Reizigers goed te spreken over Hoofdstation

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer - Wachtende reizigers op station Groningen

Treinreizigers zijn tevreden over het Hoofdstation Groningen als het gaat om het overstappen tussen trein, bus, auto en fiets. In de Reizigerspeiling van reizigersvereniging Rover komt het station op de derde plaats na Rotterdam en Leiden.

Zo’n 1400 leden van Rover hebben aan het onderzoek meegewerkt. Zij konden aangeven wat er in hun ogen verbeterd moet worden, maar konden ook pluimen geven als ze vonden dat een station de zaken goed voor elkaar had. Het Hoofdstation kreeg dertien pluimen.

De meeste kritiek is er de fietsenstalling, die te klein is en op de verkeerde plek ligt. Een doorgang vanaf de stationshal zou volgens de reizigers een flinke verbetering zijn. Bij het busstation is er vooral behoefte aan een elektronisch bord met vertrektijden.

Voor het volledige rapport met ook opmerkingen van andere OV-knooppunten in het Noorden zie: www.samenopreis.nu.

Deel dit artikel: