Categorieën: Nieuws

“Rehwinkel loog over betaalde baan”

De baan die oud-burgemeester Peter Rehwinkel bij het UCLG in Barcelona zou krijgen bestaat niet. Dat meldt RTV Noord dat zich baseert op een verklaring van ULCG.

Rehwinkel zou bij het ULCG een centrum voor rampenbestrijding op poten zetten. Dat zou een betaalde functie worden, zodat hij slechts kort van de wachtgeldregeling gebruik hoefde te maken.

Het ULCG laat aan de regionale zender weten dat hun leden geen vergoeding krijgen en hun taken uitoefenen naast hun betaalde functie. Rehwinkel zou zelfs geen mandaat meer hebben, omdat hij opstapte als burgemeester van Groningen.

Andor Heij

Bekijk reacties

 • Typisch voor de Hetze die RTV-noord tegen Rehwinkel voert en specifiek Remy van Mannekes. Het was allang bekend dat Rehwinkel niet in dienst zou treden bij het UCLG, maar bij het centrum voor rampenbestrijding wat hij mede zou opzetten. Als RTV-noord geen wederhoor pleegt bij Rehwinkel maar wederom de verkeerde vragen aan de verkeerde personen stelt is er sprake van een smear campaign. Ik zou Rehwinkel adviseren juridische stappen te ondernemen tegen RTV-noord.

  • Juridische stappen Marc. Ik dacht dat wij persvrijheid hadden?! Het is slechts een citaat van een instantie die RTVNoord weergeeft.

   • Persvrijheid betekent niet dat je ongestraft karaktermoord kunt plegen. Peter Rehwinkel heeft burgerrechten net zoals iedereen. Dit bericht is al weer ongenuanceerd door alle media overgenomen, wat natuurlijk niet geldt voor het weerwoord van Rehwinkel morgen in het DVHN.

  • Ik zou het 'm niet adviseren persoonlijk. Het artikel spreekt alleen over een uitspraak van een medewerker van het UCLG. Ik ben bang dat RTV Noord sterker staat dan je wellicht zou willen zien.

  • Probeer je nou werkelijk een journalist de schuld te geven van het overlooze gespin uit het Rehwinkel kamp? Je zou ook gewoon eens toe kunnen geven dat je de plank misslaat Rehwinkel fanboy.

  • Een zakkenvuller is het, Marc, maar dat wist menigeen al en nog ben je niet overtuigd. Maar ja de waarheid achterhaalt altijd de leugen

 • Jemig! Er is vast wel een regel die het recht op wachtgeld in dit geval kan dwarsbomen of gaan we die 32 maanden wachtgeld verrekenen met de minima of minder activiteit in de binnenstad was onlangs een voorstel van Ton Schroor, Die zag de bui als vooraf besproken al min of meer aankomen.

 • Goh, als ik mijn baan vrijwillig opzeg en een semi-commercieel rampenbestrijdingsbureau gaat opzetten (een bestuurder daar verdient natuurlijk dik boven de Belkendende norm) kan ik wel fluiten naar een uitkering. Helemaal als ik in die tijd lekker in het zwembad van mijn villa in Spanje zou liggen.

  Stemden alle partijen niet in met deze benoeming in het kader van het PvdA baantjescaroussel? Het word tijd voor een gekozen burgemeester want onze raadsleden kiezen ook maar de eerste de beste Jan L#l zi is nu gebleken. En dan heeft deze burgemeester een contactverbod voor mevrouw Kiki afgekondigd, ze hadden de PvdA-er met pek en veren Groningen uit moeten jagen. De stadjers hebben hem gezien de verkiezingsuitslag ook wel uitgekost, miljoenen aan citymarketing maar Rehwinkel is meer negatief met zijn kop in het nieuws dan dat 'city marketing' kan goedmaken.

 • Als ik zelf m'n baan opzeg, krijg ik geen uitkering. Als ik lieg over m'n sollicitaties en/of verdiensten bij het UWV, dan wordt mijn uitkering stopgezet en moet ik waarschijnlijk het verkregen geld terug betalen. Ik mag aannemen dat de heer Rehwinkel ook terug moet gaan betalen en dat zijn wachtgeldregeling wordt stopgezet? Ik bedoel, als man van het volk... Partij van de Arbeid en zo...

 • Volgens mij heeft Rehwinkel wel degelijk gezegd dat er een functie voor hem zou kunnen inzitten ook als hij geen burgermeester zou zijn. Maar dat probeert Marcje weg te poetsen door een paar smerige verdachtmakingen naar een journalist.

  • Nouja 'smerige' kan beter weg. Dat was even de irritatie die de overhand krijgt door het onderwerp. Eigenlijk wou ik er niks meer over zeggen, maar dat wordt me wel moeilijk gemaakt ;-)

 • Het lijkt er steeds meer op dat Rehwinkel gewoon met een eigen opgezet bedrijfje deze klus voor UCLG wou gaan doen. Maar als dat het geval is... dan is er geen sprake van onbetaald vrijwilligerswerk en zou hij bij winstgevenheid van dit mogelijke klusje het wachtgeld moeten inleveren. Een leugentje uit eigenbelang ? Bij een sociale dienst zou men dit fraude noemen. Dit is ongeveer wat ik er van begrijp. Andere verklaringen zouden nog minder gunstig uitpakken voor hem.

 • Ok dus... volgens de Volkskrant was het Peter Rehwinkel enkele weken na zijn ontslag al duidelijk dat die UCLG functie niet doorging. Kortom hij heeft de boel voorgelogen erna.

 • Feit is gewoon dat NIEMAND, behalve een PvdA baantjesjager, een UITKERING zou krijgen als hij VRIJWILLIG zijn baan opzegt en dan lekker in het zwembad van zijn SPAANSE VILLA gaat liggen terwijl hij alleen aan het WERK is om een DIKBETAALDE bestuursfunctie te regelen onder het mom van "VRIJWILLIGERSWERK". En dan ook nog in de RAMPENBESTRIJDING waar hij als burgemeester FAALDE. Dat zijn de feiten ondanks de PR van de PvdA vrindjes. Onder vrijwilligerswerk versta ik mensen die gratis bij de sportclub helpen, collecteren voor een goed doel, in een verzorgingstehuis helpen, arme en zieke mensen helpen; maar zeker geen PETER REHWINKEL die vrijwillig een dikbetaalde bestuursfunctie voor zichzelf wil organiseren met behoud van een dikke wachtgeldregeling. Dat noem ik profiteurs, baantjesjagers en misselijk mannetje. Die gast mag het woord vrijwilligerswerk niet eens in de mond nemen, hij leeft in een dikke villa op onze belastingcenten.

Recente berichten

Groningse Lois Abbingh één van de vlaggendragers Nederlands Olympisch team

De Groningse handbalster Lois Abbingh is één van de twee Nederlandse vlaggendragers tijdens de openingsceremonie…

59 minuten geleden

GIJS Marne Groningen opent competitie eredivisie ijshockey in Friesland

De ijshockeyers van GIJS Marne Groningen openen de competitie in de eredivisie met een uitwedstrijd…

1 uur geleden

Opnieuw vernielingen op sportpark de Esserberg, netten Be Quick vernield

Er zijn opnieuw vernielingen aangericht op sportpark De Esserberg aan de Rijksstraatweg tussen Groningen en…

2 uur geleden

Kunstgras op het hoofdveld van The Knickerbockers

Het hoofdveld van studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers op het sportpark van Zernike krijgt kunstgras. (meer…)

3 uur geleden

Sluitingsdatum Groninger scheurkalender vervroegd: “Al 2.000 foto’s ingezonden”

De sluitingsdatum voor de Groninger scheurkalender is vervroegd. Mensen die kans willen maken om hun…

6 uur geleden

‘Maandag perioden met zon, op dinsdag kans op onweer’

De eerste week van de zomervakantie in het Noorden belooft qua weer aantrekkelijk te gaan…

13 uur geleden