Categorieën: Nieuws

Pijlman: Uitzetten HBO studente schande

Henk Pijlman, bestuursvoorzitter van de Hanzehogeschool, noemt het een schande dat een studente van deze HBO opleiding mogelijk het land uitgezet wordt.

Het gaat om de 19-jarige Bunya Delger uit Mongolië. Haar moeder vluchtte om politieke redenen naar Nederland toen Delger zes jaar oud was.

Delger leek onder het kinderpardon te vallen. Zij stond echter enige tijd onder gemeentetoezicht en niet onder rijkstoezicht. Dat is een reden om de asielaanvraag af te wijzen. Pijlman hoopt dat de PvdA verantwoordelijk staatssecretaris Teeven tot de orde roept.

Heel veel burgemeesters in Nederland zijn inmiddels ook al in actie gekomen voor een ruimhartiger kinderpardon. Zij vinden het onderscheid tussen gemeente en rijkstoezicht absurd.

 

 

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Fred Teeven is een staatssecretaris en geen minister ;).Verder is het belachelijk. Je bent al 13 jaar in Nederland en wordt en dan nog uitgestuurd?

    • Politici maken regels om zich achter te verschuilen. Iemand van 19 die volledig in Nederland geworteld is uitzetten naar Mongolië is iets wat we in Nederland een zware crimineel nog niet eens aan zouden doen (verbannen dat doen we niet). Het is crimineel om iemand die volledig buiten haar schuld om vernederlandst is daarvoor te straffen en Teeven wast zijn handen in onschuld.

  • Hoe is het in godsnaam mogelijk om iemand na 13 jaar verblijf in Nederland nog terug te willen sturen.
    Volgens mij ben je niet goed wijs wanneer je zoiets kunt verdedigen.

    • Alles en iedereen maar opvangen in ons land....dat is zeker wel te verdedigen?

      • Nederland heeft zeer strenge toelatingseisen en vangt maar weinig asielzoekers op. Zo is ons land bijv. bereid om slechts 250 Syrische vluchtelingen te opvangen, iets waar ik mij diep voor schaam als Nederlander.
        Je opmerking "alles en iedereen" slaat werkelijk helemaal nergens op

      • Alles en iedereen toelaten gebeurt niet in Nederland. Als dat zo was, hadden we ook geen discussie over het kinderpardon. Je trekt de discussie in het extreme door dat te zeggen. Omdat we niet alles en iedereen kunnen toelaten betekent niet dat we om die reden helemaal niemand toelaten. We laten mensen toe. Sommigen blijken geen recht te hebben en worden teruggestuurd. In gevallen waarbij er heel lang onduidelijkheid is geweest loop je de kans dat er kinderen hier wortelen. Dat is mede onze verantwoordelijkheid, omdat de procedure zo lang duurde of omdat we mensen op straat zetten die geen middelen hebben om terug te keren. Omdat de gemeenten het onwenselijk vinden dat die mensen onder een zeiltje in de bosjes leven, worden ze opgevangen. Hun kinderen groeien hier op en zijn dus onderdeel van onze samenleving. Die kun je er niet uit los trekken en in een ver buitenland dumpen. Dat is onmenselijk. Ze mogen niet de dupe worden van ons asielbeleid en de keuze van hun ouders. Het gaat om enkele duizenden waarvan velen gewoon een bijdrage gaan leveren aan onze samenleving. Sterker nog deze kinderen hebben hier onderwijs genoten. Basisschool, middelbare school, Hoger onderwijs. Wij hebben in ze geïnvesteerd om ze te kunnen laten meedraaien in onze maatschappij. Als je ze uit zet gooi je dat geld weg.

  • Stel je voor, hier is oorlog en je moet vluchten,bijvoorbeeld naar Canada en je hebt je daar gesetteld met je ouders en gestudeerd. Na 15 jaar sturen ze je terug naar en land dat je niet meer kent en waar je geen binding meer hebt. Zou je dat willen? Mijn moeder zei altijd: Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet! Steun deze studente en andere kinderen, anders worden zij het kind van de rekening>

    • Correctie: "Na 15 jaar sturen ze je terug naar een land dat je niet meer wilt kennen en waar je geen binding meer mee wilt hebben..."

      • Als jij een afwijkende mening hebt t.o.v. Mary Ritsema hoef je dat nog geen 'correctie' te noemen. We leven in een vrij land dus beide hebben jullie recht op een vrije mening.

  • Er worden de laatste jaren tussen 10000 en 15000 asylaanvragen gedaan. Dat zijn hele kleine aantallen.
    Een opmerking dat alles en iedereen wordt opgevangen getuigt niet van enige kennis van zaken.

    Ik snap werkelijk niet waarom zo verschrikkelijk angstig wordt omgegaan met het opvangen van mensen.

Recente berichten

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

51 minuten geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

2 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

2 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

4 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

5 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad dood aangetroffen in woning in Drenthe

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg in Groningen is afgelopen weekend, samen met…

6 uur geleden