Categorieën: Nieuws

OOG RTV opnieuw genomineerd als beste omroep

OOG RTV is opnieuw genomineerd als beste lokale omroep van Nederland. Dat heeft de OLON, de organisatie van lokale omroepen, dinsdag bekend gemaakt.

OOG heeft zes concurrenten. Die omroepen komen uit Oss, Enschede, Eindhoven, Beuningen/Druten, Midden Delfland en Horst aan de Maas.

OOG is al vaker genomineerd en sleepte de prijs één keer daadwerkelijk binnen. Op vrijdag 6 juni wordt in Hilversum de winnaar bekend gemaakt.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Gefeliciteerd OOGTV en terecht ! Het zou fijn zijn als OOGTV de raadsvergaderingen ook live ging verslaan. Gewoon de camera's meedraaien met geluid. Verslaggever is niet nodig. Zodat iedereen ook hetgeen meekrijgt en geïnteresseerd raakt in de lokale politiek. Dit is hard nodig!

      • Dat weet ik Marc, maar voor het grote publiek zou dit geweldig zijn, om erbij te betrekken. Wel je loopt wellicht wel de kans daarmee, dat er nog meer naar de achterkamertjes verdwijnt. Vele besluiten zijn namelijk niet populair en druist in tegen de Groningse bevolking.

        Met name in de besluitvorming van het forum, was het zeker handig geweest. De Grunnegers moesten eens weten, hoe er over hun rug is besloten. Dan was een discussie als buitenstaanders ook niet meer nodig geweest. Iedereen in harmonie ;-)

      • Gemeenteraadsvergadering zijn al sinds jaar en dag openbaar Sjoerd en commissievergaderingen ook. De besluitvorming over het forum is zeer open geweest en er is een volksraadpleging over geweest. Dat de tegenstanders hun zin niet hebben gekregen en dus maar gaan roepen dat het allemaal niet democratisch besloten is, is erg kinderachtig en vooral zeer ondemocratisch.

      • Nee Marc. De besluitvorming van het forum (PvdA) vond al achterbaks plaats in de achterkamertjes en hield tevens verband met de nieuwbouw van de sociale dienst (SP) en de tram (GroenLinks). De verdeling van de ZZL gelden in het college van 2006-2010. De argumenten in dit college waren één en al gejokt over de ruggen van de Grunnegers. Het referendum betrof een serie gebouwen waarover het college destijds niet eens konden worden. De kaft was van het koren gescheiden. Tegenstemmen cq het afblazen van het forum kon niet!

      • Sjoerd ik blijf niet bezig je leugens te weerleggen. Alles is netjes gedocumenteerd. Kijk het maar na.

      • Jij bent fraai om mij te weerleggen en te betichten van leugens. Wellicht ben ik meer in de lokale politiek geïnteresseerd dat jij en weet daarom meer.

      • Het referendum ging over forum en Oostwand. Waar jij het over hebt is de architectenwedstrijd, dat is heel wat anders.Als je niet eens het verschil ziet tussen een referendum en een architectenwedstrijd dan is het treurig gesteld met dat inzicht van jou waar je zo trots op bent.

    • Nu ben je helemaal fraai met je beantwoording. Alles staat gelukkig in chronologische volgorde. Voor een ieder na te lezen!

  • Gefeliciteerd!

    Ps Sjoerd, de raadsvergaderingen worden al door de gemeente zelf uitgezonden. Doorschakelen naar TV zou wel interessant zijn gezien de vaak matige kwaliteit van de streams.

    • Dat weet ik WillemD, maar voor het grote publiek zou dit geweldig zijn, om erbij te betrekken.

  • Naar mijn bescheiden mening een meer dan terechte nominatie. Ik moet bekennen dat ik iedere dag op weg naar de zaak even naar RTVNoord luister, helaas beperkt zich dit tot zo tussen de 2 en 3 minuten gelijk aan de lengte van het ochtendnieuws, want dan begint het daar tot vervelends aan toe telkenmale over GasTerra Groningen en Abiant Flames dan schakel ik snel naar een andere zender.

  • Gefeliciteerd met de nominatie!

    Dit nieuwsforum is in iedergeval het beste in het noorden.
    Vroeger kon men niet communiceren met elkaar over nieuws.. het was eenrichtingsverkeer.
    Nu met internet zijn er mogelijkheden om direkt op gebeurtenissen reakties te krijgen. Zelfs de politiek houdt in de gaten wat hier speelt op het nieuwsforum of nieuwssite.

    Toch kan deze site nog een level hoger in mijn opinie.
    Door mensen verplicht te laten reageren met hun eigen naam.
    Het format van deze site heeft toekomst en sites als deze hebben.. kunnen hebben.. veel positieve invloed op ontwikkelingen in de direkte omgeving van mensen.
    Ook bij rampen kan deze site een bron van laatste nieuws voor de bevolking spelen. Vroeger werd die rol gespeeld door zendamateurs!
    Mooi man! Geweldig! Vantastisch!
    Dus ik hoop op verplichte echte naam gebruik..

    • Goed idee, het mensen verplicht laten reageren onder eigen naam via bijvoorbeeld een Facebook login. Dan zullen de reacties net als bij het DVHN.NL forum wat meer genuanceerd worden.

Recente berichten

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag organiseert de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

24 minuten geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

45 minuten geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

11 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

12 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

13 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

14 uur geleden