Categorieën: Nieuws

Nieuw college vrijdagmiddag gepresenteerd

Vrijdagmiddag presenteerde formateur Ton Schroor het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders dat bestaat uit D66, PvdA, VVD en GroenLinks.

Formateur Ton Schroor van D66 blijft financiën en onderwijs doen en neemt ook de zorg voor zijn rekening. Zijn partijgenoot Paul de Rook doet verkeer cultuur en sport, Roeland van der Schaaf van de PvdA blijft op ruimtelijke ordening en neemt ook de wijken voor zijn rekening en arbeidsmarktbeleid. Joost van Keulen van de VVD krijgt economische zaken en de milieudienst en de portefeuille personeel. Mattias Gijsbertsen van GroenLinks doet sociale zaken en jeugdzorg en duurzaamheid.

Het programma van het nieuwe college heet: “Voor de verandering.” Belangrijke punten zijn: meer koopzondagen, het stimuleren van de economie en de woningbouw, het afslanken van de gemeentelijke organisatie en het bestrijden van jeugdwerkloosheid en armoede. De partijen laten hun leden maandag nog meepraten en dan benoemt de raad woensdag het college.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • "voor de verandering": heel inspirerend maar helaas voor velerlei uitleg vatbaar. als het "na de verandering" had geheten had niemand een verschil gezien. ik hoop niet dat hiermee alles al gezegd is over het nieuwe college.

  • We mogen wel stellen dat de cultuurverandering binnen de PvdA mislukt is. Nieuwe poppetjes, zelfde praktijken (Zie interview met Dig Ishta op rtv-noord). Ik ben benieuwd naar de Rook als wethouder. Mattias Gijsbertsen heeft kennelijk niet zoveel vertrouwen in de Europese verkiezingen, want om nou van 12 tot 22 mei wethouder te zijn zet ook niet zoveel zoden aan de dijk. Van Keulen op de milieudienst gaat denk ik nog wel wat problemen opleveren. Wie heeft er eigenlijk cultuur? Of valt dat onder onderwijs. vanmiddag zal er wel wat meer duidelijk worden. Het ontbreken van een vrouw is echt een gemis, maar helaas waren er ook niet echt veel kandidaten. Wellicht had er een van buiten aangetrokken moeten worden.

    • Dig Ishta kan ik niet serieus nemen. Hij kwam pas met kritiek toen duidelijk werd dat zijn rol was uitgespeeld.
      Het is de teleurstelling die praat.
      Voor de rest blijft het nog even afwachten hoe de portefeulilleverdeling er precies komt uit te zien.

      • Dat is waar.
        Ik had trouwens bij eerdere opmerkingen van hem over de mogelijke invulling van een tweede PvdA wethouder niet de indruk dat zijn partijgenoten hiervan vooraf op de hoogte waren.
        Het lijkt er op dat hij teleurgesteld is dat zijn oude portefeuille niet in PvdA handen is terecht gekomen en dat hij daardoor helemaal kansloos werd als wethouderskandidaat.
        Kennelijk beviel het hem hier goed in Groningen. :-)

  • De nieuwbakken wethouder kan de niet vastomlijnde plannen weer aanvullen met nieuwe vage spinsels voor de bouw en exploitatie van HET MONSTRUM.

  • Laat ik het nu helemaal met Marc eens zijn. Ik denk dat van lente wel een goede keus geweest zou zijn Marc. We zijn het vaak oneens maar nu steun ik je in deze.

    • Als je me steunt in een keus die ik niet gemaakt heb dan steun je me niet echt hè Chris.

  • De belangrijskte posten blijven beide wethouders hetzelfde. Al met al blijft het vrijwel allemaal hetzelfde als voor de verkiezingen.
    De inwoner in deze stad heeft gekozen en krijgt nu opnieuw een college wat het verdient, men heeft klaarblijkelijk niets van het verleden geleerd.

Recente berichten

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

4 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

4 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

5 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

6 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Camus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

6 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

8 uur geleden