Categorieën: Nieuws

Jannie Visscher wethouder in Eindhoven

Jannie Visscher wordt namens de SP wethouder in Eindhoven. Vorige week nam ze gedwongen afscheid van het stadsbestuur in Groningen, nu haar partij niet meer in het college van B&W vertegenwoordigd is.

In Eindhoven krijgt Visscher de portefeuilles verkeer, vervoer, onderwijs en jeugd.

Visscher is acht jaar wethouder in Groningen geweest. Ze werd tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen met voorkeursstemmen nog wel verkozen in de raad, maar zag van de zetel af.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Jammer, dat ze nu pas gaat! Dat had ze moeten doen, toen ze de belofte brak om de stad aan een fantastisch Openbaar Vervoer te helpen (de tram). Maar toen bleef ze zitten. Leuk, eerst de boel bederven en dan weggaan. Echt SP?

  • Ik denk dat ik het niet zo goed begrijp: Hoe kan iemand die eerst in Groningen in de gemeenteraad zat nu wethouder zijn in Eindhoven?

    • Ben absoluut geen fan van Jannie Visscher maar de term 'salonsocialist' is wel het laatste wat op haar van toepassing was.
      Kennelijk ken je haar niet en gebruik je zo'n begrip zonder enige kennis van zaken van de persoon en/of het begrip salonsocialist.
      Zwijgen is dan een betere optie dan het posten van een 'mening'.

  • Jack, ik weet wie Jannie Visscher is en ook wat een salonsocialist is. Ik zeg niet dat ze geen goede dingen heeft gedaan. Maar ik heb het sowieso niet met de SP in Groningen. Horen deze mensen niet voor de "arme" mensen op te komen i.p.v een pluim te geven aan bijv. een Werkpro organistie waar mensen op een bijstand niveau werken en een directeur daarvan een "zeer" ruim inkomen heeft? Nee.. (ook) Jannie gaat er samen mee uit eten en knipt een lintje door bij een nieuwe opening.

    • Ze was de verantwoordelijk wethouder... Die ook nog eens een groot deel van haar inkomen in de partijkas stort. Nog bedankt voor de spons hè Jannie ;).

  • Slijm slijm slijm.kwijl kwijl kwijl. Dat al pst wel bij Marc. Zeker als het om politici gaat.

    • Je kunt blij zijn voor iemand (en voor de stad, want die hoeft geen wachtgeld te betalen -( :P) of je kunt totaal ongefundeerd iemand een trap na geven en je een hele bink of griet voelen. Tja ik weet het wel hoor Chris.

      • Jack ; Niet Persé.. salonsocialist kan ook betekenen dat iemand zich graag voor socialist uitgeeft maar niet handelt volgens deze politieke beginselen en dat was wat ik bedoelde.
        Marc,Ik geef niemand een trap na en voel mij hiermee niet "groot" maar geef mijn eigen mening als(trouwe)SP stemmer die het heeft afgeleerd om deze stem ook aan de Gemeentelijke SP te geven.

  • Ik voel geen politiek sympathie voor de Jehova's van de SP.
    Je kunt van Jannie Visscher vanalles vinden, en datndoe ik ook. Wat in elk geval flagrante onzin is, is haar te kwalificeren als salonsocialist. Ze heeft zich voor een bescheiden bedrag altijd ten volle ingezet. Daar heb ik veel waardering voor ook al ben ik niet bepaald een fan van haar.
    Ik vind het dan ook heel goedkoop wanneer sommigen hier zomaar iets negatiefs roepen zonder dat ze er ook maar iets vanaf weten.

  • "Zonder er iets van af te weten"
    Ik ga hiermee dus van uit dat je net als ik het zelf ook hebt gezien en ondervonden om op een bijstandsniveau te werken en politici ziet die een standpunt hebben om tegen de Wet Werk en Vermogen te zijn die etentjes hebben met de directeur(vaak met waardebonnen)lintjes doorknippen en amper met de werknemers zelf te praten?(afgezonderd van een krantenartikel over de Directeur en zijn ruim inkomen en hier nooit meer op terug komen) Nogmaals.. Ik zeg niet dat ze geen goede dingen heeft gedaan, maar als je partij zo'n duidelijk standpunt heeft, doe hier dan ook wat mee.
    Trouwens "salonsocialist" betekent niet alleen "links lullen en rechts vullen" maar ook pretenderen een socialist te zijn en hier weinig mee doen.

  • Dan zullen er vast niet veel mensen zijn die deugen in jouw ogen.
    Ik vraag altijd aan mensen die klagen wat ze zelf hebben gedaan om hun situatie te verbeteren.
    Wat doe je om nieuw perspectief te krijgen. Pak je alles aan? Investeer je in jezelf? Volg je 's avonds een opleiding etc. Of gedraag je je als slachtoffer?
    De laatste categorie kan niet op mijn sympathie rekenen. Ik wil jou niet direct zo betitelen maar vind het altijd erg zuur klinken wanneer een hoop commentaar is op anderen zonder dat daar echte gronden voor zijn.

Recente berichten

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

1 uur geleden

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

1 uur geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag houdt de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

2 uur geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

2 uur geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

12 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

13 uur geleden