Gewelddadige Stadjers horen jaren cel eisen

nieuws
© Bob de Vries

Justitie eist tegen vier mannen, onder wie twee Groningers, forse celstraffen voor gijzeling en zware mishandeling.

Een 31-jarige Stadjer hoorde vier jaar cel eisen. Drie medeverdachten moeten 40 maanden de cel in, waarvan een jaar voorwaardelijk. Het viertal zou een 52-jarige inwoner van Uithuizen in zijn huis mishandeld hebben. Hij werd onder meer geslagen en kreeg heet water over zich heen. Vervolgens namen ze zijn auto en een geldbedrag mee. Hij zou spullen hebben waarmee de mannen een wietkwekerij wilden opzetten. De 31-jarige Groninger wordt gezien als hoofdverdachte.

Het O.M. wil de Stadjer bovendien zes maanden extra vastzetten in verband met een eerdere voorwaardelijke straf. De rechter doet over 14 dagen uitspraak.

Deel dit artikel: