Categorieën: Nieuws

Daling uitkeringstrekkers zet door

De daling van het aantal mensen dat een ww-uitkering heeft, zet door. De afgelopen maand waren er in de gemeente Groningen 2,4 procent minder uitkeringstrekkers. Dat is vergelijkbaar met de landelijke cijfers. In de provincie Groningen en de rest van het Noorden was de daling nog sterker.

Met name in de bouw en de agrarische sector vonden mensen een baan, al gaat het hier meestal om seizoenswerk. Het aantal uitkeringstrekkers daalde echter ook omdat de WW voor mensen afliep, zonder dat ze werk hadden gevonden. Dat geldt met name voor activiteitenbegeleiders en medewerkers van thuiszorg en kinderopvang.

In vergelijking met een jaar geleden zijn er nog steeds flink veel meer mensen met een uitkering. In de gemeente Groningen gaat het om zo’n 750 mensen.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • 'Uitkeringstrekkers?' Kom op redactie, daar bestaan betere woorden voor. We noemen jullie toch ook geen 'subsidieslurpers?'

  • 750 mensen met een ww uitkering lijkt mij, gelet op het aantal faillissementen in Groningen wel erg weinig.

  • Ben het helemaal met Bert eens. "Uitkeringstrekkers", dat is zo een negatieve en gekleurde aanduiding. Had wel wat meer objectiviteit/onpartijdigheid verwacht van OOG...

  • "De stichting OOG wordt voor een deel gefinancierd uit reclame-inkomsten. Voor het overige deel is de omroep afhankelijk van gemeentelijke subsidie. Van de Gemeente Groningen ontvangt OOG sinds 2007 jaarlijks 430.000 euro subsidie voor het maken van radio- en televisieprogramma's, aangevuld met nog eens 189.000 euro voor overige projecten en kijk- en luisteronderzoek.[6] Daarnaast ontving de omroep in 2009 102.550 euro gemeentelijke subsidie voor het project Stadjers TV."

    Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/OOG

    Zelf kan OOG niet bestaan zonder subsidie en dan mensen met een WW uitkering uitkeringstrekkers noemen, daar kan ik echt niet bij. Op Rehwinkel na hebben ze er vast niet zelf voor gekozen.

  • WW is een uitkering, maar meestal worden mensen in de WW als werklozen aangeduid en en mensen in de bijstand als uitkeringstrekker. De kop dekt de lading dus niet erg goed omdat het aantal mensen in de bijstand juist is gestegen door uitstroom vanuit de WW. Stijging bijstandsgerechtigden gaat door. Veel mensen die ww ontvingen maar niet hoofdkostwinner waren zijn uitgestroomd uit de werkgelegenheids/werkloosheidsstatistieken omdat ze huisvrouw/man zijn geworden of vrijwilligerswerk zijn gaan doen etc etc. Werkloosheid stijgt niet meer heel hard maar is nog steeds een groot probleem. De crisis is nog niet voorbij. Je moet niet alleen naar de economische groei kijken, maar ook naar het herstel ten opzichte van het verval sinds 2008.

  • Off topic;

    Als je voor nog geen miljoen, kwalitatief betere radio en TV kunt maken en maakt als RTVNoord, dan mag men van mij bij OOG het woord uitkeringstrekker i.p.v. uitkeringsgerechtigde blijven gebruiken. Laat het woord uitkeringsgerechtigde dan maar aan RTVNoord, die "beuren" jaarlijks 9 miljoen aan subsidie.
    Daar komt bij dat uitkeringstrekker in de volksmond algemeen geaccepteerd is.

  • On topic

    Volgens mij laten we het goede nieuws een beetje ondersneeuwen in een discussie over een detail.

  • De PvdA dat Groningen decennialang arm heeft gehouden en nu met allerlei besluiten komt, wat daartegen indruist. Politiek Den haag dat allerlei uitspraken doet, zoals 'hand ophouden en achteroverleunen is er niet meer bij' Als Groninger valt mij dit zwaar, dergelijke uitspraken.

    En ook dit soort kreten als 'uitkeringtrekkers', Bizar. De toon lijkt daarmee gezet!

Recente berichten

‘Komende dagen veel zon, vanaf donderdag toenemende bewolking’

De zon krijgt de komende dagen alle ruimte. Daarbij worden ook warme temperaturen bereikt waarbij…

5 uur geleden

Regenboogbankjes zijn bijna klaar en worden binnenkort geplaatst

De regenboogbankjes zijn bijna klaar om geplaatst te worden op verschillende plekken in de gemeente.…

6 uur geleden

PvhN: “Afbraakkosten Geheugen Paviljoen niet voor rekening gemeente”

De kosten die de sloop van het Geheugen Paviljoen met zich mee gaat brengen moeten…

7 uur geleden

Helpman zondag struikelend naar het einde, ook Annen is te sterk

De afscheidstour van het vlaggenschip van Helpman zondag verloopt in de tweede klasse I de…

8 uur geleden

Buschauffeur rijdt verdwaalde zwaan klem op A28

Een buschauffeur van vervoersbedrijf Qbuzz heeft zondag mogelijke aanrijdingen voorkomen op de A28 bij Groningen.…

8 uur geleden

Universiteiten bezig met opstellen demonstratieprotocol

De universiteiten in Nederland werken gezamenlijk aan een demonstratieprotocol. Dat heeft interim-voorzitter Jouke de Vries…

8 uur geleden