Categorieën: Nieuws

Bussen van Grote Markt weg om fontein

Het Stadsbestuur overweegt om de Grote Markt busvrij te maken. Dat staat in het collegeprogramma dat deze week in de raad is besproken.

Op die manier wil het college de aantrekkelijkheid van de binnenstad vergroten. Ook wil het college op de plek van het informatiecentrum een fontein. Er moet volgens de plannenmakers ook meer groen op de Grote Markt komen en ook speeltoestellen.

Wanneer het onderzoek start en wanneer het onderzoek klaar is, is nog niet bekend.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Moeten dan al die bussen langs het Schuitendiep? Die fontein lijkt me trouwens erg goed.

  • Hoe maak je de binnenstad nog moeilijker bereikbaar zal het stadsbestuur wel denken. Weg toeristen, weg inkomen... Jarenlang investeren in de citybus en P+R plaatsen rondom de stad zodat forensen "makkelijker" de stad in konden zonder hun auto mee te nemen. Om nu de bussen over de diepenring te laten rijden, lijkt me geen strak plan: de capaciteit daar is toch wel er lastig en al vrij druk bezet om de nodige bushaltes te creëren. Als men besluit om dit idiote plan door te zetten en de bussen te gaan weren, gaat dit neem ik aan toch ook wel voor de taxi's gelden. Een taxichauffeur rijd vaak linker dan een buschauffeur.

  • Het is niet nodig om alle bussen weg te halen. Verplaats de busbaan naar de andere kant van de Markt. Voor het stadhuis langs tussen Gelkinge en Ebbingestraat en enkelbaans. Daar maak je geen haltes. Die komen In de oude Ebbinge en op het Kwinkenplein. Bussen die vanaf het station komen rijden om via het Kattendiep en Schuitendiep naar de St. Jansstraat. Halte voor de Martinitoren of naast de Martinikerk. De Oosterstraat wordt autovrij en alleen voor voetgangers en fietsers en meer gericht op Horeca. Zo kun je het hele stuk in het vierkant Oude Ebbinge-Gelkinge-Oosterstraat-Martinikerkhof markt maken zonder gemotoriseerde doorkruising (uitgezonderd laad- en lostijden en ontheffingen). Dit creëert extra ruimte op de markt voor verblijf. De terrassen kunnen groter. Terrassen aan de Oostwand. Een zitfontein Die de functie die de trap op het informatiecentrum nu heeft overneemt. Wildplassers ga je tegen middels cameratoezicht bij de fontein.

  • Zijn er net overal haltes verhoogd zodat mensen die wat slechter ter been zijn toch gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Komen ze niet verder dan de rand van de stad. En net nu de regering wil dat ouderen langer thuis blijven wonen. Die mogen kennelijk niet meer de binnenstad in. Om b.v. even boodschappen te doen op de markt. Want dat hele stuk teruglopen met boodschappentassen zal ook niet meevallen. Daarnaast nog gezinnen met kleine kinderen, die ook niet zo ver kunnen lopen. De binnenstad is kennelijk alleen nog voor volwassen mensen, zonder kleine kinderen, met een gezond lijf.

  • Er zijn overal grote tekorten en overal moet op bezuinigd worden maar voor dit soort plannen is er schijnbaar wel geld. En dat de grote markt bus vrij wordt hoeft helemaal geen probleem op te leveren. Ik zou het wel mooi vinden als er een fontein op de grote markt komt. Ik zou zeggen doen.

  • Wanneer je de binnenstad op een goede manier via diepenring en zuiderdiep met het openbaar vervoer bereikbaar kunt houden dan vind ik het een heel goed idee.
    Een Grote Markt zonder bussen kan heel wat aantrekkelijker ingericht worden dan met bussen.
    Een fontein levert natuurlijk alleen maar beheersmatige ellende op en zal altijd een sta-in-de-weg zijn bij evenementen.
    Hoe leger het plein hoe mooier en des te meer ruimte voor tijdelijke invullingen zoals markt en evenementen.

  • Een fontein op de grote markt. De toon is gezet door het nieuwe gemeentebestuur het belooft nog veel voor de komende coalitieperiode

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

7 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

7 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

8 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

9 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

9 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

9 uur geleden