Categorieën: Wijken

Stadspartij: studentenstraten vaker schoonmaken

De Stadspartij wil dat de straten waar meer dan 15 procent van de bewoners op een studentenkamer woont, beter onderhouden wordt. Het gaat dan om zaken als groenbeheer en het schoonhouden van de straten.

De gemeente probeert wildgroei van studentenkamers tegen te gaan door een maximaal 15 procent per straat toe te staan, maar in de praktijk blijkt die norm soms moeilijk te handhaven. Dat gaat vaak gepaard met meldingen van overlast.

De straten die daar mee te maken hebben, moeten dan ook vaker schoongemaakt worden, aldus de Stadspartij.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Eerst maar eens beginnen met boetes uit te delen. En bij meerdere overtredingen uit het pand zetten.
    Veel strenger hier tegen optreden zodat ze weten wat er te wachten staat. Als je nu naar de milieu dienst belt is het enige wat je te horen krijgt. Het heeft geen zin omdat ze toch niet te achterhalen zijn. Dat lijkt me sterk.

  • je zou ook de niet-studenten uit deze straten die er niet meer willen/kunnen wonen allerlei verhuisfaciliteiten kunnen bieden en de straat verder aan z'n lot overlaten. zo'n straat zou dan het werkterrein kunnen worden van de faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen.

    • Helemaal met je eens, hoewel het me ook wel aangenaam lijkt om elke zaterdag om 0.600 u. alle studenten uit hun bed te trommelen om hun eigen zooi op te laten ruimen.

  • Paard achter de wagen spannen. Als je gaat opruimen geef je alleen maar aanleiding om meer rotzooi te maken. Het wordt toch wel weer opgeruimd.

    • Ja en nee. Enerzijds heb je gelijk wat betreft gemakzucht dat erin sluipt, anderzijds, je ziet wel vaak navolging als er onderhouden wordt, door wie dan ook, da's ook een menselijke reactie.

  • Goed plan, maar wel combineren met handhaving: van wie is dat bankstel wat maar weer gewoon op straat gegooid is? Vooral aan het einde van de maand - als de maandelijkse kamer 'shuffle' weer bezig is - kun je d er op wachten: banken, oude koelkasten, halve bedden. Lijkt me met een beetje moeite goed te traceren.
    Maar als dit plan doorgaat doet de gemeente Groningen eindelijk iets concreets terug voor de bewoners in de straten waar aan te intensieve kamerbewoning & huisjesmelkers jaren niets serieus is gedaan.

  • Dom plan zo lang er niet een deugdelijk onderzoek is waaruit blijkt dat een straat met veel studenten minder schoon is en het groen er slechter bij ligt dan in andere straten.

    • Beste Sjaak;

      Ga eens kijken om jezelf te overtuigen van het gelijk van o.a. de Stadspartij ( en ik weet op voorhand al dat dit je moeilijk valt) aan bvb de Gorechtkade, de Briljantstraat, de Heymanslaan, de professorenbuurt, zo maar enkele straten en een deel van een wijk om eens door te lopen, om je heen te kijken om te zien en zelf te ervaren hoeveel teveel/ te weinig/ tot niets er door studentenbewoning op/aan de openbare weg wordt gestald, weinig tot niets aan (tuin)onderhoud werd en wordt gedaan, vodden, vuile gordijnen of zeer vervuilde ramen, enz.enz.

      Mocht je dan nog je gerezen twijfels hebben over wie er voor bovenstaande aansprakelijk is dan durf ik op voorhand te stellen je dit domweg niet wilt zien en/of wilt erkennen.

      • Middenweg je denkt toch niet dat Jack dat gaat doen.
        Het enige wat Jack kan doen is schoppen tegen iedereen die een andere mening heeft dan hij zelf.
        Neem maar van mij aan als hij zou gaan kijken dat hij nog zegt dat het niet zo is.
        Hij zal wel weer roepen bewijzen en waar staat of vind ik dat. Ik zal hier wel weer een negatiefs reactie op krijgen van Jack dus kom maar op Jack.

      • Het onderhoud van privétuinen, het lappen van de ramen of het wassen van gordijnen zal vast niet door de gemeente gebeuren.
        Wijkorganisaties hebben jaarlijks een schouw, uit de schouwrapportage blijkt niet dat het groenonderhoud (openbaar groen) slechter is dan elders. Meer verontreiniging is er ook niet. Ik verzin dit niet, dit is terug te vinden in de rapportages van buurtbewoners zelf (borg).
        Daarnaast wordt in situaties waar dat mogelijk is extra fietsbeugels ed geplaatst.
        Dat een straat met veel studenten er per definitie slechter uitziet blijkt dus niet uit de cijfers.
        Wanneer er vervuiling is kan men ook nog altijd o.a. via een app hiervan melding doen. De rommel wordt dan vlot opgeruimd, zo heb ik uit eigen ervaring gemerkt.

  • Kunnen ze ook gelijk de ramen lappen, kozijnen verven en gordijnen netjes hangen van dit soort panden? Sommige straten zijn zo verloedert...

  • Sjaak,

    Quote:Dat een straat met veel studenten er per definitie slechter uitziet blijkt dus niet uit de cijfers.

    Ik heb een tip voor jou: ga eens langs bij een opticien en laat een oogmeting uitvoeren.

    • Kennelijk heb je niet de moeite genomen om naar de rapportcijfers te kijken die buurtbewoners zelf tijdens de Schouwen hebben gegeven.
      Beetje meehuilen met de Stadspartij is lekker gemakkelijk.
      Nog meegekregen dat de Stadspartij tegen het splitsingsverbod heeft gestemd? Lekkere club is dat.

      • Sjaak;

        De straten en een deel van de wijk welke ik heb aangehaald kan een ieder gaan schouwen en deze zullen allen tot dezelfde conclusie gaan komen:

        Tuinen van autochtone bewoners zijn significant beter onderhouden en kennen geen tot weinig achterstallig onderhoud.

        Fietsen van autochtone inwoners staan zo goed als allemaal in de bij de huizen behorende berging of staan op plaatsen waar deze geen overlast voor derden veroorzaken.

        Ik weet niet welke aversie jij tegen de Stadspartij hebt, maar ik heb er in ieder geval niets op tegen.

        Dat de Stadspartij tegen het voorstel van een verbod op de verbouw van woningen tot studio`s zou hebben gestemd, kan ik nergens terug vinden, behoudens de stemming over een liefdesverklaring waar het om diezelfde studenten gaat, maar daar zou ik ook direct tegen hebben gestemd.

        Min tip voor de opticien om een oogmeting bij jezelf uit te laten voeren blijft derhalve overeind staan.

    • @middenweg
      @chris

      Een inhoudelijke reactie zou u sieren.
      Persoonlijk getinte aanvallen doen uw 'betoog' geen goed.

Recente berichten

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

3 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

3 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

3 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

4 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

5 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

12 uur geleden