Categorieën: Nieuws

Partijen willen debat over FC Groningen

De ChristenUnie en de Stadspartij hebben een spoeddebat aangevraagd over de situatie op Sportpark Corpus den Hoorn. De partijen vrezen dat FC Groningen zich niet aan gemaakte afspraken houdt en dat dat ten koste gaat van amateurverenigingen.

ChristenUnie en Stadspartij baseren zich op een uitspraak van FC Groningen-directeur Hans Nijland van 20 maart in de Groninger Gezinsbode dat de club mogelijk afziet van de bouw van een topsportzorgcentrum op het sportpark. De partijen vragen zich af of het vertrek amateurvoetbalvereniging Gronitas voorbarig is geweest.

Ook zou FC Groningen meer trainingsvelden claimen dan was afgesproken en zouden de andere gebruikers van Sportpark Corpus den Hoorn een kwartier van hun trainingstijd hebben moeten inleveren.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • FC Groningen toont zich een onbetrouwbare partner van de gemeente. Waarom niet direct voor het ALO-pand kiezen als dat beschikbaar is. Nee er moet en zal nieuwbouw komen, en als dan de laatste obstakels door de gemeente geruimd zijn, dan begint meneer terug te krabbelen. En dan ook nog zeiken over de huur van het stadion, waar de stad al op heeft moeten afschrijven (parkeergarage).

  • het stadion is groningen is onder dwang door de strot geduwd door de gemeente (het moest worden ontworpen door een architect, en groningen wilde vooral een praktisch en makkelijk uitbreidbaar stadion, wat nu zeer moeilijk is. Dit werd geweigerd door de gemeente, want men wilde een stadion passend in het europapark naar de wensen van de gemeente. Dus de huur mag wat mij betreft naar beneden, omdat ook het veld elke 2 jaar door het weinige licht slecht is. Daarbij mag een particulier bedrijf afzien van een project als dit niet past in de bedrijfsvoering. Misschien moet de gemeente eens in eigen boezem kijken hoe alles in elkaar steekt voordat met de beschuldigende vinger word gewezen.

    • Natuurlijk De FC is zielig. Ze hebben helemaal geen grootheidswaanzin (Nieuw stadion op het suikerunieterrein met 44.000 plaatsen, nadat de Euroborg net een paar jaar open was). De Euroborg is nog wel uit te breiden mocht het nodig zijn (derde ring, 35.000 plaatsen). Het wordt eens tijd voor een wisseling van de wacht. Nijland heeft er lang genoeg gezeten. De bezem er door het is tijd voor vers bloed.

  • Pec is nu toch de trots van het noorden? Eerlijk gezegd aangezien het grote bedrag dat de gemeente Groningen in de Euroborg en omgeving heeft gestoken zijn sommige opmerkingen hier wel erg misplaatst. Stank voor dank heet dat. En nu weer voor 9 miljoen euro garant staan voor de trainingsvelden.
    Nijland zet zich altijd voor 110% voor Groningen in , maar moet zich ook maar eens realiseren net als sommige van de fans dat niet iedereen zo op FC Groningen geilt.

  • Dirk daar kon je wel eens gelijk in hebben. Ondanks dat ze van pec Zwolle verloren hebben.
    Erik als Nijland nu eerst eens begint wat minder onzinnige dingen te schreeuwend dan wordt ik misschien ooit nog wel eens fan van de club.

Recente berichten

Groningen Atletiek pleit voor bouw sporthal: “Indoorlocatie zou van grote meerwaarde zijn”

Groningen Atletiek pleit voor de bouw van een sporthal waar indooratletiek bedreven kan worden. Wethouder…

7 minuten geleden

“De vermissing stopt pas als de vermiste is gevonden, dat is mijn drijfveer”

Waar zijn de lichamen van de vijftien geëxecuteerde stakers die begraven zijn op Appèlbergen? Dat…

41 minuten geleden

Harense brengt 22 terreinwagens naar Oekraïne: “Beeld van kapot geschoten vliegveld moet ik nog een plekje geven”

Willemijn Kemp van de Sociale Brigade uit Haren is weer terug in Nederland. De afgelopen…

1 uur geleden

Eerste gierzwaluwen weer in Stad gesignaleerd: “Skrieeh, skrieeh”

De gierzwaluw is weer in de stad gearriveerd. Met het mooie weer van de afgelopen…

2 uur geleden

Groningen viert Bevrijdingsdag: Leutje Festival, Bevrijdingsfestival en activiteiten in Bevrijdingsbos

Groningen viert zondag de vrijheid. Op Bevrijdingsdag vinden in de stad verschillende activiteiten plaats. (meer…)

2 uur geleden

Haren kampioen, Gruno doet goede zaken, VVG gedegradeerd

In de tweede tot en met de vierde klasse was er weer van alles te…

3 uur geleden