Categorieën: Nieuws

Martiniplaza mogelijk naar stationsgebied

De gemeente wil Martiniplaza misschien verplaatsen naar het stationsgebied. Ze wil ook onderzoek doen naar mogelijkheden van samenwerking met de Oosterpoort en de Stadsschouwburg.

Op de huidige locatie zijn te weinig voorzieningen en de bereikbaarheid is niet ideaal. Ook moet bekeken worden of de stad een voorziening als Martiniplaza wel nodig heeft. Voordat het zover is krijgt Martiniplaza 6,6 miljoen euro voor het plegen van achterstallig onderhoud. Met name de verwarmingsinstallatie is aan verbetering toe. Bij de verzelfstandiging van het theater en sportcomplex 14 jaar geleden is onvoldoende rekening gehouden met het onderhoud.

De gemeenteraad wordt gevraagd 150.000 ter beschikking te stellen voor het onderzoek naar de verplaatsing.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Moet dat niet meegenomen worden in de collegeonderhandelingen? Grote budgetaire gevolgen. Die 6.6 miljoen euro achterstallig onderhoud klinkt als een extra niet begrote tegenvaller voor de gemeente ?

  • Een onderzoek van 150.000 euro doen vind ik best veel aangezien het op z'n minst twijfelachtig is of de gemeente de komende tijd geld heeft voor een nieuw Martiniplaza... Forum kan maar net betaald worden. Is er wel genoeg realisme in het gemeentebestuur?

    • Het voornemen van het gemeentebestuur om HET MONSTRUM ondanks alles te realiseren geeft klinkklaar weer hoe het met het realisme is gesteld.

  • Eric het is helemaal nog niet zeker dat het forum betaald kan worden. Begroting is nog niet sluitend

  • Ik zou Martiniplaza juist verder van het centrum en verder weg van de huidige locatie willen huisvesten. Als er nu al iets georganiseerd wordt, loopt alle verkeer vast en zijn er te weinig parkeerplaatsen, waardoor men uit moet wijken naar andere(parkeer)locatie`s.

    Maar goed, je zult eerst kennis dienen te gaan krijgen welke zijde men met Martiniplaza uit wil. Kiest men voor tentoonstellingen dan is Zuidlaren wel erg dichtbij gelegen, welke nu al door de concurrentie van o.a. de TT hal problemen kennen om voldoende tentoonstellingen te organiseren, die zullen iedere kans aan gaan grijpen deze functie van Groningen over te gaan nemen.
    Het nog te bouwen Forum zal ook iedere kans aangrijpen om congressen e.d. te gaan organiseren, daar ook in dit Huis van Niets de kachel zal moeten gaan branden, iets wat niet mee zal gaan vallen, maar dat is een heel andere discussie.

  • De lokatie is natuurlijk erg mooi en kan veel opleveren voor de binnenstad. Bereikbaarheid met OV is perfect.
    Ben wel benieuwd hoe het met de bereikbaarheid en het oplossen van het parkeren zit.

  • Er is nog niets besloten. Stationsgebied is een van de potentiële kandidaten, net als het Suikerunieterrein. Verdere ontwikkeling op de huidige locatie en het Ebbingekwartier. Je kunt natuurlijk ook functies uit elkaar halen. Topsporthal met tribunes op het Europapark. Nieuwe grote theaterzaal op het Ebbingekwartier op de huidige locatie alleen evenementen en grote popconcerten.

  • Tja nu wordt er wel nog weer 6.6 miljoen euro in een blijkbaar verliesgevende Martinihal gepompt en daarnaast wordt er 150.000 euro uitgegeven Dat is al wel aardig concreet en een beetje met elkaar in tegenspraak? Is het dan niet verstandiger eerst dat onderzoek te doen en daar op te wachten. Of dat onderzoek op wat langer termijn schuiven. In deze moeilijke tijd van bezuinigen jaagt de gemeente er opvallend veel geld door. Nog even gauw voor het nieuwe college? Het afgelopen jaar ongepland meer uitgegeven dan de 15 miljoen aan geplande bezuinigingen ?

Recente berichten

Bevrijdingsvuur gearriveerd in Stadspark

Het Bevrijdingsvuur is zondagmiddag gearriveerd in het Stadspark. In het Stadspark vindt zondag het Bevrijdingsfestival…

12 minuten geleden

NK Jeugdschaken in Hoogkerk ten einde: “Tot op de laatste dag bleef het ongemeen spannend”

Het NK Jeugdschaken dat dit jaar in Hoogkerk werd gehouden is ten einde. De toernooiorganisatie…

46 minuten geleden

Politie kijkt terug op rustige Bevrijdingsnacht met kleine incidentjes

Bevrijdingsnacht is in Groningen rustig verlopen. De politie hoefde, op wat kleine incidenten na, niet…

2 uur geleden

Groningen Atletiek pleit voor bouw sporthal: “Indoorlocatie zou van grote meerwaarde zijn”

Groningen Atletiek pleit voor de bouw van een sporthal waar indooratletiek bedreven kan worden. Wethouder…

4 uur geleden

“De vermissing stopt pas als de vermiste is gevonden, dat is mijn drijfveer”

Waar zijn de lichamen van de vijftien geëxecuteerde stakers die begraven zijn op Appèlbergen? Dat…

5 uur geleden

Harense brengt 22 terreinwagens naar Oekraïne: “Beeld van kapot geschoten vliegveld moet ik nog een plekje geven”

Willemijn Kemp van de Sociale Brigade uit Haren is weer terug in Nederland. De afgelopen…

6 uur geleden