Categorieën: Nieuws

Gesprekken over nieuw stadsbestuur

De onderhandelingen over de vorming van een nieuw college van Burgemeester en Wethouders zijn in volle gang.

De gesprekken gaan voornamelijk over een collegeprogramma voor de komende vier jaar.

Dat college wordt gevormd door D66, PvdA, GroenLinks en de VVD.  Het is nog niet duidelijk wie de wethouders worden en hoeveel dat er zijn.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • D66 jullie begaan een grote fout, de bevolking rekende af met PVDA en VVD en wat doen jullie jullie halen beide terug in het bestuur.
    Na deze 4 jaar worden jullie ook hierop afgerekend !

  • 5 Wethouders PvdA Roeland, VVD Sjoerd, D66 Ton en Jetze (of iemand van plek 2 tm 5 op de lijst). Groen Links Benni.

    • Een optie is ook nog dat er een of meerdere deeltijdwethouders komen.
      In de portefeuilleverdeling zal het verschil in zetels tussen bijv. PvdA en VVD wel heel erg tot uitdrukking moeten komen.
      De kleinere partijen krijgen dan behoorlijk uitgeklede portefeuilles.

  • De inwoners van Groningen hebben een vrij slecht besef wat het de politiek aangaat. D66 liep voorop om de stadjers het spreekrecht te ontnemen cq de stadjers de mond te snoeren

    Maar ben er wel van overtuigd, dat D66 zijn vele steun te danken heeft aan al die studenten, die hier tijdelijk wonen. De inwoners die hier zijn geboren en opgegroeid en met zijn eeuwenlange voorouders, zijn de underdog wat betreft deze yuppiepartij. Een overlevering aan deze tijdelijke bewoners. Zij die straks weer terugverhuizen De Grunnegers vervolgens in al zijn ellende de rug toekeren.

    • Wanneer bovenstaande redenering zou kloppen dan zou het beeld in Groningen moeten afwijken van steden waar minder studenten wonen.
      Dat is niet het geval.

      De veronderstelling dat de winst van D66 in Groningen komt doordat hier veel studenten wonen is dus niet correct.

    • Wat probeer je te zeggen Sjoerd? D66 is de partij van de inspraak. Omdat het jouw partij niet is hoef je ze niet direct als een soort dictatoriaal clubje te kwalificeren. Studenten zijn er al 400 jaar in Groningen. Die horen er bij en mogen gewoon stemmen. Het is hun democratisch recht. Ga nou niet zo zielig lopen doen en ga zelf in de politiek wat betekenen voor je stad als je denkt dat het beter kan.

      • @Jack @Marc
        Je slaat de spijker op z'n kop. Juist in studentensteden heeft D66 een groot electoraal opgebouwd, wegens het zeer aantrekkelijk programma, wat de student aangaat. Ik ben er bang voor, dat de armoede alsmaar verder gaat toenemen in Groningen. Een vergeten groep. Sociale woningbouw wordt vervangen door studentenwoningen. Om deze mensen nog verder in het moeras te drukken. Vrijwilligerswerk als voorbode op weg naar een baan, gaat in Groningen ook nooit werken. Daar is onze arbeidsmarkt te dramatisch voor. Deze mensen hebben te veel andere (financiële) kopzorgen. Het maakt het leven alsmaar ellendiger. D66 heeft toch ook nooit laten zien, waar dan wel de prioriteiten zijn voor het creëren van volwaardig werkgelegenheid met daarbij een volwaardig inkomen. Als je continue, het forum samen met bondgenoten PvdA VVD SP GroenLinks etc. als prioriteit stelt en verdedigt, ben je in dat optiek zeer verkeerd bezig. Ik zal het als inwoner het ook nooit pikken. Den Haag, dat nooit in Groningen normalerwijs investeert. Zelf niet na het signaal van de opstand begin dit jaar. En vervolgens een forum bedenken om de elite in hun vrije tijd een tijdbesteding te geven. Een tram als foutje bedankt, waarop 40 miljoen moet worden afgeschreven. En een nieuwbouw van de sociale dienst; kosten plusminus 70 miljoen. Het was een onderdeel van de deal waarbij ook het forum en tram betrokken was. Dit over de rug van zijn inwoners.

      • het dieptepunt is al te bezichtigen; kan je nagaan wat voor feest het wordt als het hoogtepunt bereikt wordt. wat er gebeurt als het gebouw in gebruik genomen wordt, daarover zullen we het nog maar niet hebben.
        en misschien is dig ishta (de immer bescheiden promotor van het forum) wel bereid om te blijven als burgemeester van deze - toch wel - pvda-stad (waar op de politieke poppetjes nu eventjes een d'66-etiket geplakt is)...

  • v.d.schaaf PvdA / gijsbergsen gl / v Keulen VVD en twee D66 wethouders. Zo zie ik het..
    Ben het met koster eens. D66 heeft laten blijken geen betrouwbare partij te zijn. Ben benieuwd hoe lang dit college het vol houd. Niet lang denk ik.

  • Ik hoop toch dat men door heeft dat het slecht functioneren van het vorig college niet alleen aan het conservatisme van de SP en/of CDA heeft gelegen. Zo'n bont genootschap vraagt nou eenmaal meer dan alleen een collegeprogram op hoofdlijnen en dat geldt ook voor paars+
    Wat dat betreft stemt het kleine aandeel tot nu toe van de financieën (gisteren 1 onderdeel?) in de onderhandelingen niet echt gerust.
    Gaat men weer voor het mooie program zonder fundamenten? De bezuinigingen van het laatste college lijken te niet gedaan zijn door allerlei extra kostenposten? Dat kan de boekhouding van de stad niet nog een keer aan ?

  • Wilno zou het niet eens beter zijn als er een burger vader komt die niet van de PvdA is. En zowel waarom de huidige niet. Die lijkt mij nog niet zo slecht.

    • ach, van welke partij hij/zij is doet er niet zoveel toe. als je geen lid bent van zo'n club kun je moeilijk burgemeester worden.
      vreeman is wel ok, niets op aan te merken.

  • Verbaast me niet zoveel dat het zo lang duurt. Welke Groningse politicus vertrouwt D'66 nou, na hun actie eind 2012?? Dat had je op je vingers toch kunnen nagaan, dat de onderhandelingen stroef verlopen... zeker nadat ze hun partner in crime SP zo snel lieten vallen...

  • Groningen moet eens los komen van PVDA en VVD en ook andere burgemeester.

    Haal Rikus Jager van gem Westerveld naar Groningen als ex Tweede Kamer en voorzitter vaste kamer commissie infra en milieu dat is een goede voor alle werken die op stapel staan !

    • Pietercj....,
      Met het oog op de schulden die de gemeente groningen heeft en nog krijgt (o.a. HET MONSTRUM) zou Sinterklaas als burgemeester meer dan welkom zijn.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

4 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

4 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

6 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

6 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

6 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

6 uur geleden