Categorieën: Wijken

Start bouw huurwoningen in Paddepoel

Woningbouwvereniging Lefier start met de bouw van vijftig sociale  huurwoningen aan de Noorderkroonstraat.

Het gaat om 38 eengezinswoningen met drie of vier slaapkamers en 12 appartementen. Belangstellenden kunnen zich voor de woningen inschrijven.

“De woningen zijn met name bedoeld om de doorstroming in de wijk te bevorderen. Huurders van Lefier die in Paddepoel wonen, hebben dan ook onder bepaalde voorwaarden voorrang boven andere belangstellenden”, aldus Elza Bulstra van Lefier.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • En wat gaat de huurprijs dan wel niet worden. Altijd bijzonder vreemd dat deze nooit vermeld wordt.
    En hoe bereik je hier nu doorstroming mee. Bij doorstroming denk ik aan mensen die met een te hoog inkomen in een te goedkoop huis zitten.
    Of zit er soms een adertje onder het gras?

    • Het zijn sociale huurwoningen. Dat betekent dat de huur niet boven de € 699,48 uit mag komen, anders mag het geen sociale huur meer heten. Mensen met een te hoog inkomen komen niet in aanmerking voor deze woningen. Die moeten of in hun huidige woning blijven zitten, of als ze verhuizen naar een vrije sectorwoning zoeken of een huis kopen.

  • Absurd! Ik ben zelf 53 en door de crisis werkeloos geworden. Staat op dit moment 12 jaar ingeschreven voor een sociale huurwoning en voldoet volledig aan de voorwaarden. Dergelijke huren, kan door mij niet meer worden opgebracht. Tenminste dat risico wil ik niet meer lopen. En kijk dan ook vooruit naar de toekomst ivm alleen een aow. En de woningen die vrijkomen en redelijk betaalbaar, gaan allen naar urgenten. Het leven wordt zwart zo. Inschrijvingsduur moet je toch enige rechten geven. Dit is zwartgallig zonder enig hoop om naar uit te kijken. Denkt, vaak aan de dood. Je bent tegenwoordig ook al een last, als je in de uitkering zit buiten mijn eigen schuld. Een tegenprestatie is wat men vraagt als je het recht om een uitkering wilt behouden. Pardon! In dat geval. is het voor alle partijen, dat ik eruit stap. Ik heb er schoon genoeg van, om als last voor de samenleving te functioneren en niet meer vooruit te kunnen kijken!

    • Je hebt dan nu 144 punten. Daarmee kom je wel aan een woning. Stug door reageren. Als je een uitkering hebt krijg je een flinke bak huursubsidie. Nog maar 2 jaar en je bent 55+. Dan kom je ook in aanmerking voor ouderenwoningen.

      • U bent slecht voorgelicht meneer Marc.

        Met 144 punten, kom je dus niet in aanmerking. Urgenten hebben continue voorrang.

        De huursubsidie stijgt niet mee, naarmate de huurwoning duurder is. Het is een veelgemaakte fout alsof de huursubsidie alles afdekt. Dit is niet zo!

        Als u geen eigen ervaring hebt met deze materie, gelieve dan niet te reageren.

        U klets als een kip zonder kop. Het wekt veel ergernis.

      • Tja, in 2007 kwam ik nog aan een woning met krap 80 punten. Urgenten zijn vervelend,omdat die de beste woningen krijgen Vooral wijkvernieuwing zorgt daar voor. Dat geldt niet voor alle Urgenten. http://www.woningnetgroningen.nl/Uitleg%20en%20informatie/Verdeling%20van%20woningen/Urgentie

        De 100 punten urgenten gaan niet voor iemand met 144 punten.

        Ik klets niet als een kip zonder kop Henk. Ik vind dat een nogal domme en brutale vaststelling. Dat blief ik niet. Kom uit je slachtofferrol en open je ogen.

  • Het zijn juist deze wijkvernieuwingsurgenten die de markt bestieren. Waardoor een woningzoekende als ik niet meer voor een redelijke woning in aanmerking komt. Een wijkvernieuwingsurgent kan de lat nogal hoog leggen schijnbaar. Het is niet eerlijk tav de normaal woningzoekende.

    De urgenten waar jij op doelt valt nog enig respect voor op te brengen. Denkt daarbij oa uithuisplaatsing ivm huiselijk geweld.

    Je kan bij wijze van spreken 300 punten hebben, dan nog hebben deze vernieuwingsurgenten voorrang op de normaal woningzoekende. Punten zijn daaraan ondergeschikt. Dat telt dan niet. Het is frustrerend en brengt velen nog verder in een neerwaartse spiraal en dit greintje hoop ook nog hebben verloren.

    • Dat komt doordat wijkvernieuwingsurgenten een keuze hebben tussen terugkeren of een andere woning. Ik kan me voorstellen dat wanneer een optie op terugkeer is, een andere woning niet met wijkvernieuwingsurgentie wordt aangeboden maar met een gewone urgentie (100 punten of meer bij gezinnen met meer dan 1 kind). Wanneer er geen terugkeeroptie is zul je altijd een andere woning moeten aanbieden, die op zijn minst gelijkwaardig is) Dan is 100 waarschijnlijk niet genoeg.

  • Die woningen, daar is geen lak of smak aan. Maar ja, we mogen blij wezen dat ze in deze bouwmalaise nog durven te bouwen.

  • Gisteren zelf ondervonden, ik heb 231 punten en reageerde op een leuke huurwoning op een toplocatie, iemand met een wijkvernieuwingsurgentie kreeg de woning.

Recente berichten

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

2 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

3 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

4 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

5 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

6 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

7 uur geleden