Categorieën: Nieuws

Stadspartij staakt verzet tegen Groninger Forum

De Stadspartij staakt het verzet tegen de bouw van het Groninger Forum. Dat heeft de partij maandag gezegd tijdens een debat waar de partijen zich konden uitspreken over een nieuw stadsbestuur.

De Stadspartij blijft de ontwikkelingen omtrent het Groninger Forum en de invulling er van wel kritisch volgen.

De Stadspartij was in de Groninger gemeenteraad altijd de grootste tegenstander van het Forum. De partij stelde onlangs nog voor om de bouw van het cultuurpaleis aan de Grote Markt stop te zetten.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ik denk enkele reageerders hier dapper door zullen strijden tegen het Forum... Maar of de liefde tussen hun en de Stadspartij nu bekoeld is ?

  • In de verkiezingsfolder van de Stadspartij stond bij punt 1 inzake het Groninger Forum:

    "Stop de bouw nu het nog kan!"

    Binnen één week trekt de Stadspartij haar verkiezingsbelofte in. De kiezers worden niet serieus genomen!

    Ik ben blij dat ik niet op de Stadspartij heb gestemd. De mening van de Stadspartij is zo flexibel als een rietje. Als plastic.

    Om over na te denken: de Stadspartij had op 10 december 2013 12 stemgerechtigde leden. Er stemden tijdens de bewogen AV 11 leden. Gerard Offerman was verhinderd. Zo klein was de Stadspartij. Deze club had statutaire barrières om leden toe te laten. Zo bang was deze partij voor nieuwkomers. De fractie plus het bestuur; dat was de besloten Stadspartij. Een defensief bastion.

    • Daar zijn ze ook allang om afgestraft. Stel je voor dat de stadspartij 9 zetels had? Dan was de rest van de partijen gedwongen samen te werken en mocht de Stadspartij samen met Ger Jan Kelder de Oppossitie voeren. Doffe ellende.

      Het forumstandpunt was allang achterhaald, dat ze dat nu toegeven is een beetje laat, maar het enige wat de Partij kan doen. De stadspartij moet zich open stellen voor leden, zodat betrokken stadjers er lid van kunnen worden. Dat creëert draagvlak. Groningen kan best een lokale partij gebruiken, maar wel een met realistisch standpunten en een meer constructieve opstelling. Dat kan niet als de partij door een besloten groepje nepotistische malloten beheerst wordt.

  • Had ook geen enkele nut meer. Enige wat je kan doen is kritisch blijven kijken naar het project en proberen te verbeteren aan het forum en omgeving. De verkiezingsuitslag is wat dat betreft duidelijk.

    Vorige keer hebben de partijen de Stadspartij genegeerd om het standpunt betreft het forum. Nu bieden ze een opening om de PvdA buiten het college te laten.

  • Dat ze een opening bieden om de PvdA buiten het college te houden is alleen maar toe te juichen.
    Maar ik vind wel dat ze verraad richting de kiezer plegen.

  • Ik blijf tegen het Huis van Niets, ben ook geen Stadspartij stemmer geweest.Heb het al eerder aangehaald, in Groningen is men behouden en wil men kost wat het kost vast blijven houden aan de verzorgingsstaat, echter dit kan wel eens helemaal om gaan draaien, nu D`66 de regie in handen dreigt te gaan krijgen en dat betekend hervormen, bezuinigen op de laagste loonschalen en belastingvoordeel voor de hoogste schaal. Of de inwoners van Groningen dit nu zouden hebben verwacht door anders te gaan stemmen?

    Nepotische malloten, De Stadspartij gelijk stellen aan de PVV, enz.enz.

    • Edit, redactie als je het deel van mijn reactie na de woorden Nepotische malloten en de Stadspartij geljk stellen aan de PVV weghaald, haal dan ook bovenstaande woorden weg of post simpelweg mijn antwoord over de door Marc de charlatan gebezigde uitspraken.

      • Nu ben ik een Charlatan? Dat is nieuw! Je zit er weer mijlenver naast Middenweg, maar dat is te verwachten van iemand die zijn eigen realiteit schept. Ik heb nooit gezegd dat de stadspartij een soort PVV is. Ze zijn veel amateuristischer en minder rabide. Het is wel zo dat ze de zelfde soort stemmers aantrekken. Vissen in de vijver van de ontevredenen en zelfverklaard machteloze slachtoffers van de gemene politici.

  • In de raad was er nog steeds een meerderheid voor het Forum ("we kunnen niet meer terug") maar de Groninger bevolking wil dit monstrum niet (laatstgehouden enquête 75% tegen). De PvdA is er onder meer voor afgestraft zoals nooit tevoren. De stadspartij heeft zichzelf door onderlinge ruzies buiten spel gezet. Wacht maar hoe kwaad de bevolking wordt als het gedrocht het zicht op de Martini gaat ontnemen, de ozb stijgt, de subsidies niet meer stromen, bezuinigd moetgaan worden in de wijken en de verantwoordelijke politici landelijk tot grote hoogte zijn gestegen.

    • 'Laatst gehouden enquete' was de gemeenteraadsverkiezing? Tegenstanders die niet op komen dagen bij referenda en verkiezingen tellen simpelweg niet mee. En ik heb m'n twijfels over de door jou genoemde 75% ... Ik denk wel dat van 75% van de bevolking dat ding niet hoeft als het geen consequenties had om het niet af te bouwen. De stad loopt er niet meer(!) warm voor, maar dat 3/4 van de stad fervent tegenstander zou zijn is klinkklare nonsens. Zie de laatsgehouden enquete!

  • Moet de afstraffing van de PVdA geen gevolgen hebben voor de positie van lijsttrekker Van der Schaaf? Pleitbezorger en doordrammer van de grote projecten als tram, weg en forum. PvdA wethouders in andere grote steden trokken reeds hun conclusies.

  • In wezen veranderd er niks. De Stadspartij blijft tegen HET MONSTRUM , net als het merendeel van de Stadjers.

  • De Stadspartij en PVV lijken erg op elkaar. Beide zijn gezelschappen met onbetrouwbare en incompetente lieden.
    Niemand trapt er in om met zo'n club in het stadsbestuur te gaan zitten.

    Duidelijk is dat de Groninger bevolking de voorkeur voor het Forum nog een keer heeft bevestigd met de verkiezingsuitslag.

    • De bevolking heeft de landelijke politiek gevolgd, niets meer, niets minder, dat heeft niets van doen met het Huis van Niets, ofwel het Forum.

      Onbetrouwbaar en incompetente lieden, komt bij mij gelijk de vraag naar boven, als dit zo zou zijn, waarom ben jij dan nog altijd geen lid van de Stadspartij?

      • De ballotage van de StaPa schijnt nogal streng te zijn. Bij onvoldoende incompetentie en wereldvreemdheid en zonder een flinke dosis veren in de reet van de zittende potentaatjes kom je er niet in.

    • PvdA-reaguurder Jack vergelijkt de Stadspartij met de PVV, wat natuurlijk onzin is gezien de programma's van beide partijen; het ene lokaal, het andere landelijk. Doelt Jack dan wellicht op de persónen die de partijprogrammastandpunten naar voren moeten brengen in de beide ruimtes (respectievelijk de gemeenteraadszaal en de Tweede Kamer). Ik vermoed van wel, getuige zijn opmerking: 'Beide zijn gezelschappen met onbetrouwbare en incompetente lieden', waarmee Jack aangeeft dat het zijns inziens niet om het programma gaat, maar om de poppetjes. Daarmee declassificeert Jack zichzelf door in de discussie de argumentum-ad-hominemkaart te spelen; hij speelt op de man, niet op de bal. Typisch Jack.

      Ruim drie maanden geleden is er één incompetent persoon uit de Stadspartij geknikkerd, en zijn naam is Robert Prummel. Wie zijn uitspraken de afgelopen twee dagen in de media heeft gevolgd, weet waarom. Prummel is een narcist die zelfs het water waarin hij zichzelf gespiegeld ziet, beticht van onzuiverheid indien het spiegelbeeld hem niet bevalt.

      Met vriendelijke groet,
      Frank van Leer

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

3 uur geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

4 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

14 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

14 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

16 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

16 uur geleden