Categorieën: Nieuws

PvdD: College houdt rapport vervuiling Eemskanaal weg

Het college van burgemeesters en wethouders zou een rapport over de vervuilde bodem bij het Eemskanaal mogelijk verzwijgen. Dat zegt de Partij voor de Dieren.

In het rapport van Royal Haskoning uit 2006 staat dat de vervuiling van het slib in de op één na meest vervuilde klasse zit. De vervuiling zit op schaal 3, in een schaal van 0 tot 4. De PvdD heeft het college om opheldering gevraagd over het mogelijk verzwijgen van dit rapport.

De partij vindt ook het ontkennen van de aanwezigheid van nestelende boerenzwaluwen merkwaardig. Op diverse plekken in de woonschepenhaven zijn die wel aanwezig. Dat wordt bevestigd door omwonenden.

Binnenkort komt het college met meer duidelijkheid over de vragen van de Partij voor de Dieren.

 

Quynten Stroop

Bekijk reacties

  • Dus... De gemeente is op de hoogte en ruimt het slib op. De boeren zwaluw wordt niet bedreigd. Wat is het probleem? Ik vind dat de PvdD in de zelfde vijver zit te vissen als de stadspartij, met hun verdachtmakingen en het opblazen van details tot halszaken,

      • Het hele verhaal bestaat uit het zoveel mogelijk beren op de weg zetten. De woonschepenhaven zou ter stond tot beschermd natuurgebied en zwaar vervuild terrein moeten worden verklaard. Het is beter om per vandaag alle bewoners te evacueren. De boten blijven liggen want daar wonen de boeren zwaluwen en vleermuizen. Het is ook verbazingwekkend hoe vaak die vleermuizen opduiken wanneer er wat gesloopt moet worden. Hoe zo dient dat beest beschermd te worden? Ze schijnen overal te zitten.

        En denken in problemen? Dat is juist wat de PvdD hier doet. Het is niet goed of het deugt niet. Een querulant aanmatigend stuk.

    • Dus.... de gemeente gaat niet in op het rapport van Royal Haskoning en geeft aan vragen te beantwoorden....verdachtmakingen kunnen door te zeggen dat je een rapport hebt gelezen en de boel gaat schoonmaken....weerlegd worden..wat ga je dan schoonmaken wanneer wie gaat dat doen waaruit blijkt dat je de stukken hebt gelezen....een beetje meekwaken met politici zonder inhoudelijke reactie op zaken ...maakt je net zo impulsief als de landelijke politiek die van brandje naar brandje rennen en onderwijl om het hardst roepen dat de ander je zwart maakt..zonder inhoudelijk aan te geven wat je daadwerkelijk gaat doen

  • Marc heeft weer gelijk.

    On topic, ik vind het meer dan asociaal als je als gemeente al sinds 1990 weet dat de bodem ( en het naastgelegen baggerdepot, maar daar lees of hoor ik niets over) zwaar verontreinigd is en dit alles eerst gaat bagetellliseren, nergens over rept en pas als er een partij optaat welke je met de feiten van Haskoning, in dit geval de PvdD, alles gaat openbaren en dan afdoet met de woorden: dat ruimen wij gewoon even op. Waarom nu dan wel?

    • ik denk dat het nu veel goedkoper is dan toen.
      Het zullen wel Polen of Bulgaren zijn die het gaan opruimen.
      Allemaal via een ( Nederlandse) ondernemer met zijn bedrijf gevestigd in één van deze 2 landen.
      Het echte VOC denken ten koste van de werknemers hier die thuis in de WW zitten of verplicht met behoud van uitkering het plantsoen aanharken
      Tel uit je winst..vooral nu in de retoriek van de gemeentelijke verkiezingen.

      • Ik zelf hoop op Slowaakse en Poolse buschauffeurs. Die rijden een stuk spannender dan de Nederlanders. Qbuzz zou eens een vestiging in Poznan moeten openen. Zo kan het ov ook weer wat betaalbaarder.

  • Ach ja, Marc en zijn overbekende geroeptoeter, zo ook nu weer. Blijkt maar overduidelijk dat zijn korte termijn geheugen nooit ontwikkeld is, gelet op zijn posting van 14-3 j.l.:

    Ik zeg ook helemaal niet of het vervuild is of niet. Alleen dat de gemeente dat zou verzwijgen. Dat is helemaal niet zo. Het is gewoon bekend, maar wordt steeds weer als een beer op de weg opgerakeld, omdat bepaalde mensen niet willen dat er wat gebeurt in de woonschepenhaven.

    Gemeente heeft de vervuiling van de woonschepenhaven, opgemaakt in een rapport uit 2006 verzwegen, Marc roept dan al vantevoren dat het weer allemaal onzin is, het tegendeel is nu waar.

    Maar as usual zal ook Marc hier wel weer een bekende (ver)draai(ing) in zijn voordeel aan gaan geven.

    • De gemeente heeft helemaal niets verzwegen Middenweg. Dat maak jij er van omdat je een querulant bent. In jouw hoofd is de gemeente een incompetente bende die liegt. Ik kan niks doen aan jou hoofd.

      • Marc je hebt weer helemaal gelijk.

        On-topic, 1990 is iets heel anders als dat rapport van 2006, maar daar hoor ik van der Schaaf niet over, maar goed ik wist niet dat jou geheugen zo`n korte termijn, nog geen 5 dagen stand houdt, sorry daar had ik geen rekening mee gehouden, heb enkel nog beeld van jou als een charlatan in m`n hoofd, daar zat ik dus ook in deze 100% goed mee.

      • Jij bent de enige die het steeds over 1990 hebt middenweg. Veel plezier met je 1990. Ik zou niet weten wat ik daarop moet antwoorden. Ik was toen nog niet in Groningen. Het lijkt me ook nauwelijks relevant.

    • Als het aan de gemeente had gelegen was het allang gebeurd. Men heeft altijd dwars gelegen in de woonschepenhaven. Nu er eindelijk schot in de zaak zit,probeert men nog steeds de boel te traineren. Ik zie trouwens de zelfde persoon in het artikel uit 1990 (Hans Stok) In het filmpje terugkomen). Dat zal de grote dwarsligger zijn.

      • De gemeente heeft van begin af aan geroepen dat het budget niet toereikend was om het direkt te gaan saneren. Beroepshalve was ik in die periode betrokken bij het verwijderen van o.a. de baggerspecie uit de diepenring, het depot aan de driebondsweg en zijdelings bij de woonschepenhaven, dus ik denk wel te mogen stellen in genoemde periode van e.e.a. op de hoogte te zijn geweest. De hoofduitvoerder van de gemeente, riep destijds (ik zal zijn naam hier niet neer gaan zetten) met enige regelmaat: vooral niet met de handen aankomen en mocht je toch in aanraking komen met dit baggerslib, goed je handen wassen en kleding en schoeisel goed afspoelen. Dit ging dan met name om slib uit de diepenring en genoemd depot

Recente berichten

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief…

1 minuut geleden

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel lijkt kansloos

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

1 uur geleden

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk…

2 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk in Lewenborg

Bij een verkeersongeluk op de Loefzijde in de wijk Lewenborg is zaterdagmiddag een fietser gewond…

3 uur geleden

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

3 uur geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

3 uur geleden