Categorieën: Nieuws

Poetshulpen actief in de stad

Poetshulpen, dat zijn scholieren die mensen helpen met schoonmaken, bieden sinds kort hulp in de huishouding aan voor mensen die dat zelf niet kunnen.

Het idee komt oorspronkelijk uit Amsterdam. Het bedrijf Emile zag dat er steeds meer behoefte is aan goedkope en betrouwbare schoonmakers voor klein huishoudelijk werk.

Het bedrijf heeft op scholen in de stad actief jongeren benaderd om zich aan te melden als poetshulp. Inmiddels zijn er vijf teams van twee jongeren aan het werk bij voornamelijk ouderen.

“Ik ben er erg blij mee. Deze jongens zijn aardig en ze maken ook nog eens heel goed schoon”, aldus Maria Hermsen. Zij is één van de mensen die gebruik maakt van deze service.

Overigens bestaat het werk uit onder andere schoonmaken, wassen en strijken.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Tja, op deze wijze draai je de mensen die werkzaam zijn in de thuiszorg werkelijk de nek mee om. Deze mensen doen meer als een stofzuiger 'door het huis gaan'. Zij houden ook de mensen die ze bezoeken goed in de gaten met een professioneel oog. Leuk voor het bedrijf, slecht voor de gezondheidszorg.

    • Henk, doe niet zo paranoïde. Ik snap het, je bent een beetje gefrustreerd en wilt dat uiten op het internet, maar je overdrijft een beetje. Als je ergens kritiek op wilt uiten is dat prima, maar je hebt niet eens de moeite genomen om je reactie een keer na te lezen. Zinnen als "Deze mensen doen meer als een stofzuiger ‘door het huis gaan’." kan ik maar met moeite ontcijferen. Ontspan je een beetje, dit is niets om je boos over te maken.

  • Wat een mooi initiatief en het mes snijd aan twee kanten. De oudere wordt geholpen en de tiener leert al in een vroeg stadium in contact te komen met ouderen (en zinvol werk). Zo zetten ook zij zich in voor het maatschappelijk belang.

  • Ja inderdaad, ook ik vrees dat betaalde krachten worden vervangen voor vrijwilligers. En straks komt het 'leger' van bijstandgerechtigden er ook nog aan. Mensen in de bijstand moeten straks verplicht 'vrijwilligerswerk' doen.

    • Daar is het laatste woord nog niet over gesproken. Er staan 4 juristen klaar, mocht er ooit iemand onheus daarin worden behandeld. Deze mensen willen dolgraag aan het werk in een normale baan met een normaal salaris. Politiek Den Haag heeft altijd verzuimt 'normaal' te investeren in deze regio. Dat er dan vervolgens 10 000 mensen in de bijstand terecht zijn gekomen heeft als directe oorzaak het neerwaartse spiraal ivm met de zeer slechte arbeidsmarkt van oudsher. We behoren als regio tot de armste van Nederland. We behoren als regio tot de hoogste werkzoekenden. Dit spiraal moet worden doorbroken, door juridisch dit te doorbreken. De mensen hier mag niets kwalijk worden genomen. Als wij niets doen, dan is iedereen wellicht 'verplicht vrijwillig' aan het werk, maar de armoede zal altijd blijven bestaan.

  • Zo voordelig is het allemaal niet. Het bedrijf vraagt € 35 euro voor 2 poetshulpen die in 1 1/2 uur je huis schoonmaken.
    Dat is zo'n 11.66 per hulp per uur per hulp. Maar daar gaat ongetwijfeld ook nog wat van af voor het bedrijf. Het wetteljk minium loon incl. vak. geld en vak. uren is bruto € 11,15. Dat krijgen deze hulpen vast niet, dus betaalt dit bedrijf ze onder het minimum loon. En zo word er weer een beroepsgroep om zeep geholpen door studenten die onderbetaald worden.https://www.svb.nl/int/nl/ssp/salarisadministratie/salaris_reiskosten_bepalen/minimumlonen/

      • Dat is misschien wel zo. Maar op zo'n manier help je banen om zeep van mensen die toch al geen topinkomen hebben. Waar moeten die mensen dan heen als ook dit soort banen niet meer te krijgen zijn. In de thuiszorg verdwijnen in rap tempo banen. En de ondernemer is de lachende derde.

Recente berichten

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

2 uur geleden

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden…

3 uur geleden

PKC’83/Team Amoeri door in nacompetitie, Drs Vijfje daalt af

PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond thuis ook de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eredivisie tegen…

3 uur geleden

Groningse VVD zegt tegen Yeşilgöz in tv-programma het jammer te vinden dat spreidingswet verdwijnt

Fractievoorzitter Ietje Jacobs-Setz van de VVD heeft vrijdagavond in het televisieprogramma Op 1 (WNL) laten…

4 uur geleden

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

13 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

14 uur geleden