Categorieën: 112

Negen aanhoudingen bij hennepkwekerijen

Zo’n honderd politieagenten hebben dinsdagmorgen op zestien plaatsen in het noorden invallen gedaan bij hennepkwekerijen. Daarbij zijn negen mensen ingerekend.

De invallen vonden voornamelijk plaats in Assen, maar ook in een woning aan de Hiddemaheerd in Groningen, en verder in Norg en Gasselte. In Assen werd een growshop met een bezoek vereerd.

De invallen zijn onderdeel van een grote actie tegen de georganiseerde hennepteelt in het noorden. De landmacht verleende daarbij assistentie. De politie verwacht nog meer mensen aan te houden.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

    • Eens, maar ik zie niet heel veel alternatieven. Wietteelt legaliseren lost het probleem voor de coffeeshops wel op, want die kunnen hun wiet bij professionele kwekers komen.

      Het probleem zit bij de huidige telers. Het is een illusie dat die mensen opeens legaal wiet gaan kweken op het moment dat dat mogelijk is, want dan moet je opeens dingen doen die helemaal niet zo fijn zijn, zoals:
      - Een administratie bijhouden
      - BTW (en misschien wel accijns!) afdragen
      - Stroom betalen (aftappen blijft illegaal natuurlijk)
      - Je kwekerij (brand)veilig maken (in de slaapkamer van een woonhuis blijft ook illegaal natuurlijk)

      Denk je dat de huidige criminelen dat gaan doen? Natuurlijk niet, dat is veel te veel moeite. Als ze dat wilden waren ze wel ondernemer geworden. Ze gaan gewoon lekker iets anders illegaals doen. Wat dat is weet ik niet, maar het zal vast ook weer overlast veroorzaken.

      • Bij een gereguleerde teelt en verkoop kun je wel degelijk voor de Nederlandse markt de illegale teelt verminderen. Zorgt dat er geen grijze gebieden zijn. Als er voor de export geteeld wordt, maak je er korte metten mee. Het wordt dan veel minder logisch om in Nederland te telen. Het valt gewoon op in een dichtbevolkt land als NL. Er zijn genoeg gebieden in Europa waar je het veel beter kunt verstoppen.

  • Marc, als het allemaal zo simpel zou zijn als jij hierboven neerzet, zou het "probleem" allang opgelost zijn. Maartens betoog onderschrijf ik echter volledig, maar dat is de regelmatige lezer van dit forum wel bekend.

    Eindelijk wordt nu ook de landmacht betrokken bij de opsporing, iets waar men vele jaren geleden al mee had moeten beginnen.

    Nu wellicht nog een Apache van de luchtmacht erbij betrekken? Met de warmte camera systemen welke zij aan boord hebben, kunnen zij op grote hoogte veel meer zien dan met de conventionele opsporingsmiddelen welke in het bezit van de politie zijn. Zou een realistische optie als deel van een oefenprogramma kunnen gaan worden.

    • Oja Middenweg? Wee een drogredenatie van de eerste orde. De politieke wil om het op deze manier op te lossen is er gewoon niet. Ondertussen worden we door verschillende staten in de VS links ingehaald.

      • 10.000+ verslaafden in Nederland onder cannabisgebruikers in 2012. Ben benieuwd hoeveel dat er in Amerika zijn en/of nu gaan worden. Wellicht ben jij zelf een gebruiker/verslaafde, maar daarom hoef je een en ander toch niet te gaan promoten?

        En nu je toch Amerika als voorbeeld wilt gaan stellen, is het dan de bedoeling dat wij hier in NL straks verhoudingsgewijs ook zo`n hoge staatsschuld gaan creëren onder het mom van "in Amerika heeft men dit ook" (16.000 miljard dollar in de min)?

  • Laatst werd er in een straat achter mij een huis leeg gehaald (175 wietplanten werden door de politie vernietigd). Je schrikt dan wel even als zoiets bij je in de buurt gebeurt. Het betreft hier toch wel redelijk dure koopwoningen. Je leest namelijk vaak dat wietplantages vooral in de huursector worden aangetroffen, dus dat verraste me wel.

    • Je moet er toch niet aan denken dat er brand uitbreekt en/of slachtoffers vallen door zulke illegale praktijken!

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

45 minuten geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

1 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

3 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

3 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

3 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

4 uur geleden