Gemeenteraadsverkiezingen in aantocht (2)

Nog vijftien dagen te gaan, dan moeten de Groningers weten op wie ze hun stem uitbrengen.

OOG ging kijken in de Wijert, de wijk die veel in het nieuws kwam vanwege de sporthal die gaat verdwijnen. Ook maken mensen in de wijk zich zorgen over een toename van verkeer van wegen de zuidelijke ringweg.

De vraag is of bewoners hierover nadenken als ze in het stemhokje staan.

Deel dit artikel:

 1. Gristenunie?

  Kun je net zo goed gelijk de bouwmaffia van de PvdA stemmen. Uit orthodox-christelijk oogpunt voeren ze immers toch geen oppositie.

  VVD?

  Loopt ook al decennia lang als een bange slippendrager achter de lokale PvdA aan.

  GroenLinks?

  Prettige mensen? Die megalomane Karin Dekker die met haar arrogantie en tunnelvisie haar tramplannen er door bleef rammen? Wat ons even veertig miljoen euro kostte! Die eventjes in al haar regenteske en elitaire gedrag even de ondernemers rondom het Damsterdiep de nek omdraaide?
  En dan zo’n Bennie Leemhuis die Frankie LANDMARKS (Dadaistisch)moest steunen, toen de Landelijk Bond Heemschut (o.i.d) Frankie met hele duidelijke bewoording duidelijk maakte, dat Frankie Groningen (stedenbouwkundig) aan het vernielen was?

  Een Groninger? Die stemt 19 maart de Stadspartij!

  Met vriendelijke groet

 2. Wanneer je je stem wilt geven aan een stel verzuurde, klagerige, witte mannen van middelbare leeftijd zonder enig aantoonbare competentie: stem Stadspartij.
  Kans op collegedeelname: nihil.
  Kans op realisatie van verkiezingsprogramma: nihil.

  Gooi je stem weg, stem Stadspartij.

 3. Als mensen op het filmpje al gaan roepen, alsof bepaalde politieke partijen consequent zijn, dat is het zeer slecht gesteld met de kennis van deze mensen over bepaalde politieke partijen.

  Dat is men dus niet !

  Overigens, stem ik de stadspartij. Omdat ik mij mateloos zit te ergeren aan al die andere partijen, die het slechtste met Groningen voor hebben en de mensen die dit aangaan. Laat de stadspartij het maar een keer doen!

  1. Dat gaat niet gebeuren Sjoerd, ze hebben zichzelf al buitenspel gezet door voldongen feiten niet te willen accepteren.
   Geen enkele partij is zo gek om met de Stadspartij in zee te gaan. Het zijn brave mensen met goede bedoelingen, niveau is wel erg laag en standpunten onrealistisch.

   1. Als je hiermee doelt op het forum, dat geef ik de stadspartij daarin groot gelijk. Het is geen schoonheidsprijs geweest. Stap voor stap heeft college de raad besodemietert, waarin er geen weg terug was en nu moet de stadspartij daarin meegaan. Dat willen die partijen. als één van hun. De stad Groningen heeft nu iets te kiezen. Wel of geen forum.

    Dat is een mooie boodschap aan de stadjers!

   2. Tjongejonge! Kijk ik een week niet op dit forum en wat zie ik: niks! Geen veranderingen, geen toenaderingen, geen verschuivingen van meningen. Vorschlaghammer die nog altijd in het complotjesdenken zit en de Stadspartij tot onrealistisch grote hoogten ophemelt, en Jack die continu en impliciet zijn angst etaleert dat de PvdA gaat verliezen en daarom als een wildebras alles de grond in boort wat niet in zijn straatje past, en die daarbij overigens nog steeds geen enkele ruimte benut voor een gedegen toepassing van de bestaande argumentatieleren.

    Jack, zucht, nog maar een keer dan, één puntje slechts: je zegt over de Stadspartij: ‘[…] ze hebben zichzelf al buitenspel gezet door voldongen feiten niet te willen accepteren.’ Je doelt op het verzet van de Stadspartij tegen het Forum. Korte reactie: de Regiotram werd óók als een ‘voldongen’ feit gepresenteerd. Rijdt-ie al? Nee. Afgeblazen. Punt gemaakt. De door jou gewenste voldongenheid van je stelligheid iets voldongen te noemen, is door de geschiedenis achterhaald en derhalve broos. En daarmee ook onvoldongen.

    Volgens mij ontgaat je een mogelijke strategie die de Stadspartij aanwendt om van het Forum een breekpunt te maken. Mocht dat Forum er, wat mij betreft óók onverhoopt, tóch komen, dan heeft de Stadspartij ballen getoond door zo lang mogelijk ertegen te blijven. En het zijn ballen die je nodig hebt om een daadkrachtige oppositie te kunnen voeren. (‘Oppositie? Wat is dat?’ zei ooit een Groningse PvdA-raadslid.) Zo lang heeft zelfs de SP haar oppositionele karakter niet kunnen etaleren.

    Daarnaast: het op jouw wijze duiden van ‘een verloren stem’ op een partij die wellicht níét in het college komt, is de (lokale) democratie om zeep helpen en doet ons afstevenen op een tweepartijenstelsel. Dank je Jack, voor je bijzonder constructieve bijdrage.

    Met vriendelijke groet,
    Frank van Leer

    PS Jack, zoek eens de term ‘argumentum ad hominem’ op. Je grossiert erin.

   3. De combinatie van strategie en Stadspartij in dezelfde zin is onlogisch.
    Verzameling opportunististische dorpsgekken en Stadspartij ligt als combinatie heel wat meer voor de hand.

   4. Wel Jack, je hebt duidelijk dus níét mijn advies opgevolgd om de term ‘argumentum ad hominem’ nog even op te zoeken. Waar jij hierboven de term ‘dorpsgekken’ aanhaalt, zeg ik op mijn beurt: ‘Quod erat demonstrandum.’

    Met vriendelijke groet,
    Frank van Leer

   5. Wanneer je met Latijnse termen strooit om een erudiete indruk te maken dan het wel handig om de goede term in de goede context te gebruiken.
    Ach, errare humanum est.

 4. De angst voor de Stadspartij zit er bij Marc/Jack en Jack/Marc al diep in zie ik!
  Deze PvdA fan(s?) ziet de bui al hangen dus.

 5. Het maakt niet veel uit hoeveel zetels de Stadspartij haalt.
  Net als bij de PVV zullen ze niet in staat zijn om verantwoordelijkheid te nemen of compromissen te sluiten. Daarmee sluiten ze zichzelf bij voorbaat al uit als serieus te nemen partij.
  Een stem op de Stadspartij heeft wel symbolische maar geen enkele praktische waarde.

 6. @ Frank van Leer.

  Om te beginnen: ik blink niet uit een zuiver gebruik van de Nederlandse taal. Dat weet ik. Misschien ga ik er ooit nog eens wat aan doen.

  Maar je hebt het over complotgedachten bij mij. Geloof best dat ik die soms heb, maar welke zie jij hier op OOGTV?

  Die dat Willem Smink corrupt was? Dat is algemeen bekend bij de mensen die er in Groningen bestuurlijk toe deden. Of in ieder geval iemand die geen zin heeft om Klokkenluider te spelen, omdat Klokkenluiders vreemd genoeg in Nederland niet op handen worden gedragen. Vraag iemand als professor Arnold Heertje (een echt goede sociaal-democraat!)of hij vond dat Smink en handlangers, uiterst dubieus hebben gehandeld in het Meerstad-dossier.
  Of is het mijn claim dat de lokale PvdA de belangen van bouwvriendjes boven de belangen van de stadjer plaatst? Heb het over “vriendjespolitiek voor gevorderden”, maar niet echt over een complot.
  En dat andere gevestigde landelijke politieke partijen in de Groninger raad als zielige lakeien (met het CDA en de SP voorop)achter de lokale PvdA aanlopen? Is geen complotdenken, maar iets waar wij stadjers als decennialang (in het geval van het CDA en de VVD)aanlopen, getuige van zijn.
  Met een klein beetje geluk wordt ons die sneue paringsdans rondom de lokale PvdA na de gemeenteraadsverkiezingen ons nu eindelijk bespaart.

  Met vriendelijke groet

  1. Liever een beetje meer bewijs over corruptie dan geklets als “algemeen bekend”.
   Nu lijkt het een beetje op het bekende verzuurde verhaal van een PVV’er uit de randstad.

   1. Jack.

    Wat heb je toch met die PVV? Vind dat ze goede punten hebben, maar omdat ik me een klein beetje in het Alevitische geloof heb verdiept, prachtige Soenitische sufi’s

 7. Vorig reactie ging mis. Wilde ook nog schrijven:”prachtige Soenitische sufies tegenkwam en alleen maar beschaafde Iraniers ken, deel ik het belangrijkste punt van de PVV niet”

  Je hebt echt een obsessie met die PVV. Kan het niet gezond vinden.

  Met vriendelijke groet

   1. Jack

    Dat heb ik echt nergens geschreven!

    Maar zou best het één en ander dingen over Willem Smink willen schrijven, maar dan schendt ik helaas de vertrouwelijkheid van een paar gesprekken.

    Met vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *