Categorieën: Nieuws

CDA lijsttrekker bereikt finale “beste raadslid”

Het CDA Groningen is blij met lijsttrekker Anne Kuik, zij is een van de beste raadsleden van Nederland is. Dit werd bekend gemaakt tijdens de uitzending van Pauw en Witteman afgelopen vrijdag.

Kuik is een van de 12 raadsleden, die na de eerste stemronde van de verkiezing georganiseerd door onder andere de Volkskrant, Pauw en Witteman geselecteerd zijn en tot 18 maart gaan strijden om de titel van ‘Beste raadslid van Nederland’. Tijdens de eerste stemronde kon elke Nederlander een raadslid nomineren en kon er op meerdere raadsleden uit Groningen gestemd worden.

Kuik is echter het enige Groningse raadslid dat de tweede ronde van de wedstrijd heeft bereikt. ‘Politiek moet je niet opkloppen, maar verbindend en toegankelijk houden’, aldus Kuik.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Zal Anne Kuik "het Blauwe dorp" op de stadsplattegrond kunnen aanwijzen? Een van de winnaars van de Baboenbokaal (voetbaltoernooi met Pinksteren) kunnen noemen? Kunnen raden welk pecentage (met foutenpercentage van tien procent) van het eens zo glorieuze Stadspark opgeofferd is door ellendige PvdA "politiek"?

    Vermoed het niet. Hoogmoedig typje dat met de lokale CDA bijna bewusteloos achter de slopers van de lokale PvdA aanloopt.

    Met vriendelijk groet

  • Terecht ze is een van de betere raadsleden.
    Niet zo,n kwakker als bloemhof van de PvdA.
    O sorry Marc ik zeg iets negatiefs over de PvdA.

    • Waarom moet je mij steeds bij de PvdA betrekken Chrissepisje? Heb je ook nog een onderbouwing waarom Anne zo'n goed raadslid is of is het gebaseerd op je natte dromen?

  • Heel leuk voor Anne Kuik!
    Kan niet goed beoordelen of ze werkelijk zo'n goed raadslid is, maar dit is wel een heel aardig succes voor haar.
    Het zijn van een goed politica wordt gelukkig niet bepaald door allerlei tamelijk onzinnige feitjes over de stad te kennen. Daar is wel wat meer voor nodig.

    Een klein stapje verder en reageerders die alleen in buurten ten zuiden van de binnenstad hebben gewoond mogen geen mening meer hebben omdat ze niet goed in de ziel van de iemand uit beyum, lewenborg, paddepeol, Selwerd, de hoogte kunnen kijken.

  • Zij heeft nooit vraagtekens bij het Forum geplaatst. Hobbelde achter de PvdA aan. Gelovig als CDA nu in de exploitatiecijfers van Istha om maar eens wat te noemen. Naïviteit of gebrek aan ervaring?

  • De verkiezing van de beste raadsleden!! (Volkskrant Pauw en Witteman)
    '
    Groningen
    Anne Kuik (27)
    Partij: CDA
    Aantal zetels: 2 van de 39
    Plek op de lijst: 1

    'Zeg, ik wil niet opscheppen, wij hebben maar 2 van de 39 zetels, we doen veel samen met andere partijen. Belangrijk is dat we de komst van de tram hebben kunnen tegenhouden. Er zouden twee lijnen komen, maar dat zou vanwege de onzekere tijden een onverantwoorde investering zijn geweest. Bussen worden nu slimmer ingezet. Je moet niet overal inspringen. Wij geven het geld liever uit aan voorzieningen in de wijk, zoals loketten waar je terechtkunt voor je paspoort, bibliotheken en buurthuizen.'

    Commentaar:
    Het stelt me teleur dat u uitgerekend dit punt noemt als binnen gehaald resultaat!!

    Wat hierboven de streep staat is natuurlijk complete nonsens. De tram afzetten tegen paspoort loketten of buurthuizen is koeien met paarden vergelijken.
    Ongelooflijk dat je met dit soort standpunten kans maakt om het beste raadslid te worden!
    Het “vrijgevallen” tramgeld wordt ook helemaal niet voor buurthuizen etc. ingezet, maar ondermeer gebruikt voor het oplappen van provinciale wegen.
    Voor de tram was een sluitend budget en zou deels gefinancierd worden door het rijk via de RSP gelden (compensatie Zuiderzee lijn)
    Deze RSP gelden, dreigen nu verloren te gaan voor Groningen als ze voor 2020 niet zijn ingezet voor verbetering / innovatie van het OV.
    En wat te denken van alle miljoenen uitgegeven in de voorbereiding fase van de tram!
    Daar blijft het nu angstvallig stil over.
    Slimmer inzetten van bussen???? Laat me niet lachen. Ze bedoelen minder bussen in de stad, maar nu deels via de rondweg om Groningen (lijn 15, de studentenlijn naar Zernike). Onderweg kan dan niemand instappen! Wie heeft er dan wat aan.
    Zeker geen bijdrage aan verbetering van de bereikbaarheid van Groningen! Nee, daar was nu juist die tram voor!
    En wat is er eigenlijk tegen 2 tramlijntjes in een stad als Groningen die zich graag profileert als de grootste stad van het noorden (Er gaat niets boven Groningen),
    Zie ook: http://groningertram.com/overdetram/ (oorspronkelijk plan + financiering)
    Martin Wiersema

  • Wel grappig dat Anne - zie hierboven bij Wiersema- het heeft over onverantwoorde investeringen en dat zij liever geld steekt in bijv. een bibliotheek in de wijken. En zij stemt steeds doodleuk voor het Forum waarbij onnodig een bibliotheek verkast wordt, de investering onverantwoord is en er geen ruimte is voor bibliotheken in de wijken. Of bedoelt ze het goed?

Recente berichten

Meikermis officieel geopend door wethouder Wijnja

Wethouder Mirjam Wijnja (GroenLinks) opende donderdagmiddag om 16:00 de meikermis van Groningen op het horecaplein…

32 minuten geleden

Twee winkeldieven opgepakt in toiletten Grote Markt

Twee winkeldieven zijn donderdagmiddag na meerdere diefstallen in de Herestraat aangehouden in de openbare toiletten…

1 uur geleden

Persoon loopt met vuurwapen de New Yorker aan de Vismarkt binnen

Bij modezaak de New Yorker aan de Vismarkt is donderdagmiddag een agressieve persoon naar binnen…

2 uur geleden

Twee gewonden in Noordlaren door mogelijke explosie

Aan de Lageweg/Noordlaarderweg in Noordlaren zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een mogelijke explosie.…

2 uur geleden

Jutta Leerdam tekent toch niet bij Team IKO uit Groningen

Schaatstopper Jutta Leerdam sluit zich niet aan bij een bestaande schaatsploeg en gaat alleen verder.…

5 uur geleden

Spelers FC Groningen massaal ondersteund tijdens laatste training

Rond de 2000 supporters van FC Groningen trokken deze donderdagochtend naar de Euroborg om de…

6 uur geleden