Categorieën: 112

Bekeurende BOA krijgt klap

Een 17-jarige Stadjer is dinsdag aangehouden op verdenking van mishandeling van een BOA, een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar.

Twee BOA’s zagen dat de jongeman samen met een meisje twee honden uitliet op een speelveldje aan de Wibenaheerd. Omdat dit verboden is besloten ze het duo aan te spreken. Toen één van de controleurs de jongeman wilde bekeuren kreeg deze mondeling bijval van drie mannen die bezig waren met snoeiwerkzaamheden.

De 17-jarige voelde zich hierdoor vermoedelijk gesterkt en dreigde de controleur te slaan. Hij gaf de man een duw, gevolgd door een slag in het gezicht. De controleur kon een tweede klap tegen het hoofd voorkomen. Gewaarschuwde agenten hebben de jongen meegenomen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Geweld is natuurlijk nooit goed te praten, maar het blijft me verbazen hoe hondenbezitters zich over het algemeen netjes houden met dit idiote hondenbeleid.

  • Waarom opeens BOA ipv Stadswacht? Orders van de wethouder aan OOG? Het bonnetjesincident vorige week met een invalide man heeft het image van de stadswacht weer eens geen goed gedaan. Schrik soms van de agressie die ik op straat hoor. Wanneer wordt er nou een serieus in gegaan op het allerbelabberst functioneren van die dienst? Jammer genoeg niet echt een thema in de gemeenteraadsverkiezingen... terwijl, zoals het nu lijkt, er na de verkiezingen weer flink geld bij moet. Ik denk iig niet dat ze Stadswacht gaan opheffen ?

  • De Stadswacht in huidige vorm houdt op, maar ik neem aan dat het een zootje wordt zonder enige controle op bv fout parkeren. Dus zal er iets voor in de plaats komen. Maar wat? Dat zou eigenlijk een belangrijk thema in de verkiezingen moeten zijn.

  • Zoals hier genoemd word klopt van geen kant. Wil je het echte verhaal horen en beluisteren met een intervieuw van mijn zoon dan kijken en luisteren op lijn6.com gr jose

Recente berichten

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

3 minuten geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

15 minuten geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

30 minuten geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

3 uur geleden

CDA en Stadspartij willen voetbalkraker op groot scherm: “Dit wordt een legendarische dag”

De wedstrijd FC Groningen tegen Roda JC komende vrijdag moet te zien zijn op een…

3 uur geleden

Oekraïners bakken tientallen taarten voor Bevrijdingsfestival: “Geld inzamelen voor schoolspullen in Oekraïne”

Bezoekers van het Bevrijdingsfestival in het Stadspark hebben zondag de mogelijkheid om taart te kopen.…

4 uur geleden