Arriva gaat treinstellen verlengen

Vervoersbedrijf Arriva gaat het komende half jaar zes treinstellen verlengen. Omdat het aantal reizigers de afgelopen jaren fors is toegenomen is uitbreiding van het materieelpark nodig.

“In het Noorden rijden we met twee en drie wagen stellen”, vertelt directeur Anne Hettinga van Arriva. “De stellen met twee coupes gaan het komende half jaar gefaseerd terug naar de fabrikant in Zwitserland. Daar wordt een nieuw middenstuk bijgeplaatst waardoor de capaciteit per treinstel met tachtig zitplaatsen toeneemt.”

“We zijn heel blij dat dit op zo’n korte termijn geregeld kon worden”, zegt gedeputeerde Mark Boumans (VVD) van Verkeer en Vervoer. “De afgelopen maanden krijgen we steeds vaker geluiden dat de treinen erg vol zitten. Behalve dat dit geweldig nieuws is, betekent het wel dat er iets moet gebeuren. Dat fabrikant Stadler op zo’n korte termijn de treinen uit kan breiden is wat ons betreft wel een huzarenstukje.” Het verlengen van de treinen wordt betaald door de vervoerder en de opdrachtgevers, de twee noordelijke provincies.

Deel dit artikel: