Aangifte tegen PVV-er Ton van Kesteren

Nadat er vorige week landelijk veel commotie was over de aangiftes tegen Geert Wilders, hebben wij in Groningen ons eigen drama. Karel ten Haaf, vooral bekend als dichter, heeft aangifte gedaan tegen Ton van Kesteren, voorzitter van de Statenfractie van de PVV.

Dezelfde uitspraken die PvdA-statenlid Sjak Rijploeg tot woede dreven, waren voor Ten Haaf ook de druppel. Van Kesteren zou in de Provinciale Staten gezegd hebben dat ‘buitenlanders het land uit moeten’ en dat ‘Polen tegengehouden moeten worden bij de grens.’

Ten Haaf hoopt met zijn aangifte duidelijk te krijgen of Van Kesteren te ver is gegaan.

Deel dit artikel:

 1. Wat is het probleem? Nederland houdt al hele lange tijd buitenlanders tegen bij de grens. Als Afrikaan/ Aziaat/Latino kom je ook niet zomaar het land binnen en daar hebben de meeste partijen mee ingestemd waaronder D66. Als het dan om Polen zou gaan zou het discriminatie zijn? Zijn mensen uit Afrika dan een ander soort mens dan Polen?

  Van mij mag iemand in zijn politieke functie vertellen wat hij wil, het is aan de mensen om op zo iemand te stemmen of niet. Ik zou het erger vinden als je dat juist niet meer mag zeggen om politiek correct te worden gevonden.

  1. Ooit van de EU gehoord? Of het verdrag van Schengen? Natuurlijk niet want je roept maar wat. Jouw soort hebben we niet nodig in dit land.

 2. Wiki geeft ook altijd wel interessante informatie. Alsof het nieuw is wat Wilders zegt en alsof de huidige partijen niet hetzelfde willen of hebben gewild:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Immigratie_in_Nederland

  Enkele citaten:

  “Net als in de jaren zestig was er nauwelijks sprake van integratiebeleid. Nederland was nogal overvallen door het feit dat veel gastarbeiders bleven en hun gezin uit het land van herkomst over lieten komen. Nog steeds koesterde men de hoop dat de gastarbeiders – volgens plan – terug zouden keren naar hun land van herkomst. ”

  “In november 2000 werd een nieuwe Nederlandse Vreemdelingenwet van kracht, die door PvdA-staatssecretaris van Justitie Job Cohen door de Tweede en Eerste Kamer was gesleept. [8] De wet beoogde en bewerkstelligde een daling van het aantal asielzoekers, duidelijker eisen aan toelating en kortere procedures. Direct vanaf 2001 begon een sterke daling van het aantal asielzoekers en het aantal toegelatenen.”

 3. Karel ten Haaf hangt gedachtegoed aan van massamoordenaar en oorlogsmisdadigerTrotski, verantwoordelijk voor 9 miljoen doden. Kijk, zo iemand heeft recht van spreken! Oh, nee…wacht…

 4. Het is een oneerlijke concurrentie. Een Roemeen verdient in eigen land plusminus 2800 euro per jaar. Een Pool plusminus 4300 euro gemiddeld per jaar. Onze standaarden liggen vele malen hoger om aan onze vaste lasten te voldoen. Wij kunnen niet inleveren. Terwijl een Roemeen of Pool zelfs een baan op het niveau van een bijstandsuitkering een 80 urige werkweek graag zou willen aanvaarden met de vaste lasten van hun thuisland! Dit betreft een volwassen discussie en heeft niets met discriminatie of enig fascisme vandoen! De politiek is wat dat betreft erg onvoorzichtig geweest en heeft dit onderwerp telkens vooruit geschoven. Het zou wel niet zo’n vaart lopen, heeft men destijds mogelijk gedacht. De politiek heeft een wel heel erg onvoorzichtige rol daarin gespeeld!

  1. Het “slimme” stemvee ( stemmers anders dan de PVV) krijgen onderhand door …de de “domme” PVV mensen toch wel enkele punten hebben ..maar toegeven …nee ..daar is HUN (stemmers anders dan de PVV) “verwrongen EGO” veel te beschadigd voor ..
   Zo beschadigd dat “men” ( de andere stemmers dan de PVV )het niet of moeilijk kunnen zien of toegeven.
   Men geloofd gewoon de Liegende ELITE kliek men is zo geconditioneerd dat men het niet KAN zien.
   De PVV er wel ..
   Dus…!!

   1. Je bedoelt dat de PVV de enige partij is die even verknipt is als jouw raaskallend brein?

   2. Ja ..ik weet het…. het is erg HEEL ERG …..als men er achterkomt Marc ..je verbittering is geheel terecht.
    Wat jij de laatste tijd hebt laten zien/voelen ( ik wou niet graag met je ruilen).
    Gelukkig is ( in jouw brein) ieder ANDER gestoord, en mag je alle GAL die je in overvloede in je hebt, over de ander uitspuwen.
    Vrijheid van mening heet dat ..
    Google eens naar het woordje “respect”.
    Dan kun ..JIJ.!!. nog veel leren.
    Hoooo dat weet je allemaal al ?
    Nog erger ….
    Ga dan naar een goede psycholoog zou ik zeggen. Ik ben bang, dat het voor jou geen enkele zin meer heeft .
    Wij/ ..IK.. hebben onderhand met jou leren leven ..
    Jij kan er ook niks aan doen.

    Beterschap..

   3. niet zo externaliseren hè René. Ik kan er ook niks aan doen dat je onbegrijpelijke onzin uitkraamt. Ik wijs er slechts op.

 5. Denken..is niet jou sterkste punt..
  Gallen…onderuithalen …denigreren. ok…!!!
  een ware meester….? ja…!!!
  Proficiat..

 6. Vaak zie je dat de mensen die zich voortdoen als het verdraagzaamst het onverdraagzaamst zijn. Zo ook Marc. Opeens ben ik een ‘soort mens’ die ‘ze’ (wie zijn dat) ondanks mijn NL Schengen paspoort niet nodig hebben in dit land. Van hem mag iedereen binnenkomen, maar Nederlanders die
  aangeven dat men niet zo schijnheilig moet doen over Ton van Kesteren moeten wel het land uit. Dan blijkt wel dat de principes van Marc louter bestaan uit emotie, Hij moet het land uit, zij mogen binnenkomen zegt hij als een soort Fidel Castro.

  Zo vraag ik wat ‘mijn soort’ dan is. Ik geef juist aan dat je alle hetzes wel een beetje moet nuanceren, de partijen als SP (met hun polen meldpunt in 2005), PvdA (met strengste asielwetgeving tot op heden) en de partijen die ermee hebben ingestemd hebben veelal boter op hun hoofd.

  Dus eigenlijk is wat Ton Van Kesteren roept niet veel anders dan wat Sp, PvdA en vele andere partijen roepen. De meeste partijen hebben spijt van de immigranten en hoopten dat ze vanzelf weer zouden verdwijnen. De SP had zelfs al een Oost Europeanen meldpunt.

  En Marc, wat heb ik nou te maken met het feit dat Polen een Schengenland is. Volgens mij is Nederland nog altijd een soeverein land en dat Europa is ons ook aangesmeerd. En dan precies op een manier zoals ze in Groningen ook referendums houden met een Europese grondwet die niemand wilde maar toch werd aangenomen. Grenzen kun je openen, maar je kan ze heel makkelijk weer sluiten.

  Marc, van mij ben je welkom hoor in dit land. Ik ben niet zo onverdraagzaam als jij en ik laat me niet meeslepen in een PVV hetze. Gelukkig is jouw partij hier niet aan de macht, het lijkt er tegenwoordig op dat die partij er een sport van maakt de Nederlanders te discrimineren omdat er een soort “de blanke mensen is slecht’ complex heerst.

  1. Het Polen Meldpunt van de SP was helemaal niet gericht tegen Polen op zich. Door de liberalisering van de arbeidsmarkt is er oneerlijke concurrentie ontstaan en andersom, worden Polen daardoor vaak gigantisch uitgebuit en dat wilde de SP er mee aan de kaak stellen. Een iets andere benadering dan het PVV Polen meldpunt, waar je je gram mee mocht halen wat betreft ‘foute’ Midden- en Oost-Europeanen.

   Andersom vind ik het grappig dat tegenstanders van linkse partijen (waar ik de PvdA niet echt meer onder schaar, maar da’s weer een andere discussie), altijd schreeuwen dat deze partijen nooit iets hebben gedaan aan vreemdelingenbeleid, om vervolgens cynisch te verwijzen naar standpunten, of beleidspunten van deze partijen omtrent vreemdelingen en het dan ineens hypocriet noemen. Ehhh…

 7. De PVV bestaat uit een clubje gefrustreerde racisten die een achterban hebben die bestaat uit een verzameling negatieve azijnzeikers die niet in staat zijn om hun eigen lot in handen te nemen.
  Alles en iedereen heeft de schuld en nooit zelf verantwoordelijkheid nemen. Triest.
  Europa, Marokkanen, moslims, wie is de volgende in de rij.
  Het zou lachwekkend zijn wanneer het allemaal niet zo triest was en we in andere landen niet zo voor gek zouden staan met het achterlijke racisme van de PVV.
  De standpunten van de PVV over buitenlanders vergelijken met fatsoenlijke partijen is triest en absurd.
  Wat mij betreft rotten PVV’ers op en nemen we Marokkanen in hun plaats. Het land zou er erg van opknappen.

  1. wat let jou nog om te gaan naar Marokko..Zack..?
   ontevreden over Nederland en Nederlandse Cultuur meningen en gewoontes.?
   wij willen onze gewoontes gewoon houden..aangevuld met de positiviteit van de anderling..als de anderling de boel vernaggeld voor zichzelf en voor ons mag hij opdonderen vanwaar men vandaan komt.
   en dan zijn 2 paspoorten best handig.

 8. Frapante reactie Jack over ‘Het lot in eigen handen nemen’. Temeer het juist linkse partijen zijn die zich inzetten voor een verzorgingsstaat waar bij iedereen vertroeteld wordt, handje ophouden normaal is, subsidies voor de grootste onzin wordt uitgegeven en je vooral niet je kop boven het maaiveld mag uitsteken. Juist, die willen juist niet dat je je eigen lot in handen neemt en doe je dat wel, dan kun je dik belasting betalen, loop je tegen allerlei regeltjes op op 1001 gebieden etcetra.

  De PVV wensen komen gewoon heel sterk overheen met het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren om buitenlanders te weren. En de partijen hebben niet voor niets de instroom beperkt, daar hadden ze redenen voor. En ze willen het eigenlijk nog strenger maken.

  Racisme van de PVV, ik vindt dat ze mogen zeggen wat ze willen. Of je er op stemt is een ieders keuze. Jij toont ook aan erg onverdraagzaam te zijn.

  PS, ik stel voor dat je eens in het Oude Noorden in Rotterdam gaat wonen of een andere volkswijk waar nu louter Marokkanen wonen. Kijken wie er dan gediscrimineerd wordt en of je er nog meer bij wilt hebben. Want discriminatie vindt echt niet alleen plaats onder blanken, maar nog meer onder buitenlanders hier en in het land van herkomst.

  Dat is ook Nederland; jij mag gewoon roepen “Alle Nederlande PVV-ers het land uit”. Ik zou eens moeten zeggen “Alle Islam Partij Stemmers Oprotten”, kijken wat er dan gebeurd, staan zometeen weer rijen bij het politiebureau aangiften te ronselen.

 9. Het is een vast patroon dat rechts extremististische partijen in perioden van economische tegenspoed een zondebok zoeken. Altijd zijn dit minderheden met een sociaal economisch zwakkere positie.
  Wanneer je dan ook nog roept dat bewoners van Nederland met een bepaalde etnische achtergrond het land wel uit zouden mogen dan is dit onvervalst racisme.
  Jammer genoeg is er altijd een groep zogenaamde slachtoffers van de ‘elite’ die zich tot dit zeer onfrisse gedachtengoed aangetrokken voelt.

  Daar moet niet al te luchtig over worden gedacht of geaccepteerd op grond van de vrijheid van meningsuiting. Dit is geen absoluut recht maar gebonden aan de grenzen van de wet en verdragen.

 10. En wat nou als ik nou zou zeggen, “”Niet meer dan 1 Marokkaan per 20 vierkante meter!”

  Op die manier zeg ik eigenlijk vol=vol. Maar ik zeg dat niet. Maar wie zegt dat wel….

  PvdA: ‘Maximaal één Oost-Europeaan per 12 vierkantemeter’

  http://www.at5.nl/artikelen/123413/pvd-a-maximaal-een-oost-europeaan-per-12-vierkante-meter

  Als Ton van Kesteren dan aan zou geven dat hij bedoelde dat alle CRIMINELE buitenlanders het land uit moeten, dan zou een groot deel van de Nederlanders het daarmee eens zijn.

  “Dus: Officieel een precies Polenquotum instellen voor Polen is okay, zolang de PvdA het zegt. Maar een stad met minder Marokkanen willen, is racistisch, zolang als Wilders het zegt.”

  1. Je haalt van alles door elkaar.
   Die minimaal 12 m2 is bedoeld om o.a. Polen te beschermen tegen uitbuiting van huisjesmelkers niet om het aantal Polen te maximeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *