Categorieën: Nieuws

A7 krijgt parallelweg tussen Engelbert en Westerbroek

De A7 krijgt, ter hoogte van Engelbert, een parallelweg, die gaat lopen tot aan de afslag Westerbroek.

De 30 kilometerzone in de Meerdorpen, een wens van de bewoners, kan zo overeind blijven. De snelheidsbeperking in Engelbert en Middelbert werd juridisch aangevochten door ondernemers, hun klanten ondervonden daar hinder van. En er was een aansluiting gepland richting Meerstad, op basis daarvan hadden ondernemers geïnvesteerd. Zij dienden een klacht in bij de ombudsman toen die aansluiting er niet kwam.

De weg zit al in de bestemmingsplannen en kan dus snel worden aangelegd. Hij gaat 3 miljoen euro kosten.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

    • Het fietspad wordt opgewaardeerd. Zal wel een 60k weg worden. Er komen nog inspraakavonden voor de inwoners van het gebied.

      • Is er ergens een kaartje? En ik kan die handelaar in banden voor stellen dat hij zo reageert... Heeft veel geld in een uitbreiding gestoken.

    • Het is een investering Erik, bekostigd uit Meerstad. Die komt niet ten laste van de begroting van een specifiek jaar.

      Ik vind wel dat dit erg lijkt op een afscheidscadeautje van van Keulen aan de ondernemer. Die drie vliegen zijn er eigenlijk maar een. Ondernemer bereikbaarder en minder verkeer door de dorpen is een en het zelfde. Vlieg drie is wellicht de komende 15 jaar niet nodig en misschien wel nooit. Hoeveel kost het om dat bedrijf de verplaatsen naar de Kielerbocht? Lijkt me een betere oplossing.

      • Nee in dit geval is het geen investering maar een noodmaatregel omdat ze door de ombudsman op de vingers zijn getikt. Dit is weer een onvoorziene uitgave en volgens mij komt die dus wel uiteindelijk wel op de begroting van de gemeente Groningen te drukken, want die staan garant voor alle tegenvallers in de Meerstad
        Het is dus zelfs geen kadootje. Tja tegenvallers als 'investering' wegdrukken op de langer termijn is al veel langer een hobby hier in de stad. Maar gezien de zeer brakke situatie van de financiële weerstand van de Stad kan dat nauwelijks meer en zal het in het komend college extra op de begroting gevonden moeten worden.
        Goeie vraag over wat de verplaatsing kost. Die bandenspecialist alleen al zou aan de nieuwe grond op een zichtlocatie langs de snelweg op het industrieterrein en het nieuwe gebouw richting de 3 miljoen gaan? Zal vast wel naar gekeken zijn?

      • Volgens mij liepen alle procedures nog. Ik kan me ook geen nieuws over een uitspraak van de ombudsman herinneren. Het lijkt me daarom ook een aanname dat de gemeente op de vingers getikt is. Zoals je wel vaker aannames doet om jouw zienswijze te onderbouwen.

      • Natuurlijk doe ik dat. Als ik het tegendeel hoor dan ben ik tenminste iemand die nog eens iemand gelijk geeft in tegenstelling tot jouw eikelige gedrag. Bedankt voor de zoveelste frame Eikel

      • En idd ik dacht dat er inmiddels uitspraak was in deze zaak. Ik lees ook wel eens iets verkeerd. Hoe dacht je dat de gemeente hun eigen kansen bij de ombudsman inschat als ze nu al zich gewonnen geven? Blijft drie miljoen een tegenvaller voor het Meerstadproject en jij ontkent ook niet dat de gemeente daar voor opdraait.
        Omdat de gemeente niet veel meer risico's MAG dragen zijn tegenvallers die nu komen in projecten waar ze toch al garant staan gelijk een kostenpost. Men kan het namelijk niet meer uitzetten als investering omdat dan de landelijke overheid in kan grijpen met een artikel 12 status.

      • Dus als we iets wat op kritiek lijkt lezen dan gaan we direct maar schelden. Volwassen hoor. Gewoon wat minder aannames doen en wat minder stellig zijn. Als iets denkt dan is het niet direct de waarheid.

      • Nee je bent hier voor de zoveelste keer een eikel. Jij probeert hier continu stempels op mensen te drukken en als de term 'eikel' je al veel te onvolwassen is ... wat is jouw stroom van kwalificaties op de reageerders dan wel niet? Op een normaal forum was je me dit gedrag waarschijnlijk al lang geblocked.
        En moet ik nou echt van het kleuterige nivo worden dat ik het aantal aannames dat jij in je reacties doet moet tellen en dan die van mezelf? Laat me niet lachen zeg.
        Maar weet je waarom ik met de term Eikel kom? Omdat je hier iets verwijt wat je eigenlijk continu hier zelf hier doet. Maar het verschil dat ik nog eens een keer zeg dat ik het verkeerd begrepen heb.
        Zuiplap Marc vergeet gewoon dat ie een paar ongelijk heeft gehad tegen mensen en gaat arrogante minkukel toontje gewoon verder.
        En tja als je dan over mijn schelden begint. Ik geloof dat ik niet gauw doe tegen andere reageerders op dit forum. Wie is hier nou kinderachtig?

  • De bandenman is als illegaal bedrijf begonnen. En per ongeluk gelegaliseerd. En nu ook nog een cadeautje van Van Keulen. Gênant.

    • Maar toen hij zijn miljoeneninvestering deed daar was hij al legaal? Dan vind ik dat vooral genant van de ambtenaren bij RO/EZ en hun wethouder destijds dat ze daar niet goed op gelet hebben.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

9 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

10 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

11 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

12 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

12 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

12 uur geleden