53 spookstemmers bij verkiezingen

nieuws
Foto: Jasper Tolsma

Bij de gemeenteraadsverkiezingen vorige week zijn in Groningen 53 onregelmatigheden geconstateerd. Het is voor het eerst dat gemeenten volledig inzage geven in het stemproces.

Bij sommige stembureaus werden meer stemmen geteld, dan er stembiljetten werden uitgereikt. Bij anderen was het juist omgekeerd. In een aantal gevallen kan getraceerd worden wat er mis is gegaan. Zo hebben zeven mensen een stembiljet gehaald, maar niet gestemd. 26 keer is er geen verklaring gevonden.

Groningen staat wat onregelmatigheden betreft landelijk op de vijfde plaats. In Amsterdam en Rotterdam gaat het om duizenden fouten. In het Algemeen Dagblad vraagt hoogleraar Marcel Wissenberg zich af of dit soort fouten niet de uitslagen van de verkiezingen beïnvloeden.

Deel dit artikel:

 1. Al die mensen die commentaar hebben en zelfs aangifte doen m.b.t. het marokanendebat, willen dat er dus nog meer mensen uit dat soort landen hier komen.

 2. Verkiezingsfraude kan en het mag van de Kieraad.

  Zie de link naar mijn verhaal:
  Verkiezingen 2013 men mist 200 stembiljetten. Geen probleem, men verandert de aantallen in het protocol zodat de aantallen kloppen. De waarnemer wordt geintimideerd zijn mond te houden. En zijn klacht over de gang van zaken wordt door burgemeester Aptroot buiten de verslaglegging gehouden.

  Hoofd stembureau Leiden is op de hoogte, de Kiesraad is op de hoogte. Zij doen niets. Dus fraude kan en mag.
  Als reactie heeft minister Plassterk het aantal controletellingen verminderd zodat fraude moeilijker aantoonbaar is en de resultaten “kneedbaar”.

  Toen ik aangifte deed werd ik publiekelijk door de burgemeester Aptroot (VVD) met lasterlijke verhalen in de regionale media neergesabeld. Zie de link. De Ombudsman heb je ook niets aan. Die moet alleen partijen bij elkaar brengen. Het Openbaar Ministerie wil of durft het niet aan.

  Te laat heb ik gelijk gekregen van de Commissie Geloofsbrieven. Maar het kwaad was geschied.

  Een belangrijke reden dat niemand iets mocht ervaren over wat in Zoetermeer is gebeurd, is omdat Aptroot afscheid nam in de Tweede Kamer op de middag dat ook de Commissie Geloofsbrieven verslag uitbracht over de verkiezingen. En persoonlijk belang gaat boven nationaal belang…

  http://estevenh.home.xs4all.nl/geonet/zoetermeer/verkiezingen_2012/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *