Categorieën: Nieuws

Uitbuiter meisjes krijgt twee jaar cel

Een 26-jarige Stadjer is donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, voor mensenhandel. De man liet drie meisjes in de prostitutie werken.

Justitie had eerder vijf jaar cel geëist. De Groninger Rechtbank kwam tot een lagere straf omdat de verdachte verstandelijk beperkt is en dus verminderd toerekeningsvatbaar. De rechter acht bewezen dat de man drie meisjes van 16 en 17 jaar aanzette tot prostitutie. Hij verwierf klanten via advertenties op internet.

Vier klanten van de meisjes werden dinsdag al veroordeeld tot een celstraf van een maand, wegens ontucht. De vader van de verdachte werd eerder vrijgesproken van betrokkenheid. De verdachte ontkent de feiten. Er zou volgens hem geen sprake zijn geweest van dwang.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Lachwekkend vonnis weer.

    Volgens mij wordt je als je teveel blijk van intelligentie geeft, niet uitgekozen voor een RIO-schap (=rechter in opleiding).

    Wil je er voor zorgen dat het idee vrouwen te misbruiken, nooit meer in de gestoorde kop van deze hufter voorkomt, dan moet je hem snoeihard straffen.

    Stuur ze eens tien jaar naar een goed Siberisch strafkamp. Veel goedkoper (denk dat Rusland het voor 10.000 per jaar doet)en ze komen als bang konijntjes weer terug.

    Wil je criminaliteit laten ophouden - wat in een rijke verzorgingsstaat prima kan - dan moet je een crimineel behalve zijn geld, vooral zijn status afpakken.
    Als misdaad tot aanzienlijk statusverlies leidt, dan moet je eens kijken hoeveel wannabe gangsters/pimps dan toch maar voor een eerzaam en goed betaalde beroepen als loodgieter en automonteur kiezen.

    Met vriendelijke groet

    P.S

    De Taliban, Mussolini en Al Qaeda hebben al bewezen dat misdaad prima uit te bannen is. En de Taliban deed dat in een land waar mensen zonder papaverteelt met lege magen naar bed gingen.

  • Wil er wel even bij aanteken, dat ik afgezien van hun effectieve aanpak van criminaliteit, ik niets met stromingen als de Taliban of het fascisme van Mussolini heb.

    Met vriendelijke groet

  • Zou mezelf omschrijven als:

    Conservatief, humanist, agnost (met christelijk-spirituele momenten), verlangend naar een fatsoenlijke sociaal-democratische partij, schoonmaker, stadjer (geboren in De Wijert en opgegroeid in Lewenborg en de Korrewegwijk), realist, romanticus (vrij donker), heterosexueel, licht provocatief, overdreven rechtvaardigheidsgevoel, gefascineerd door de jaren 1888/1889, voetballiefhebber en intuïtief.

    Met vriendelijke groet

      • Denk dat als ik jouw reacties op OOGTV zou bundelen en zou geven aan een klinisch psycholoog zou deze tot de diagnose "digitaal stalker, zich bevindend in het verliefdheidsspectrum".

        Waar heb ik jouw obsessie met mij aan verdiend?

        Met vriendelijke groet

      • Jack.

        Psychologie is makkelijker dan bijvoorbeeld de HTS. Maar om het als een flutopleiding als rechten te beschouwen, gaat me net te ver.

        Van al die duizenden die alleen in Groningen al psychologie gaan doen, gaan velen hun studie niet gebruiken bij hun werkzame leven. Met andere woorden; spraken van het nodige gesubsidieerde hobbyisme onder de psychologie studie.

        Met vriendelijke groet

      • Daar zijn die psychologen dan niet de enigen in. Jij had ook geen 8 jaar havo nodig om schoonmaker te worden. Met daarna nog een paar verspilde jaren voor rekening van de belastingbetaler?
        Allemaal weggegooid geld wanneer je schoonmaker wordt.
        Misschien doen die psychologen het dan nog niet zo slecht, die zullen toch vaak een baan op HBO-of WOniveau vinden.

  • Verstandelijk beperkt maar wel gewiekst genoeg om drie tieners de prostitutie in te begeleiden.
    Als het niet om zulke serieuze zaken ging kon je misschien lachen om de rechtspraak hier.

Recente berichten

Canadese tieners staan stil bij vrijheid in Bevrijdingsbos: “Zorgelijk als je niet weet wat de Holocaust is”

In het Bevrijdingsbos is zondagmiddag uitgebreid stilgestaan bij Bevrijdingsdag. Bij de activiteiten waren ook tieners…

43 minuten geleden

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

2 uur geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

2 uur geleden

Verzetsheld en raadslid Johannes Swint herdacht in Oosterparkwijk: “Zijn inzet mag niet vergeten worden”

Op het Linneausplein is zaterdag verzetsheld Johannes Swint herdacht. Voor de herdenking in de Oosterparkwijk…

2 uur geleden

Automobilist botst tegen boom op Bedumerweg, bestuurder gewond

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Bedumerweg is een automobilist gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

4 uur geleden

Bevrijdingsvuur brandt in Stadspark

Het Bevrijdingsvuur is zondagmiddag gearriveerd in het Stadspark. In het Stadspark vindt zondag het Bevrijdingsfestival…

4 uur geleden