Categorieën: Nieuws

Stemwijzer in de lucht

Stadjers die niet weten op welke politieke partij ze moeten stemmen op 19 maart voor de gemeenteraadsverkiezingen kunnen sinds vandaag terecht op de stemwijzer.

Deelnemers krijgen dertig stellingen op het scherm met de keuzes, eens, niet eens of neutraal.

Na het invullen geeft de kieswijzer aan welke partij het beste bij je past. De stemwijzer is te vinden onder http://groningen.stemwijzer.nl/

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het blijkt dat het al dan niet doorgaan van het Forum en Ringweg geen issue is. Het gaat door! Zelfs de stadspartij is het er mee eens dat er niet te veel commercie in het forum moet komen. Deze verkiezingen dienen over sociale culturele en stadse zaken te gaan. Niet over achterhaalde standpunten.

  • De nieuwbouw in het Selwerder park wordt ook niet genoemd. Volgens mij onderschat de politiek dit probleem een beetje.

  • Marc, de Stadspartij zegt in de toelichting dat er helemaal geen forum moet komen. En als dat gebeurd moet je helemaal geen commerciële bedrijven indirect subsidiëren met een onbetaalbaar gebouw.

    Ik vond het schokkend dat er niets over de aardschokken wordt gevraagd. Iets wat de komende jaren ook in de stad zal gaan spelen. Want dan zouden de landelijke partijen allemaal afvallen, die hebben het gas allemaal nodig voor hun begroting.

  • Bij mijn stemwijzer kwamen niet alle vragen over HET MONSTRUM naar voren.. Zijn er meer mensen die dit geconstateerd hebben ?

  • Vind de vragen suggestief. Het begon bij vraag 1 al over HET MONSTRUM. Slecht over de invulling, wel/niet commercieel. Geen vraag ben u voor of tegen HET MONSTRUM ..

    De stadspartij daarmee buitenspel. Degene die dit vanuit de gemeente heeft aangereikt, was slechts een Pro Forum arrangeur en subjectief .. Een volledig misleidend misselijkmakend stijl van regentenpolitiek !

    • De vraag of er wel of niet een Forum moet komen is niet meer relevant, alle besluitvorming is al geweest.

      De stadspartij is heel goed in staat om zichzelf buitenspel te zetten, daar zijn anderen niet voor nodig.

      • Onzin Jack.

        Monstrum kan nog prima afgeblazen worden. Het lachwekkende verhaal dat afblazen qua bouw duurder is dan doorgaan, wordt steeds meer doorgeprikt. Laatst liet Arthur Kamminga weinig heel van Van Keulens verhaal dat stoppen of doorgaan even duur zou zijn.

        Jaarlijkse exploitatietekorten van in het beste geval 2,5 miljoen euro per jaar (mind you)worden bij afblazen ons als stadje sowieso bespaart.

        Maar de Stadspartij lijkt niet door te hebben dat ze van het Monstrum het verkiezingsitem moeten maken.

        Het Monstrum is hét symbool van de PvdA arrogantie jegens de stadjers. Voor de stadspartijers die dit niet (willen?) snappen, raad ik de de documentaire "De Nuloptie" aan. Na 5 minuten zie en hoor je hoe stadjers (het electoraat van de Stadspartij) denken over al dat door de PvdA veroorzaakte gesloop in hun eens zo mooie stadje.

        De Stadspartij voert een "campagne" alsof ze de lokale CDA in het burgerlijke Apeldoorn zijn die voor de Tweedekamerverkiezingen campagne voeren. Waar komt hun campagnebaas (Hans Moerkerk?) vandaan? Uit een hoogburgerlijke plaats als Haarlem, Voorburg? In ieder geval niet uit Lewenborg of de Groningse Rivierenbuurt. De campagne tot nu toe is veel te vlak, keurig, zouteloos en vooral serieus voor de stadjer.

        Waarom profiteren ze als lokale partij niet van het het feit dat ze via het ludieke en het fatsoenlijk-populistische een electorale basis kunnen leggen? Als ze een over een aantal jaar een gevestigde bestuurderspartij in ons-mooi-stadje zijn, zijn ze deze protestpartij-bounus voor altijd kwijt.

        De PvdA hangt na decennia in "de touwen". De stad lijkt na die decennia PvdA dominantie veel meer op Almere en Rotterdam dan logischerwijs te verklaren is.
        Behalve om deze stedenbouwkundige reden, zijn er nog heel veel andere redenen (ook invalide als het samen regeren met de VVD)waarom men nu stadsbreed klaar is met de PvdA. De Stadspartij lijkt dit echt niet te begrijpen? Anders keken ze wel naar Fortuyn. Wat je ook van zijn ideeën vond, campagne voeren als uitdager/alternatief, dat begreep hij als de beste.
        Met flair ("ik wordt minister-president") omdat mensen bij de winnaars willen horen. Persoonlijk ("ik blijf ook als minister-president dark-rooms bezoeken")en soms demagogisch ("de puinhopen van paars"). Dat laatste was goed te billijken vanwege het totaal ongelijke speelveld dat bijvoorbeeld door de partijdigheid (in voordeel van de gevestigde orde)van de publieke omroepen werd gecreëerd.

        Roeland van der Schaaf geeft via twitter aan de Stadspartij een compliment die ook met "Amrut Sijbolts begint nu echt op die brave serieuze PvdA-lakei genaamd Jan Seton te lijken" verwoord had kunnen worden.

        Heb een folder van de Stadspartij in de handen gedrukt gekregen. Met veel tekst. Wellicht prima teksten, maar een door een architect of Abel Groenewold getekende artist impression voor het Nieuwe Plein, was zo veel meer wervend voor de Stadspartij geweest.

        Misschien dat Sijbolts via de debatten* kan laten merken dat hij voelt wat veel stadjers voelen. Dat hij als Oosterpoorter (?) de PvdA, "de partij die de prachtige buurt genaamd Oosterpoortbuurt wilde slopen" noemt. Dat zijn de teksten waarmee je in Groningen duidelijk maakt dat jouw partij het lokale alternatief is voor de gevestigde baantjesmachines.

        Maar ben bang dat de brave borsten van de Stadspartij op zoek zijn naar de fatsoenrakkers-award. En op slechts vijf/zes zetels blijven steken. Waar lokalen normaal een kwart van de stemmen (in Groningen negen of tien zetels) behalen.

        Waarom heeft Groningen geen Henk Westbroek?

        Met vriendelijke groet

        * Hoeveel mensen kijken daarna, een paar duizend?

      • Marc

        Wil best toegeven dat ik soms flink uit de bocht vlieg, en ik zou het ook heel goed snappen als een moderator mij een ban geeft.

        Met vriendelijke groet

  • Is bekend wanneer ze met het bouwen van het Forum beginnen? Medio 2015?
    Ik denk dat de ringweg wel doorgaat.De cijfers van Nijdam worden betwijfeld. Geen enkele hardheid. Commerciële partijen gaan het niet aan. Ze hebben niet veel tijd meer om het geloofwaardig te maken.

    • De officiele naam van het beoogde gedrocht achter de oostwand is HET MONSTRUM.
      Het is maar dat u het weet en zodoende verder kan uitdragen.

  • Het is gebleken, dat de standpunten via de kieswijzer, niet de werkelijke standpunten in de raad vertegenwoordigen.

    Zo is de PvdA voor! verplichte tegenpresentatie vanuit de bijstand. De kieswijzer geeft als standpunt tegen!

    Dit is dermate ERNSTIG en laat het er waarschijnlijk niet bij zitten!!

  • Het lijkt er een beetje op dat de Stadspartij inmiddels ook in de gaten heeft dat het Forum gewoon door gaat.
    Voor de bühne wordt nog wat tegen gesparteld, maar ook dat ziet er weinig overtuigend uit.
    Stadspartij stond voor groot dilemma, flink campagne voeren en dan bij de collegeonderhandelingen wederom buitenspel staan of je gedeisd houden en hopen op een wethouderspost. Ze hebben duidelijk gekozen voor de laatste strategie die op korte termijn minder electorale successen zal opleveren. En bovendien ook niet tot deelname aan het nieuwe college omdat de andere partijen, terecht, weinig vertrouwen hebben in de kwaliteiten van de kandidaten van de Stadspartij. Het is voor de Stadspartij een vrijwel onoplosbaar probleem waar alle populistische partijen mee worstelen.

    • De Stadspartij voert helemaal geen campagne.

      Grote delen van (oud) Groningen zien er tegenwoordig uit als Almere/Rotterdam. En dat de stadjers hierom woest zijn! Maar de Stadspartij lijkt dit niet te willen(!) begrijpen.

      Met vriendelijke groet

      • Misschien 'De Nuloptie' eens bekijken. Zie je hoe de stadjer over het nodeloos gesloop van de lokale PvdA denkt.

        Deze visieloze import Groningers bij de PvdA jubelen over de verrotterdamisering en de almerisering van onze stad. Waarom? Het houdt ze, en hun vriendjes (bouwers, slopers, "architecten" en ROEZ) aan het werk met klusjes en baantjes.

        Tip aan jou: ga in ons-mooi-stadje wonen. Krijg je een beeld van de stadjer dat meer overeen stemt met de werkelijkheid.

        Met vriendelijke groet
        Met vriendelijke groet

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurt”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

47 minuten geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

1 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

1 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

2 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

3 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

10 uur geleden