Categorieën: Nieuws

PvdA wil betere studentenhuisvesting

De PvdA wil meer en kwalitatief betere huisvesting voor studenten. Daarom moeten belemmeringen om langdurig leegstaande kantoren om te bouwen naar studentenwoningen worden weggenomen.

Verder moet de overheid particuliere investeringen in studentenwoningen stimuleren en de positie van student-huurders versterken. Dit alles staat in een actieplan van de Tweede Kamerfractie en lokale lijsttrekkers van de PvdA, die vrijdag wordt gepresenteerd.

Door de stijgende aantallen studenten kan niet worden gewacht met het creeren van nieuwe studentenkamers, aldus de PvdA. Wethouder Roeland van der Schaaf wil dat foute huisjesmelkers worden beboet en eventueel een verhuurverbod krijgen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Laat je niets wijsmaken. verkiezingspraat. Ze willen de wijken volbouwen met studenten huisvesting. Na de verkiezingen gaan ze weer hun eigen gang.
    Alleen al aan de oosterhamrikkade willen ze rond de drie honderd studenten woningen bouwen .
    Dat houd in dat de vinkenstraat straks tegen een hoog studentenhuis aan kijkt. En de overlast groter wordt.
    En luisteren naar de burger vergeet het maar.

  • 't is verkiezingstijd: tijd om de arbeiders, die er toch al niet zijn in groningen, maar eens om te ruilen voor studenten, waar een heleboel van zijn. misschien nog wat huursubsidie voor je kamer?

  • Kijk vooral ook goed naar de inpassing in de stad. Onder ontwikkelaars zijn studentenstudio's helemaal hot, maar er is ook sprake van wildgroei. Vooral door het uitblijven van de grote bouwjongprojecten, Tuincentrumlocatie, Corthingborg, Gak-Terrein en aan de Friese straatweg. Eigenlijk zijn de Selwerdflats ook aan een fikse renovatie toe.

  • Het hele land moet lijden om er voor te zorgen dat de staatsschuld niet teveel uit de klauw loopt, en wat doen de bouwvrienden van de lokale PvdA? Studenten subsidiabele woonruimtes leveren!

    Ken een aantal mensen die als student één of meerdere jaren in de sobere, maar doelmatige Selwerdflats hebben gewoond. Daar hebben ze geen trauma's aan over gehouden; wel vrienden voor het leven.

    Maar ja, subsidiabele woonunits. Met LANDMARKS (Dadaïstisch), stadstuinen, appartementencomplexen en AH-to-go in een aangeharkte historievrije omgeving, vormde luxe wooncontainers de zeer beperkte beeldentaal van de Hollandse* kleinburgerman Frank de Vries.

    Met vriendelijke groet

    * Frank komt uit benauwend burgerlijke Kennermeland. Een goede vriendin van mij heeft mij als adolescent een tijdje in een instelling voor gezondheid gezeten. Dat was in Santpoort-Zuid (het mocht vooral geen Bloemendaal genoemd worden). Eén van de naarste dingen van die tijd vond ze de arrogante en bekrompen smoelwerken van die Hollandse kleinburgers.

  • Na 100 jaar aan de macht te zijn geweest in Groningen heeft de PvdA het probleem nog steeds niet opgelost. En dan denken ze dat in de komende 4 jaar wel te doen? Wie trapt er nog in? De Stadspartij heeft wel een goed plan, een studentencampus. Geen overlast in woonwijken, geen waardevernindering huizen door overlast studenten, voldoende ruimte, betaalbaar meer woningen voor werkende jongeren.

  • Toch kan het nog een goed plan worden.
    Op de industrie terreinen staan genoeg panden leeg.Kunnen ze mooi in en zijn ze niemand tot last.

  • De PvdA ziet in Groningen ook al dat ze nog nooit zo weinig steun hebben gehad onder de bevolking. En er zijn nauwelijks mensen te vinden die vinden dat de PvdA het de afgelopen 4 jaar goed heeft gedaan, in tegendeel....

    Roeland van der Schaaf: “De komende raadsverkiezingen zijn de belangrijkste ooit. Blijft Groningen links en sociaal, of glijden we af aan naar een terugtrekkende overheid en een stad van ieder-voor-zich?”

  • De PvdA zou zich beter eens kunnen laten informeren in de vele (voor)oorlogse wijken door autochtone bewoners en met eigen ogen gaan aanschouwen hoe de vele aangehaalde wijken in deze stad door studentenbewoning zijn verloedert. Hoe er door een ander levensritme van studenten overlast wordt veroorzaakt bij veel autochtone bewoners in de wijken. Zomers geluidsoverlast door doordeweeks drank- en barbecue gelag wordt veroorzaakt.
    Hoe er fietsen worden geparkeerd overal waar dit niet zou moeten.
    Tuinen niet worden onderhouden en achtertuinen vaak als vuilnisbelt worden gebruikt, enz.enz.

    Wellicht dat men zich dan als PvdA achter de oren gaat krabben of de in dit item genoemde voorstellen niet beter ingetrokken zouden kunnen gaan wonen en na jaren van ellende daadkrachtig deze overlast gaat worden bestreden door bijvoorbeeld de studenten te concentreren in een bepaalde wijk waar autochtone en niet studerenden dan ruimhartig worden uitgekocht, c.q. in geval van een huurwoning hen de mogelijk gaat worden geboden om met een ruime verhuisvergoeding en schadeloosstelling te kunnen gaan verhuizen.

    Het bouwen van een campus en het sterk inperken van de opleiding capaciteit bij zowel de Hanzehogeschool als bij de RUG zouden hoog op de agenda moeten wordt gezet.

    • Intolerant gezever van zuurpruimen.
      Zie toch eens de zon in het water schijnen ipv voortdurend af te geven op jongelui.
      Mijn ervaring is dat ze bij overlast goed aanspreekbaar zijn.

      • Klopt Jack; ik heb er in het verleden wel overlast van gekend, je weet wel, zij feestvieren terwijl er ook mensen zijn, waaronder ondergetekende, welke er de volgende dag vroeg uit moesten. Had al snel in de gaten wat de juiste weg was om te door jou aangehaalde soort jongelui/studenten te benaderen. Als het weer eens zover was, dan melde ik mij de volgende morgen bij hen op het moment dat ik de deur uitging, in die periode meestal zo rond de klok van 5.30uur wat nogal wat chagerijnige gezichten gaf, helemaal als ik de reden van mijn bezoek aankondigde, dit bleek de remedie te zijn. De verhuurder riep ooit eens tegen de buren een paar huizen verder: hier heb je mijn telefoonnummer en als je overlast van hen ondervind dan bel je mij maar. Wel, op de uren dat de overlast op z`n hoogtepunt was, belde de buurman de verhuurder. Het heeft niet lang geduurd eer de overlast verdween. Fietsen ondanks herhaaldelijk verzoek niet fatsoenlijk wegzetten? Geen probleem, betonschaar mee, slot doorknippen, fietsen in de aanhanger en zo richting gemeentereiniging. Nooit geen klachten over gehad, hooguit wat zure gezichten.

        Een student zal van mij geen hinder ondervinden, maar andersom wil ik ook geen hinder van studenten ondervinden. Op deze wijze zal het wel gaan lukken om max. 3 op de 100 huizen in een straat aan studerenden te gaan verhuren, zonder dat dit ten koste van niet studerenden gaat.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

5 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

7 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

7 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

7 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

8 uur geleden