Categorieën: Nieuws

PvdA en Groenlinks willen fietspaden scootervrij

De partij van de Arbeid heeft samen met Groenlinks een initatiefvoorstel ingediend. Zij willen de fietspaden in de stad scootervrij.

Volgen de twee partijen ervaren fietsers veel overlast van de scooters op fietspaden. De scooters laten de fietsers schrikken waardoor er een onveilig gevoel ontstaat. Daarnaast zouden de scooters te veel ruimte innemen om de fietspaden. Met name ouderen en ouders met kleine kinderen vinden scooters niet prettig.

In meer steden in Nederland wordt nagedacht over het scootervrij maken van de fietspaden. Op 19 februari bespreken de fracties met de gemeenteraad het voorstel in de raadsvergadering.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • ik zie nooit scooters op fietspaden....alleen maar op de weg ...dus....probleem opgelost..

  • PvdA denkt weer een thema op de agenda te plaatsen, om de aandacht van de kiezer te trekken.

    Denkt, dat de Groninger zich buitengewoon zorgen maakt, over de werkgelegenheid en de eigen portemonnee. Wat door de PvdA is afgebroken !

    Door een vreselijk forum en een tram mogen de Groningers straks aan de bedelstaf. Veroorzaakt door PvdA! En het kan nog erger, is dat Pvda er zelfs voor heeft gezorgd, dat de Groningers straks een verhuisplicht krijgen opgelegd!

    Gebaseerd op een loon, dat gelijk ligt aan een inkomen vanuit de bijstand. Het minimumloon aan diggelen! Dus kunnen de Groningers straks worden verplicht om in het Westland gebied te werken in de kassen. En met de verhuisplicht op zak, zullen de schulden en de armoede en bovenal de stress alsmaar verder toenemen van de Groninger. Dit doet de PvdA voor U samen met de VVD ! En Roeland van der Schaaf, dat het slechts heeft over zijn speeltje, wat Meerstad heet om het kapitaal te spekken !

  • waarom fietsers schrikken is ook wel te zien op deze foto.en dit zie je maar al te vaak.ze zijn met andere dingen bezig.dat is het probleem.met hun mobiel berichtjes versturen of hebben een headphone op of van die oordopjes in hun oren.als je er naast staat kan je mee genieten van de muziek zo hard staat het.ja en als dan een brommer je passeert is dat schrikken.

  • Dan ook de elektrische fietsen van het fietspad af. die vliegen je ook voorbij en je hoort ze niet.

    • Ik vlieg electrische fietsen ook voorbij zonder hulpmotortje, dus dan moet ik zeker ook de weg op?

  • Het gaat hier om snorscooters, bromscooters mochten er al niet op. Snorscooters wel omdat die maar 25 mogen. Omdat 90% harder gaat is het niet veilig. Dus snorscooters ook op de weg, maar dan helmplicht, of op het fietspad, maar dan alleen als ze fysiek niet harder kunnen dan 25.

  • Waarom niet de oorzaak maar de gevolgen aan willen pakken? Hou op gezette tijden snor- en bromfiets controles en verbaliseer direct zonder waarschuwing alles en iedereen welke niet volgens de wegenverkeerswet aan het verkeer deelneemt. Pas dan ga je echt iets aan het probleem doen, de rest blijft dweilen met de kraan open.

Recente berichten

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

1 uur geleden

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

2 uur geleden

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een…

2 uur geleden

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

6 uur geleden

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden…

7 uur geleden

PKC’83/Team Amoeri door in nacompetitie, Drs Vijfje daalt af

PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond thuis ook de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eredivisie tegen…

7 uur geleden