Categorieën: Nieuws

Oosterhamriktracé op slot voor kamerverhuur

Het Oosterhamriktrace gaat waarschijnlijk op slot voor studentenkamerverhuur. Dat laat het stadsbestuur weten.

De bewoners van de Oosterhamrikzone balen van de nieuwbouwplannen voor de voormalige UMCG opslag. Daar komen 148 wooneenheden voor studenten. Omdat ook de Groenlingflat bewoond wordt door jongeren denkt het stadsbestuur dat de druk van studenten op de wijk misschien wel te groot wordt.

De plannen voor de verbouwing van het gebouw van architect Maaskant zijn nog niet beoordeeld door de gemeente. “Maar dat betekent niet dat de bewoners hun zin krijgen,” aldus wethouder Roeland van der Schaaf.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Vooral niet de bewoners hun zin geven. Vooral de belangen van je bouwvriendjes (inclusief) architecten boven die van de stadjers plaatsen. Zo kennen we de lokale PvdA weer.

    Met vriendelijke groet

    • Studenten moeten ook ergens wonen. Als je ze concentreert in grotere gebouwen wordt de overlast relatief minder. Van de Groenling heeft niemand last. Hooguit hebben ze last van elkaar.

    • De inhoud van het bestemmingsplan is leidend en niet wat een politieke partij er nu van vindt.
      De raad en college hebben geen enkel afwegingsmoment meer wanneer het nieuwe bouwwerk past binnen het bestemmingsplan. Omwonenden of anderen met een belang hadden hun bezwaren kenbaar moeten maken bij de totstandkoming van het bestemmingsplan en niet naar aanleiding van een concreet bouwinitiatief. Dan ben je te laat.
      En dat is maar goed ook anders wordt het een rechteloos zootje.

  • Eindelijk lijkt men wakker te zijn geworden aan de Grote Markt en aan het Zuiderdiep. Maak nu dan ook een eind aan de teloorgang en stop de verdere verloedering van o.a. deze wijk en grote delen van de overige (vooroorlogse)en jaren 60 wijken in Groningen.

    Zelfs de Wielewaalflat heeft de dans niet kunnen ontspringen, getuige de vele studenten en z.g. jongeren welke de flat nu bewonen, doordat de leeftijdsgrens is opgeheven, is ook dit een duidelijk voorbeeld gebleken van hoe het niet moet.

    De Groenling, het megalomane bouwsel op het Wielewaalplein, kent zo`n roulatie qoa bewoning, dat je rijk kunt worden met het verhuren van verhuisdozen. Ook dit is nu typisch zo`n bouwsel, wat daar nooit had mogen worden gebouwd. Het heeft niet enkel de ruimtelijkheid en de privacy van omwonenden verdreven. Maar als het hard waait geeft dit hetzelfde effect als wat je straks bij het te bouwen Forum zult aan zien, je wordt er bijkans compleet weggeblazen door valwinden en wat er (tegenwoordig) aan rotzooi ligt waait door de hele omgeving heen.

    • Logisch dat de leeftijdsgrens is opgeheven. Iedereen mag toch wonen waar die wil wonen? Ik vind die leeftijdsgrenzen echt discriminatie. Er zijn ook genoeg jongeren die wel gewoon zich netjes aan de regeltjes houden en de buurt een beetje goed houden.

      • Ik zou zeggen: ga eens kijken en overtuig jezelf, dan besef je gelijk waar ik over schrijf en misschien nog wel belangrijker, om met eigen ogen te zien hoe verloedering van in dit geval een flat ontstaat. Kun je nagaan wat dit met een wijk, of erger nog, met deze stad heeft gedaan en doet. Het is zoals een studente uit deze wijk in een interview voor de verwoorde: wat kan mij het schelen, ik woon hier toch maar tijdelijk.

        Elk en iedereen repte en rept over het Forum, de PvdA zag en ziet haar kansen schoon, gestart door Smink, gebouwd door F.de Vries c.s. en door de aandacht naar het Forum te verleggen de afgelopen jaren zijn grote delen van de stad voorgoed verkloot door hoogbouw en studentenhuizen.

  • Ongemerkt zijn het aantal studerenden in de stad grotelijks toegenomen. Het evenwicht is dan ook totaal zoek, de PvdA en de haar gemeentelijke diensten wil alle woonbuurten langzaam vullen- met na enige tijd de verloedering. Heel begrijpelijk zijn deze jongeren niet geïnteresseerd in de staat van de buurt en dat is volstrekt normaal voor hun tijdelijk verblijf en hun leeftijd. Een uitstekend campusterrein is aanwezig maar dat mag om een of andere reden niet van onze progressieven.Schijnt iets met de oorlog te maken te hebben.

  • Marc hoezo van de groenling heeft niemand last. Middenweg heeft helemaal gelijk. Waarom kwam de gevel dan naar beneden en vliegen bij storm sinds hij er staat bij ons de dakpannen er af?. En de wethouder zegt vandaag dat het wel allemaal veel wordt en misschien op slot moet doen maar wel eerst alles volbouwen.
    Wat heb je dan aan zo,n belofte.
    En neem van mij de plannen gaan door.

    • Wie gelooft de bouwvertegenwoordigers van de lokale PvdA nog?

      Als stadjer ga ik mooi op de Stadspartij stemmen!

      Met vriendelijke groet

      • Tja Dick dat verzin je gewoon uiteraard en VSH je gelooft het direct. Als het maar tegen de gemeente gericht is.

  • Het is een grote bende geworden, door allerlei bestuurders, raadsleden die hier niet vandaan komen.

    De stadspartij heeft perfecte voorstellen. Een campus op het suikerunieterrein. Mooi plan! Een soort sixties terrein met hippies en seks ;-) Alleen maar peace man ! Ik als studerende aan de RuG en geboren stadjer tevens laatbloeier, ben daarvoor.

  • Ik vind het heel goed dat er meer woonruimte voor studenten bij komt. Het Oosterhamriktrace maakte altijd een vrij levensloze en verlaten indruk. Ook zie ik al jaren veel vergrijzing, werkeloosheid en alcoholisme in de wijk. Zwerfvuil was er altijd al. Het lijkt me juist een verrijking om wat meer studerenden en werkenden in de wijk te hebben.

    • Ik zou zeggen ga eens in de omgeving navraag doen bij de huidige bewoners, in alle bescheidenheid denk ik wel te kunnen stellen dat hen een andere mening is toegedicht. De alcoholisten waren afkomstig van de opvang in o.a. de oude van der Molen locatie en bij de opvang vlakbij de Kapteynbrug waar men na hun vertrek nog dagelijks de vlag uithang.

      De desolate indruk welke de Oosterhamrikkade bij u is ontstaan, komt doordat men de bestaande bedrijven onder zachte dwang beetje bij beetje heeft laten verhuizen richting de nieuwe industrie- en bedrijventerreinen welke daar tenslotte niet voor niets zijn ontwikkeld.
      Dat het allemaal zolang heeft moeten duren eer er gebouw wordt, heeft natuurlijk alles van doen met het ontbreken van de nodige pecunnia en het ontbreken van iemand van de afdeling ROEZ uit de gemeente welke zich hardop zou durven afvragen: wat zouden de huidge bewoners eigenlijk heeft liefst gebouwd willen gaan zien worden? Er zijn een aantal zich stedebouwkundige noemende lieden geweest welke daar plannen voor hebben gepresenteerd, welke in steden als Almere met open armen zouden zijn ontvangen, maar welke in Groningen city zijn weggehoond door de autochtone bewoners doordat deze dit gebied vol wilden gaan plempen met nog meer landmark achtige bouwsels, waarvan de Groenling aan het Wielewaalplein het trieste voorbeeld heeft opgeleverd.

      Laagbouw met maximaal 2 verdiepingen en alsjeblieft niet nog meer studenten.

      • Wat een onzin... Die alcoholisten zijn daar nog steeds hoor. En die laagbouw van maximaal 2 verdiepingen heeft een prijskaartje die denk ik weinigen willen betalen op die plek. Dus zou er dan weer een hoop belastinggeld bij moeten.
        Waarom ik mensen zoals jij alleen maar wijzen naar wijken waar de studenten zogenaamd een slechte invloed hebben, maar de verpaupering sowieso altijd al op de loer heeft gelegen. Kijk wat met een wijk als de Oosterpoort is gebeurd. Daar zijn studenten juist een economische impuls van jewelste, omdat ze daar na hun studie ook blijven wonen.

      • Oosterpoort kent een economische impuls door studenten? Onzin!

        Er zitten een stuk op zes kapperszaken, twee cafetaria's en een weggeefwinkel (in voormalig Käs en stoethuus)aan de Meeuwerdeweg. Verdwenen is de verscheidenheid aan detailhandel.

        Je hebt weleens geschreven dat je oorspronkelijk niet uit Groningen komt, maar woon je er nu eigenlijk wel?

        De meeste Oosterpoorters die ik ken, hebben niets tegen studenten, maar vinden het de leefbaarheid voor hen en hun gezinnen niet te goede komen, als er nog meer studenten komen wonen.

        Opvallen dat niet-stadjers van Groningen* een ijdel meedraven in de vaart-der-volkeren eisen.

        Met vriendelijke groet

        * Meeste stadjers zien het worden van een Rotterdam-op-de-Hondsrug echter helemaal niet zitten. Hopelijk gaan ze daarom allemaal Stadspartij stemmen.

      • Meeste echte Stadjers zullen niet op een aartsconservatieve club zoals de Stadspartij stemmen.
        De meeste echte Stadjers nemen zichzelf wel serieus.

        De Stadspartij zal best een paar zetels winnen, op de PVV kun je in de stad niet stemmen. Dan is de Stadspartij een logisch alternatief. Samen met andere zuurpruimen en klagers kom je dan toch gauw uit op winst voor Stadspartij.

      • Liever een vrolijke flat met studenten, dan het naargeestige terrein dat De Velden heet. Het zal wel mooi worden uiteindelijk, maar het duurt wel erg lang zo.
        Met alcoholisten bedoelde ik niet zo zeer een bepaalde groep mensen of opvang, maar meer wijkbreed. Valt me op in de supermarkten, hoeveel mensen ik uitsluitend grote hoeveelheden alcohol zie afrekenen en geen andere boodschappen. Ook zie ik behalve gezinnen met jonge kinderen en een paar werkende buren weinig mensen 's ochtends vroeg opstaan. Valt in de wintermaanden het meeste op.

  • @ Jack

    Wat is dat toch voor een zielige versleten slinkse manier om een politieke nieuwkomer - die voor ik kan zien uit brave burgers bestaat - te framen met de PVV, en zo een verdachte hoek in te willen trekken?

    Wat zal jij in 2001/2002 gehitst hebben tegen Fortuyn. Heb je toen WOII er ook bij gehaald?

    Maar wat heeft de Stadspartij volgens jou met de PVV? Is het omdat Hindoestanen (en dan vooral in Den Haag) relatief veel PVV stemmen, en de Stadspartij een lijsttrekker met Hindoestaanse voornaam heeft, dat de Stadspartij het alternatief voor de PVV zou zijn? Hoe absurd ook, iets anders valt er gezien het verleden en het programma van de Stadspartij, niet te verzinnen.

    Bij de tweedekamerverkiezingen van 2002 is er in Groningen ook relatief weinig op de Lijst Fortuyn gestemd. Groningers hebben blijkbaar weinig met partijen die de multiculterele samenleving tot het belangrijkste onderwerp maakt.

    En over het zich serieus nemen van de stadjers? Wat weet jij van stadjers. Je komt niet uit Groningen en woont in Westerbroek. Zal je even uitleggen dat als iets de Groninger ook kenmerkt is dat hij zichzelf juist veel te weinig serieus neemt.

    (Mijn bombastische toetsenbord activisme komt ook door het karakter van een Amsterdamse oma van mij. Maar ik ben hier geboren en getogen en ben zo onbescheiden om mijzelf toch als een stadjer te zien)

    Lokale partijen krijgen gemiddeld 25% van de stemmen, waarom denk je dat het in Groningen - dat volgens vele stadjers zo verschrikkelijk vernield is - anders zal zijn? Ze lijken de kinderziektes (zoals aanwezige egotrippers) overwonnen te hebben, en moeten nu alleen nog beginnen met een campagne.

    Zuurpruimen en klagers? Zoals die mensen in de Oosterpoort die Ypke de Waanzinnige met zijn sloopplannen voor die vanwege de bebouwing populaire buurt en Het Zuiderpark tegen hebben gehouden? Dat soort "zuurpruimen" bedoel je?

    Met vriendelijke groet

    • Je doet niet anders dan anderen verdacht maken en beschuldigen van corruptie oid. Je reacties zijn heel vaak persoonlijk getint. Af en toe kom je met een ellenlang onsamenhangend en slecht onderbouwd verhaal met als conclusie dat alles weer zo moet worden als in de jaren 50. Dan komt alles goed voor de echte Stadjer.
      Neem mij dus niet de maat over het vereenvoudigen van de werkelijkheid. Jij beheerst die kunst veel beter.
      Net als je vrienden van de Stadspartij: altijd een enorme waslijst aan wensen zonder te beseffen dat wensen ook betaald moet worden.

      • Je bent wel erg tegenstrijdig Sjaak, vooral met de woorden uit je laatste zin: zonder te beseffen dat wensen ook betaald moet worden.

        Daar zou je de heersende en voorgaande bestuurders in deze stad mee dienen te gaan confronteren, die hebben er voor gezorgd dat de gemeente Groningen nu 1.250.000.000,00 in de min staat maar dat durf je niet, dat zijn je broodheren.

  • Heb de Stadspartij de laatste tijd allen maar horen dreinen wat er allemaal meer moet komen. Dekking is dan de zogenaamde besparing die het niet door laten gaan van het Forum zou kunnen opleveren. Ondertussen hebben ze dat bedrag al 10x uitgegeven. Nog nooit hebben ze een fatsoenlijke tegenbegroting gemaakt of een idee met een fatsoenlijke dekking. Geen wonder dat ze in 8 jaar niets hebben bereikt.

    En nee, ik werk niet eens voor welke opdrachtgever in Groningen dan ook , mijn klanten zitten niet in de regio. Na mijn komst naar Nederland met mijn ouders woon ik hier alweer meer dan 40 jaar.

  • ik wil hier graag mijn visie opgeven studenten moeten ook wonen zegt er een . er wonen genoeg studenten in de wijk rondom de oosterhamrikade de eta thuessinklaan raakt overvol door kamer verhuur als in de straat nog vijf normale gezinnen wonen zijn dat er veel de rest is allemaal student .de velden speciaal neer gezet voor jongeren de groenling gebouwd voor jongeren waar word hier eigelijk over gesproken dan slaat de verloedering door want de huisjesmelkers doen niet aan de huizen 90% zijn studerenden ik zou zo zeggen het is leuk geweest
    %

Recente berichten

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

2 uur geleden

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

2 uur geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

3 uur geleden

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een kat bevrijd die vast was komen te zitten achter een ventilatierooster.…

3 uur geleden

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De…

3 uur geleden

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het…

3 uur geleden