Onderzoekscentrum voor oudere werknemers

nieuws

De Rijksuniversiteit en het UMCG hebben een nieuw onderzoekscentrum opgezet, genaamd Sprint@work. Het centrum houdt zich bezig met de vraag hoe werknemers in Noord-Nederland langer, gezonder en productiever kunnen doorwerken.

RUG, UMCG, het bedrijfsleven en andere kennisinstellingen werken samen aan duurzame inzetbaarheid van de vergrijzende beroepsbevolking. Met de producten die Sprint@work ontwikkelt kunnen bedrijven bijvoorbeeld de belastbaarheid van hun ouder wordende medewerkers meten. Te denken valt aan sensoren in de werkkleding of aan de computer die de reactiesnelheid meet.

Op basis van die informatie kan de werkplek worden afgestemd op een specifieke medewerker, door gebruik te maken van variabele werktijden, hulpmiddelen of aangepast meubilair.

Deel dit artikel: