Categorieën: Nieuws

Nieuwe website over nieuwbouw in Stad

Wethouder Van der Schaaf opent maandag de nieuwe website Groningenwoont.nl, een initiatief van de gemeente.

De website geeft een compleet overzicht van nieuwbouwwoningen in Groningen.

Ook staan er inspirerende woonverhalen op en is er een agenda van woonevenementen in de stad.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Tijd dat de Stadspartij een site begint over al die fraaie panden, stadsgezichten die door Ypke de Waanzinnige (PvdA), de corrupte Willem Smink en Frankie Landmarks de Vries zijn gesloopt.

    Het Suikerunie terrein kent nog slechts drie oude elementen. Waarvan het Jola Meijer (brokkenpiloot van ROEZ) het vriendinnetje van Arie Wink (PvdA-vriendje)ook nog eens groot deel wilde slopen voor de Floriade.

    Maar wat had zonder Frankie Landmarks (PvdA), - die het mogelijke subsidiebesluit van Brussel met beide handen aangreep om het Suikerunie terrein plat te slaan - toch wat moois gedaan kunnen worden met het terrein,

    Al die productiehallen, silo's, kantoortjes en andere elementen hadden van het terrein het meest fantasievolle, speels en karakteristieke campus van de wereld kunnen maken.

    In het dorp Halfweg (tussen Amsterdam en Haarlem) hadden ze geen Frankie Landmarks. En daar hebben bijvoorbeeld dit met de suikersilo's gedaan.

    http://www.stedebouwarchitectuur.nl/Uploads/2010/5/P-plaats-Sugar-City-Halfweg-met-Esticon-platen.JPG

    en

    http://static.zoom.nl/1F5F5208051F38899F1B26569745E09B-suikersilo.jpg

    en

    http://www.hetisvastgoed.nl/Pictures/object-92284/origineel/Suikersilo-West-1-Halfweg-206262.jpg

    Als de Stadspartij de kop erbij heeft begrijpen ze dat geen landelijke kopstukken hebben, dat Stedenbouwkundige thema's in gemeentepolitiek, de thema's zijn die er toe doen.
    En dat ze voor de gemeenteraadsverkiezingen eens zouden moeten gaan posten bij bedreigde oude panden als Pino en Glaudé. Twee panden aan de Verlengde Hereweg die essentieel zijn voor het laat negentiende-eeuwse karakter van de Hereweg.

    Met vriendelijke groet

    • De Suikersilo's en de grote pijp mochten niet blijven staan van de EU, anders werd de sloopsubsidie weer ingetrokken. Met hangen en wurgen mochten er twee gebouwen en een oude schoorsteen blijven staan. Fiets maar langs Hoogkerk als je Silo's wilt zien.

    • @VSH (voorheen Timmer)

      Misschien moet je een bezoek aan de oogarts overwegen wanneer je pleitbezorger bent voor de Glaudebouwvallen. Doodzonde om daar ook nog maar een cent in te stoppen.
      Veel beter om dat geld te besteden aan panden die het echt waard zijn om monument genoemd te worden.

      Ah, nu is ook ineens Willem Smink ook al corrupt. Misschien toch wel handig om eens een keer met een vorm van bewijs te komen en vervolgens aangifte te doen.
      Wat je nu doet is vooral erg laf.

  • "... Frankie Landmarks (PvdA) - die het mogelijke subsidiebesluit van Brussel met beide handen aangreep om het Suikerunie terrein plat te slaan - ..."

      • @ "Jack"/Hans Berens.

        Je lijkt gefascineerd te zijn door mijn bijdrages. Je eerste reacties onder "Jack" vielen op doordat het uitsluitend aan mij gerichte waren.
        Maar jouw reacties op mijn bijdrage interesseren me bar weinig. Je vindt de Westerhaven een succes, en dus weet ik dat het verspilling van tijd en energie is om op jou te reageren. Door de Westerhaven geslaagd te vinden, weet ik dat nooit wat van Groningen zult begrijpen.

        Wat me wel interesseert of jou aanvallen op de Stadspartij onder de naam "Bert" "BertNL" en "Jack" onder werktijd plaatsvinden?
        Zit je op de redactie van de Gezinsbode, grotendeels betaald door gemeente (en daarmee B&W)onder pseudoniemen de betrokken burgers van de Stadspartij aan te vallen?

        Dat zou toch te corrupt, maar vooral triest voor woorden zijn!

        Met vriendelijke groet

      • Het subsidiebesluit stelde dat bijna alles plat moest. Dit kwam Frankie Landmarks dus wel uit. Sterker, hij greep het besluit met beide handen aan.
        Iemand met een beetje verstand in de kop, en zeker in de 21e eeuw (toen eindelijk industrieel erfgoed ook door lompe politici als waardevol werd ervaren), had het geld voor de bijna complete sloop geweigerd.

        In de zeer beperkte beeldentaal van Frankie, was slechts plaats voor appartementencomplexen, Landmarks en Stadstuinen. Voor het juristje Frankie Landmarks - die Groningen als zijn eigen prive Legoland was gaan zien - was geen plaats voor rare dingen als industrieel erfgoed.

        Met vriendelijke groet

      • Hans Berens/"Jack" (en ook wel "Bert" en "BertNL")

        Ik denk dat als de SP en D'66 er achter komen dat jij ook nog eens onder pseudoniemen de SP en D'66 (en zonder wederhoor te hebben toegepast) op op hun trambesluit zit af te rekenen, dat zij samen met de VVD, CDA, Stadspartij wel eens tot het inzicht kunnen komen, dat er maar eens wat minder subsidie naar het propagandakrantje van PvdA/GroenLinks (en soms CU)kan.

        Die paar honderd duizend die de gemeente aan de Gezinsbode geeft, kan het veel beter in OOGTV stoppen. Wie heeft er nog niet een NEE/NEE sticker op de deur.

        Met vriendelijke groet

      • Vorsclaghammer (voorheen Timmer)

        Je bent de weg aardig kwijt wanneer je achter elke boom een vijand ziet!

        Get A life !

    • Het laten staan had de Suikerunie 79 miljoen Euro gekost aan misgelopen subsidiegelden voor inkrimping van de Suikerindustrie. Had Groningen dat bedrag maar even op tafel moeten leggen dan? (Iets van twee keer de kosten van het tramdebacle).

  • Had veel liever gezien dat de Gemeente Groningen een website onder de naam: "stop groei stad Groningen" had gelanceerd.

    Sloop en herbouw op bestaande locaties in plaats van, zoals VSH het ook schrijft, de ongebreidelde bouw van appartementencomplexen onder het mom van landmarks. In de Hoogte lijken het wel gestapelde zeecontainers, alsof het achter op een sigarendoos is ontworpen onder het genot van (teveel) alcohol of andere geestverruimende middelen. In de Bijlmer heeft men nu bijkans alle flatgebouwen gesloopt om plaats te maken voor grondgebonden woningen, maar hier, hier in Groningen heeft men gemeend dit exact andersom te moeten doen. Nu, Groningen wil toch zo graag op Amsterdam lijken? Geef daar dan ook gevolg aan door geen vergunningen voor nieuwbouw appartemnmentencomplexen af te geven en voor de overige nieuwbouw, pas dan een vergunning afgeven, als eenzelfde aantal bestaande woningen worden gesloopt.

    En VSH je houdt nu eenmaal een x aantal lieden welke subsidie-geil zijn en zullen blijven, daar deze ook nu nog altijd denken dat je dit cadeau krijgt.

    • Inderdaad Middenweg!

      Die treurige hoogbouw bij de Hoogte, wat moeten we er mee? Wil je als gezin met kinderen in een flat/appartement wonen? Klagen ouderen er niet vaak over dat zodra ze hoger dan de derde verdieping zitten dat ze dan het contact met de buitenwereld verliezen.

      Een jonge vrijgezel (jong stel) die volop in het leven staat, kan- indien geen last hebbend van hoogtevrees - op een landerige zondagmiddag, liggend op de bank, wellicht genieten van het spel van de wolken en de zon. De meeste bewoners van ons grote dorp zitten er niet op te wachten.

      Heb in mijn jeugd, als Lewenborger een tijdje in Oosterhogebrug rondgehangen. Prachtig buurtje! Nergens zoveel droge en absurde humor als in OHB. Had een eigen en wat dorps karakter; centrale plekken waren er voor twee café's en de Schakel.
      Het hebben van gemeenschappen met een eigen dorps sfeertje is kenmerkend voor de grotere stad. De wereldstad Los Angelos is meer een agglomeratie van kernen, dan een een homogene stad.
      Maar juristje Frankie Landmarks begreep niet wat de kwaliteit van Oosterhogebrug was, en plantte in achterhaald maakbaarheidsdenken (variant de reeds lang uitgekakte compacte stad) dit

      http://www.arthurkamminga.nl/extern/tasmantoren220709_1l.jpg

      neer.

      Misschien best prettige appartementen om in te wonen, maar het karakter van Oosterhogebrug heeft dankzij deze onzin een flinke klap gehad.

      Onze PvdA vrienden rammen het gewoon door strotten van stadjers. Dankzij ordinair clïentelisme, studenten die geen idee hebben wat de lokale thema's zijn, en mensen die uit dankbaarheid voor Drees en Den Uyl bij de gemeenteraadsverkiezingen op de PvdA stemmen, hebben de lokale PvdA de arrogantie van de macht gegeven.
      Zij hebben rechten gestudeerd, dus zij weten wel beter ons grote dorp er bij moet liggen. Of zoals Frankie Landmarks het zelf formuleerde:"wij zijn het beste dat de stad te bieden heeft".

      Na decennia PvdA, lijkt het tij te keren. De Stadspartij is niet meer onderhevig te zijn aan (het rijtje) negeren - belachelijk maken - verdacht maken, door de gevestigde orde. Ze worden nu (buitengewoon slim!) door Roeland van der Schaaf geknuffeld. Via tweets aan de Amrut Sijbolts.

      Hoop dat de Stadspartij begrijpt dat via serieus* doen tijdens de campagne de zes zetels niet worden uitgebouwd. De strijd kent nog steeds geen 'level playing field' (of wordt Henk Westbroek als vertegenwoordiger van de lokale partijen gevraagd bij komende lijsttrekkerdebatten?).
      De Stadspartij doet er goed aan ook deze campagne a-symetrisch en out-of-the-box er tegenaan aan te gaan! De weerzin tegen de PvdA van Samson eens flink uibuiten.

      Het verwijt populisme krijgt een nieuwkomende /uitdagende/lokale partij toch wel naar het hoofd geslingerd. Niet dat een Stadjer van zo'n verwijt wakker ligt.
      Negentig procent van de stadjers is de rumoerige ledenvergadering van de Stadspartij volledig ontgaan. De stadjer weet dat de Universiteit de stad veel goeds brengt, maar wil niet een groot deel van de zomernachten wakker liggen van studenten, die na de barbecue hun offer aan Bachus voortzetten.

      Over populisme: hoeft niet zoveel mee mis te zijn. Van Mierlo was zeker in het begin ook een populist. Wiegel had zeker populistische trekken. Als het populisme maar fatsoenlijk is. Klaas Swaak (PvdA) noemde de betrokken burgers van de Stadspartij ook fatsoenlijke populisten.

      @ Middenweg

      Begrijp uit een eerdere reactie dat je ondernemer bent. Wellicht vind je Maarten van Rossem te links (denk dat dat best meevalt). Maar zijn broer Vincent zegt in ieder geval hele zinnige dingen over architectuur/stedenbouw. Hij pleit onder andere voor liberalisering en het stoppen met maakbaarheidsdenken in de vorm van de compacte stad.

      Dit stuk

      http://www.eurozine.com/articles/2004-10-04-rossem-nl.html

      kan ik je echt aanraden. Gaat ook over de sloop van de Bijlmer.

      Met vriendelijke groet

  • Komt er ook een artikel over HET MONSTRUM in te staan? Zal wel, want dit gedrocht moet de stadjers natuurlijk nogmaals door de strot worden gedouwd.

    • Als de Stadspartij met een mooie artist impression / render van het nieuwe plein* komt, gaat het Monstrum-thema voor de komende verkiezingen echt wel weer het thema worden

      Denk dat dan heel veel partijen een financieel lijk mbt het Monstrum zullen aangrijpen om toch maar tegen het Monstrum te zijn. Met een beetje geluk gaat Brussel ons vijfendertig miljoen weigeren!

      Met vriendelijke groet

      *Een plein met terrasjes, boompjes, bankjes en een fontein? Welke stadjer wil dat nou niet?

      • Marc , Jack en nog een paar hillebillies hebben andere visioenen voor het plein achter de oostwand. Die zien nog steeds HET MONSTRUM oprijzen.

      • Hebben jullie nou echt niet door dat jullie een elkaar naar de mond pratend kliekje zijn dat los van de werkelijkheid een soort minirealiteitje aan het creëeren zijn. Het forum komt er gewoon.

      • @VSH
        Je bijdragen zijn wederom weinig inhoudelijk, meestal op de man gespeeld en wanneer dat ook geen effect heeft dan uit je halve of hele dreigementen.

        Is wel eens bij je opgekomen dat er mensen zijn die een andere opvatting hebben die ook nog eens integer is?

        Mijn advies was al eens om een beetje zakelijker te blijven en je standpunten wat beter te onderbouwen. Dan hoef je je toevlucht niet te zoeken in beledigende taal.
        Dat siert je echt niet.

      • Hans Berens("Jack", "Bert", "BertNL")

        Op de man spelen? Jij reageert de hele tijd op mij! En meestal niet inhoudelijk. Ik begin bijna een obsessie voor je te worden.

        Naar publieke figuren gooi ik wel eens een digitale tomaat. Klopt! Het fijne aan onze democratie is dat dat mag; en anoniem nog wel(!)

        Dreigementen? Haha, Hansie toch. Is de enige manier waarop je mij kunt bestrijden (vanwaar die drang steeds op mij te reageren?)terug te grijpen op incident van jaren terug?
        Toen ik me in een hele donkere periode vol Jobstijdingen (onder andere serieuze zelfmoordpogingen voor iemand waarvan ik officieel mantelzorger was) onder druk gezet, en daarop heel verkeerd met dreigementen over 'sneuvelende ramen' reageerde?

        Waarom probeer die voor mij nare periode er steeds off-topic bij te halen? Ben ik een publiek persoon of het topic? Of is dit een onderdeel van je Gezinsbode werkzaamheden? Mag ik toch hopen van niet!

      • @VSH

        Hoe moeilijk je jeugd is geweest interesseert me niet. De bijdragen van jou in deze topic hebben wel een onaangenaam karakter en je speelt voortdurend op de man, dat is iets heel anders dan mijn reacties.
        Jij suggereert van alles over wie of wat ik ben en wat voor ellendigs er voor mij uit zou kunnen voortvloeien wanneer bekend zou worden wie ik ben. Jammer dat je de plank zover mis slaat.
        Je verdraait ook de bijdragen wanneer die niet in je straatje passen. O.a. Doe je alsof ik grote waardering zou hebben voor huidige invulling van de Westerhaven. Dat heb je me nergens horen beweren. Wel dat ik de huidige invulling heel wat beter vind dan het tochtige parkeerterrein dat het lang geweest is.

        Met dit soort trucs probeer je mensen met een andere mening in een kwaad daglicht te stellen. Dat is geen mooi trekje van je.
        Ik zou het iets zakelijker en inhoudelijker houden, dat komt je betoog ten goede.

      • @Jack

        Wat mij betreft negeren we elkaars reacties. Lijkt mij een prima idee.

        Met vriendelijke groet

      • Jack

        Heb niets over mijn trieste jeugd verteld. Weet niet hoe je daar bij komt?

        Maar goed. Op de site van Prummel, zat je onder de naam "Bert" mensen er op te wijzen wat er nu vier jaar geleden (toen ik dus in een overspannen bui dommen dingen deed)tussen mij en een andere reaguurder speelde, en nu zit je het onder de naam "Jack" het weer te doen. Of schreef je niet onlangs iets in de trant van "google maar eens Timmer en Vorschlaghammer"? Beetje zielig niet?

        En dat jij Hans Berens bent, is voor "Bert" al eens aangetoond; iets met IP-adressen. Aangezien jouw meningen en stijl identiek zijn aan de mysterieus van het reaguurdersfront verdwenen "Bert" zijn, durf ik vast te stellen dat jij "Bert" en "BertNL" (Skyscrapercity, en dan vooral reacties op de regiotram) bent.
        Ook jouw identieke mening met Hans Berens wat betreft de rollen van de PvdA, GroenLinks, D66 en SP in het tramdossier bevestigen het allemaal nog maar eens.

        Maar ik laat je ermee wegkomen, en hoop dat je er gelukkig mee wordt. Maar ik ga je vanaf nu negeren.

        Met vriendelijke groet

      • Hartelijk dank dat je mij negeert, dat voorkomt dat ik twee keer per item corrigerend moet optreden.
        Voor de rest bepaal ik zelf wat ik doe en zal me keurig en fatsoenlijk gedragen.

  • Het Huis van Niets zal er waarschijnlijk wel gaan komen, enkel voldoende betalend publiek om de verliezen binnen de perken te houden zal er nooit gaan komen.

    En voor de dromers op dit forum, zoek eens op de website van Van Dale naar de betekenis van de woorden realistisch en/of realiteit.

    • Zoek ook eens de betekenis van het spreekwoord 'De honden blaffen, maar de karavaan trekt verder.'

      • Werd dat ook niet door de voorstanders van het "tramlijntje" geroepen? Wat waren de woorden van een deel van het Groninger journaille ook al weer, iets van: bij de volgende verkiezingen kunnen jullie als leden van De Stadspartij met het tramlijntje naar ons verkiezingsdebat komen? Tja, wellicht iets om over na te denken?

      • Jack,
        De honden ..........................., maar de ...................verder naar de afgrond.

      • Mooi dat je dat nog even aanhaalt Middenweg. De tramplannen waren volgens Karin Dekker, en haar grote subsidie-afhankelijke supporter "Jack" (Gezinsboderedacteur Hans Berens)ook al de point-of-no-return gepasseerd.

        En toen kwam die persconferentie van Visscher, Schroor, Eikenaar en Luloff. Prachtig was dat.
        Een persconferentie waar in het gelijk van de argumenten van de Stadspartij tegen de tram ("te groot en te duur")door de D'66 en SP bewezen werd.

        Met vriendelijke groet

  • Over één nieuwbouwplan hoor ik niks meer.
    De Stadspartij wilde toch graag een kabelbaan (samen met VVD en Cityclub), het is een beetje erg stil over dit onderwerp. Zie ook niets in het vodje van de Stadspartij dat ze verkiezingsprogramma noemen.
    Hoe zit dit eigenlijk?

    Heeft het gezonde verstand gezegevierd?

  • Gelukkig staat dit er nog aan de Sint Walburgstraat ( via google maps .. http://goo.gl/maps/lSmPj ) wegens een flinke lobby is dit godzijdank behouden gebleven.

    Stond ook ooit op de nominatie om gesloopt te worden .. Tegenwoordig wellicht het mooiste stukje Groningen.

    • Mooie foto Jeroen.

      Wou de Pvda onder leiding van Ypke de Waanzinnige dit ook plat slaan?

      Met vriendelijke groet

      • @Vorschlaghammer Dat waren destijds wel slechte panden. Waaronder ook een alleenstaand pand, pal naast de martinitoren, wat wel onder de sloophamer is gegaan. Maar doet niet ter zake. Met een beetje opknapbeurt staat alles er weer fraai bij. Stelt voor, om die glaudepanden ook van een opknapbeurt te voorzien. Het lijkt erop, alsof men dit moedwillig laat verpauperen ! Dit door bestuurders zonder enig Groninger komaf ! Dat maakt mij nog razender !

      • Jeroen.

        Beno Hofman is ook enthousiast over het Glaude complex. Hij zegt ook: opknappen die handel. Iedereen met een beetje verstand in het hoofd en liefde voor de stad, begrijpt dat pand behouden moet blijven.

        En inderdaad is het opvallend hoeveel hoogmoedige naar Groningen verhuisde studentjes er niet zijn die denken dat ze wel even bepalen hoe Groningen er uit komt te zien. Hetzij als raadslid, hetzij als wethouder (na afstuderen).

        Maar ik ken ook mensen die hier in hun studietijd heen gekomen zijn en die zeer voor het behoud van historische panden zijn. Een sportmaatje van mij kwam in voor een studie van Alphen aan de Rijn naar Groningen. Wat vervloekte hij Ypke de Waanzinnige en zijn verschrikkelijke nieuwbouw.
        Volgens hem was de vraagstelling wat betreft de jaarlijkse architectuur-enquête in het propagandistische vodje Gezinsbode onjuist. Volgens hem moest de vraagstelling "wat is het lelijkste nieuwbouwproject in Groningen "zijn.

        En zo zijn er best veel "nieuwkomers" die geven om het aangezicht van ons-mooi-stadje.

        Maar dat zo'n figuur als Paul de Rook of zo'n Anne Kuik (zouden deze twee enig idee hebben wat er met het Pino-pand aan de Hereweg bedoeld wordt?)maar denken de vingers in de lucht te moeten gooien bij de onderwerpen die er mee te maken hebben of Groningen wel of niet Almere-op-de-Hondsrug wordt... dat vind ik treurig stemmend.

        Met vriendelijke groet

  • Marc

    Of het Forum er komt hangt af van de campagne van de Stadspartij.

    Roeland van der Schaaf streek Amrut Sijbolts onder de kin met een getweet "compliment" dat de Stadspartij niet meer populistisch* is.

    De vraag is of de Stadspartij met haar nieuwe lijsttrekker snapt, dat de PvdA reuze kwetsbaar is. En dat de knuffel van Roeland gedaan is in de hoop dat de Stadspartij tijdens de komende campagne de serieuze partij gaat uithangen.
    Een partij die daardoor één van haar belangrijkste troeven - te weten het als alternatief niet behoren tot de gevestigde orde - gaat verliezen.

    Als Roelands strategie slaagt, is het enige waarin de Stadspartij zich van de andere lakeien/slippendragers van de lokale PvdA tijdens de campagne onderscheidt, het niet bezitten van een aantal hele belangrijke zaken. Zoals fondsen (middelen) die de landelijke partijen hebben, én de organisatie van landelijke partijen, én de landelijke kopstukken, én de steun van subsidie-afhankelijke media als de hitserige Gezinsbode van treurige propagandist Hans Berens.
    Wat betreft het ontbreken van de steun van de subsidie-afhankelijk media: toen het DvhN vol op het orgel voor het Monstrum ging, werd het voorstel van De Stadspartij om de vooroorlorgse Oostwand te herbouwen, toch echt belachelijk gemaakt door een Oostwand, met daarvoor een defilé van nazi's, in de krant te plaatsen.

    Behoud van het nog niet platgeslagen historisch fraais is een onderdeel waarop de Stadspartij zich kan onderscheiden.

    In plaats van gemeenplaatsen als "minder bureacratie", zou de Stadspartij de stad kunnen volhangen met afbeeldingen van al dat mooie karakteristieke dat door Gietema, Smink en De Vries voor eeuwig verdwenen is. Met onder zo'n posterformaat grote foto, de tekst "Met dank aan de PvdA GESLOOPT!"

    Maar de Stadspartij zal ben ik bang (door wat ik nu gezien heb) voor een serieuze, totaal niet opvallende campagne kiezen. Prima een serieuze partij te zijn, maar in het geweld dat straks onder leiding van Ferry Mingele (of is die weg?) gaat losbarsten, gaat met de Stadspartij met een serieuze nietszeggende campagne die zes zetels niet verder uitbouwen.

    En dat kan wel; dankzij Samson, de regeringsdeelname met de VVD, de gasellende, en wat lokale thema's (prestigeprojecten in plaats van een sociale stad) hangt Roelands van der PvdA in de touwen. De SP snapt dit wel. En slaat onder ander via FNV brieven toe.

    Als de Stadspartij nu eindelijk eens met een afbeelding van een alternatief voor het Monstrum komt, gaat het Monstrum (en het tot nu de stad amper bekende alternatief) echt wel weer het thema worden.

    Uit wat ik tot nu toe gezien heb, moet ik vrezen dat Stadspartij niet begrijpt dat de rol van politieke uitdager nu volledig uitgespeeld dient te worden. Laat het de serieuze jongens uithangen nog (!) maar even over aan Jan Seton met zijn twee zetels.

    Tenslotte:

    Afgezien van het kleine clubje dat geïnteresseerd is in de politiek, en dat een bepaalde manier van communicatie gewend is, wordt je door de kiezer echt niet afgerekend op een wat wildere/meer ludieke toon.
    Pim Fortuin vertelde in een talkshow (niet ver voor dat hij vermoord werd) dat hij als premies nog gewoon darkrooms zou blijven bezoeken. Koste hem dat stemmen in de peilingen?

    Met vriendelijke en serieuze groet.

    * Bijna elke nieuwkomer wordt door de gevestigde macht met de term populisme 'geframed'. Dit terwijl er met fatsoenlijk populisme weinig mis is.

  • Denkt, dat de gemeente Groningen rekenschap moet houden met krimp. 88% van de aardgasbaten kwamen terecht in de Randstad, dus daar moet je zijn voor enig welvaart. Dit met de nieuwe bijstandsregels in ons kielzog. Probleem, met de nieuwe bijstandsregels, dat vermoedelijk meer forums gaan komen. Er is totaal geen prikkeling meer voor een gemeente voor het bewerkstelligen van werkgelegenheid. Dus zullen de prestigeprojecten in enorme omvang gaan toenemen. Ik ga overigens geen PvdA meer stemmen. Nooit meer. Om te worden behandeld als paria door de PvdA in een tijd van crisis, waarin de banen minimaal zijn, heef mij dit doen besluiten.

Recente berichten

Pinkstermaandag zon en buien, ook komende dagen buien

De zon maakt de komende dagen vaker plaats voor bewolking met kans op regen- en…

5 uur geleden

Geen plusvariant om extra te investeren in sportvoorzieningen: “Huidige ambities zijn al heel fors”

Een plan van het CDA om in de gemeente een plusvariant uit te werken, waarbij…

5 uur geleden

KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel op pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

6 uur geleden

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken…

8 uur geleden

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

8 uur geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

11 uur geleden