Categorieën: Wijken

Nieuwe sporthal in De Wijert onnodig

Een volwaardige sporthal in de Wijert is niet nodig. Dat zegt het stadsbestuur. Vrijwel alle activiteiten die er gehouden worden, kunnen ook in een nieuw te bouwen sportzaal in de wijk.

Alleen de oudste jeugd en de lagere seniorenteams van Nic. moeten elders gaan spelen als de verouderde hal in de Wijert wordt afgebroken.

Dat kan in de sporthal die op het Europapark gebouwd gaat worden. De bouw van een hal op deze locatie is bovendien goedkoper dan nieuwbouw in de Wijert.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Als de Stadspartij nu eens een wat meer wijk en buurtgerichte campagne voert, dan zie ik deze betrokken burgers zo van zes naar tien zetels vliegen.

    Bijvoorbeeld in de Wijert Stadspartijposters ophangen met de tekst over het feit dat de Stadspartij het belangrijke bindende element van de sporthal voor de Wijert inziet.

    (Zo zou ik-zei-de-gek een groen-witte Stadspartijposter er in in de Wijert uit laten zien)

    Stem Lijst 4:

    De Stadspartij

    FORUM: NEE
    CAMPUS: Ja
    SPORTHAL WIJERT: JA

    Voor alle stadjers

  • Er wordt heel mooi gepraat over de top sporthal te euroborg, maar er wordt niet vermeld dat de hal al vanaf de ochtend tot avond bezet is door het noorderpoortcollege, het is dus niet toegankelijk voor iedereen, daarom vraagt de wijert een simpele niet te dure (wat ook al bekend is)sporthal terug.En waar moet de voetbal jeugd heen van het sportpark te corpus den hoorn, als fc Groningen er komt kunnen ze nergens trainen of wedstrijd en op eigenr terrein spelen(GRC Groningen).

    • Onzin, er blijven heel wat velden over voor de amateurs. Bovendien zijn er ook nog voetbalclubs in de buurt zoals Helpman , be kwak, en de clubs aan de Helperzoom.

  • Wat een onzin. Alle sporthallen zijn zo erg bezet dat daar geen ruimte is... Regelmatig moeten sportclubs uitwijken naar kleine zaaltjes met te lage plafonds en geen kantine, leuk voor het clubgevoel!

  • Er zijn slechts enkele wijken met een sporthal, de klagers gedragen zich wel een beetje als verwende kinderen.

  • Het is toch van de gekke dat een sporthal zoals die in de Wijert staat, en veel wordt gebruikt door de bewoners uit de wijk wordt opgeofferd door het zeer slechte beleid van de gemeente.Wij hebben als bewoners deze voorzieningen nodig. Ook heeft een sporthal een kantine en een tribune nodig. Voor 1,8 miljoen kan er een sporthal worden gebouwd met al deze voorzieningen. De sporthal zoals die nu gebouwd word kost vele malen meer. De oudere mensen uit onze buurt die nu gebruik maken van de sporthal zullen in de toekomst in de avond uren naar de Euro borg moeten.Daar bedoel ik de doelgroep 65 plussers mee. Want deze kunnen overdag geen gebruik maken van de sporthal Euro borg want deze zal overdag veelvuldig bezet zijn. En daar kun je de auto alleen parkeren tegen betaling. En wat de uitlatingen van ene Jack zijn over, laat de senioren maar fietsen, s"avonds om 22.00 uur in het donker. Deze Jack woont vast niet in onze buurt en maakt ook vast geen gebruik van onze sporthal. En wat Susan en Brenda schrijven , dit klopt precies. De lijst van Vorchslaghammer zou ik graag samen in de wijk willen verspreiden. Het is een heel smerig spel wat hier door de gemeente is gespeeld .

Recente berichten

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

3 minuten geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

26 minuten geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

55 minuten geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

2 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

9 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

10 uur geleden