Categorieën: Nieuws

CU en CDA gaan lijstverbinding aan

Het CDA en de ChristenUnie gaan voor de raadsverkiezingen in de gemeente Groningen een lijstverbinding aan. Dat hebben de leden van beide partijen besloten.

Een lijstverbinding zorgt er voor dat de reststemmen van de partijen bij elkaar opgeteld worden, zodat ze eerder in aanmerking komen voor een restzetel. De verbinding van de zelfstandige lijsten heeft geen invloed op de standpunten of eventuele verdere samenwerking van de betrokken partijen.

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn op 19 maart

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Tussen de ideeën van de Stadspartij en die van de Partij voor de Dieren, zit minder ruimte dan tussen die van de CDA en CU.
    Toch ben ik bang dat het bij de Stadspartij niet opkomt op ook voor het lijstverbindingstrucje te gaan; het oordeel van Roeland van der Schaaf dat de Stadspartij toch zo'n serieuze partij is geworden willen ze (ben ik bang) onder geen beding kwijt raken.

    Over de CDA en CU? Voor ons stadjers één pot nat! Slippendragers van de door sloop gefascineerde PvdA.

    Zou je in één nacht alle nog overgebleven Hanzeatische pakhuisje kunnen slopen en vervangen door nare modernistische onzin, dan zou het Jan Seton de volgende dag niet opvallen. Zelfs niet als de gang door centrum vooraf gegaan is door een bezoek aan de brillenverkoper, waarbij de uitkomst van ogentest is dat de sterkte van Jan's glazen niet aangepast hoeft te worden.
    Jans politieke drijfveer is het genieten van bestuurlijk-puristische arbeid. Dat dankzij de lokale PvdA, waar de lokale CDA al decennialang als een lakei achteraan loopt, Groningen het Almere-op-de-Hondsrug wordt, dat ontgaat onze Zwolse Jan volledig.

    Anne Kuik is een vast een leuke meid, waar haar ouders heel trots op zijn. Maar dat deze rechtenstudente na een paar in Groningen gewoond te hebben, de essentie, schaal, maat en belangrijkste kwaliteiten van Groningen figuurlijk in haar handpalm heeft, dat lijkt me toch niet.

    De lokale CU misbruikt het volksvertegenwoordigerschap voor private godsdienstbeoefening. God heeft het gezag aangesteld, en daarom moeten wij geloven dat deze het gezag de juiste beslissingen nemen.
    Prima instelling die er voor zorgt dat je je richt op De Liefde(met hoofdletters)en niet op ijdele stoffelijke zaken als politieke macht... maar vertrouwen hebben in de plannenmakerij van het college is niet de juiste opstelling voor een raadslid.
    Macht - als die van een wethouder - doet rare dingen met mensen. Helemaal als die mensen relatief hoogmoedige, ambitieus en competitief zijn. En deze drie karaktertrekken zijn relatief sterk vertegenwoordigd bij mensen die op het pluche terechtkomen.

    Voor het behoud van het aangezicht, voorzieningen en financiën van ons-mooi-stadje: De Stadspartij

    Met vriendelijke groet

  • Altijd maar weer genieten van wederom een uitstekende en mooie duiding op de lokale politiek van Vorschlaghammer ..

    • Marc,

      Als jij nu eens verteld waar jouw deskundigheid vandaan komt , stop ik Vorschlaghammer (voorheen Timmer) met reageren.

      Heb namelijk vaak het idee dat jouw arbeid een gevolg is van een zeer ruime interpretatie van de aanbevelingen van de commissie Wallage. Die aanbeveling die luidt dat de overheid middelen mag aanwenden om de publieke opinie te beinvloeden; zoals dat rondom de Oostwand-referendum ook zo onfris gebeurde.

      Met vriendelijke groet

      • Tja als je voorlichting (wat gewoon een taak is van de overheid, anders weten we niet wat ze uitvoeren) al propaganda gaat noemen dan leef je inderdaad in een dictatuur VSH, maar wel een die je zelf gemaakt hebt.

  • Bedankt Jeroen en Pieter!

    Doe mijn best. Energie genoeg. Kwam vandaag langs het Winschoterdiep en dan zie ik die verschrikkelijke nieuwbouw, dan schiet mijn bloeddruk omhoog en wil ik maar een ding, een goede reactie schrijven.

    Met vriendelijke groet

    • Dit overkomt mij altijd langs het hoofdstation. Het 'stadsbalkon'. Dan wil ik maar één ding. De verantwoordelijken flink de waarheid vertellen! Spuuglelijk en een prachtig historisch gebouw in de verdrukking. Ongelofelijk, dat je dit kan bedenken!

      • Het prachtig opgeknapte Hoofdstation, een van de mooiste van Europa, zit in de verdrukking. Maar als je verantwoordelijken aanspreekt, dan kom je bij de architecten achter dat deze idioterie het gevolg is van een gebrek aan kennis van de klassieke inzichten, vakmanschap bij wannabe filosofen/ wanna kunsfenaars.

        Heb je moeite met je mondeling uit te drukken, en slechte ogen? Zet een bril met hip (archaisch) en zwart montuur op, doe wat vage quasi filosofische uitspraken over stedenbouw/architectuur en je bent de nieuwe Koolhaas.
        Een gevaarlijke misantropische gek, die mochten de Monuments Men weer in Europa waren, gearresteerd zou worden. Is het slopen van de geschiedenis van een volk/stad nog geen misdaad tegen de menselijkheid?

        En achter Koolhaas, die keihard zou sjeesen (ook archaisch) op de Italiaanse architectuuropleidingen omdat ze daar wel de Nederlandse archirectuurgeschiedenis krijgen onderwezen, loopt dan een leger van hem verafgodende pygmeen aan. De Van der Schaafjes en Van der Meertjes (Zwarte Hond) van deze wereld aan.

        In een functionerende lokale democratie, worden deze "vernieuwers" (hun frasologie is al vijftig jaar oud) en hun bouwvrienden afgeremd. Maar niet in Grunn. Daar zitten veel te veel typen, die omdat ze Groningen amper kennen (bijvoorbeeld qua belangrijke zichtlijnen, industriele elementen, tijdsgelaagdheid) maar pluche-technisch verstandig, braaf achter de lokale PvdA aanlopen.

        Afgezien van het viaduct over Peizerweg/spoor, (uitzicht op centrum) en bij De Ommelanden* waan je je in Almere. Die Frank de Vries heeft Groningen zwaar beschadigd. Met dank aan het gebrek aan oppositie van partijen als CDA en CU.

        Met griendelijke groet

        * voor Paul de Rook en Anne Kuik: De Ommelanden is een oude zuivelfabriek "tegenover" Vinkhoezen.

  • Uiteraard, maar de eindverantwoordelijken zitten wel in de gemeenteraad. Zij moeten uiteindelijk hun fiat geven over een bepaald ontwerp.

    Mooi ook,de woordspeling 'Griendelijke groeten' Die houden we er in. Prachtig gevonden '-)

Recente berichten

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

10 minuten geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

2 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

3 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

4 uur geleden

Rondleiding langs graven verzetsstrijders op Zuiderbegraafplaats

In aanloop naar 4 en 5 mei worden rondleidingen verzorgd over zestien Groningse verzetsstrijders die…

5 uur geleden

Verdachten van aanrijding peuter weer vrij; politie nog bezig met onderzoek

De twee mannen die worden verdacht van het aanrijden van een kind, dinsdagavond rond zes…

5 uur geleden