Categorieën: Nieuws

Armoedegeld voorlopig gered

De gemeente reserveert alsnog 1,2 miljoen euro voor het bestrijden van armoede. Het stadsbestuur wilde dat geld in de algemene middelen stoppen omdat het rijk 1,8 miljoen euro extra beschikbaar stelt voor armoedebestrijding.

GroenLinks, de PvdA, SP, ChristenUnie en Stadspartij hadden daar grote moeite mee. Zij vinden dat geld voor armoedebestrijding niet aan andere doelen mag worden besteed.
Het college en de raad gaan na de verkiezingen samenwerken aan ‘constructieve voorstellen voor zinvolle en relevante projecten/besteding gericht op voorkomen en bestrijden van armoede’.

Eerder reageerde met name GroenLinks verontwaardigd op een voorstel van het college om zelf gas terug te nemen toen er 1,8 miljoen euro extra van het rijk kwam: ‘Het college zegt dat het zes ton extra uittrekt voor armoedebeleid, maar sluist in plaats daarvan juist 1,2 miljoen euro weg’.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • er gaan straks weer een hoop mensen (zinvolle en relevante projecten/besteding) een goeie boterham verdienen aan het bestrijden van de armoe. bij organisaties als werkpro draait de ideeënmachine al weer op volle toeren om al dat geld binnen te hengelen.

  • Als de gemeente de verminderde rijksbijdrage zelf heeft aangevuld door uit algemene middelen, Is het logisch dat dat wordt teruggedraaid als die rijksbijdrage alsnog komt, dat is gewoon goed boekhouden. Je moet altijd keuzes maken. In verkiezingstijd zijn afgewogen keuzes echter zwaar onderhevig aan de waan van de dag. Armoede bestrijd je beter door er voor te zorgen dat mensen niet te veel schulden aan gaan, want dat is bij de schrijnende gevallen meestal het probleem.

  • Als je over het grotendeels door de lokale PvdA geregisseerde armoedebeleid hebt, dan heb je het over gefaal met een hoofdletter g.

    Zesduizend mensen in de bijstand die opgegeven zijn; wat een schande. Gelukkig hebben we een CU en SP die voor de bouwbelangen van de vriendjes van PvdA opkomen.

    Voor gezonde gemeentefinanciën (waardoor er ruimte blijft voor flankerend armoedebeleid in de vorm zaken als stichting Leergeld*) zonder bizarre megalomanie als Meersteden, Monstrum en veel te grote trams, kiest de stadjer de Stadspartij.

    Met vriendelijke groet

    P.S

    Groningen kent dankzij het belangrijker vinden van de belangen van BAM, De Zwarte Proleet en Volkers Wessels ondertussen een weerstandsvermogen van rond de 0,4. Gevaarlijk laag. Straks worden we een artikel 12 gemeente.
    Dan is het tot mijn grote spijt gedaan met subsidie voor OOGTV. De zender waarvoor ik een abonnement bij Ziggo en niet bij de KPN heb. Waarom is deze fijne lokale zender nog niet in het KPN pakket opgenomen?

Recente berichten

Pinkstermaandag zon en buien, ook komende dagen buien

De zon maakt de komende dagen vaker plaats voor bewolking met kans op regen- en…

2 uur geleden

Geen plusvariant om extra te investeren in sportvoorzieningen: “Huidige ambities zijn al heel fors”

Een plan van het CDA om in de gemeente een plusvariant uit te werken, waarbij…

2 uur geleden

KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel op pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

3 uur geleden

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken…

5 uur geleden

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

5 uur geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

8 uur geleden