Veiligheid in de Buurt pand sterft stille dood

wijken

Het Veiligheid in de Buurt pand (ViB) in de Indische buurt is een stille dood gestorven. Het pand staat leeg en is half dicht getimmerd, omdat de ruiten ingegooid zijn.

ViB aan de Floresstraat werd vier jaar geleden met veel tam tam geopend. Het moest een laagdrempelig pand worden waar bewoners met vragen over veiligheid en inbraakpreventie terecht konden. Ook was het een uitvalsbasis voor de politie, stadswachten en andere hulpverleners.

Volgens een politiewoordvoerder kwamen er echter steeds minder mensen naar het pand en op het laatst zaten er alleen nog de politie en de stadswachten in. Die hebben eind vorig jaar de deur definitief op slot gedraaid.

Woningbouwvereniging Lefier laat weten dat er inmiddels gesprekken gaande zijn met een eventuele nieuwe gebruiker van het pand.