Studenten niet blij met verbouwde UB

Studenten willen geen lounges, zitzakken en apenrotsel in de Universiteitsbibliotheek, maar meer studieplekken en computers. Dat blijkt uit een enquete van studentenpartij SOG onder ruim duizend studenten.

De UB wordt op dit moment verbouwd. Op de eerste verdieping zijn de oude werkplekken al vervangen door treincoupés, zitzakken en houten apenrotsen. Binnenkort zijn de andere verdiepingen aan de beurt. Veel studenten vinden dat de schaarse ruimte nu inefficiënt gebruikt wordt.

Van hen wil 85 procent meer studieplekken in de UB, en 60 procent meer computerplekken. Dat kan, door de lounges tussen de gang en de stillere zones te verwijderen. Studenten ergeren zich ook aan HBO-ers die tijdens tentamenperiodes plekken bezetten. Ze pleiten voor een pasjessysteem.

Deel dit artikel:

   1. Het gaat niet om arrogantie, maar om het feit dat het de Universiteits Bibliotheek is en geen openbare bieb. Er zijn voor HBO’ers voldoende andere plekken om te studeren, op hun eigen locaties. Op de manier waarop het nu gaat, is er niet genoeg ruimte om iedereen een plek te geven in de UB.

   1. De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen. Met een een abonnement kun je er ook lenen. Iedereen kan een abonnement aanschaffen. Kost 42,50 of een bedrag op je OB-abonnement als je een Martinikaart aanschaft.

 1. Volgens mij kunnen Hanze studenten gewoon lid worden van de UB. Volgens mij kan iedereen lid worden van de UB zolang het maar enige relevantie heeft.

  http://www.hanze.nl/home/Over+de+Hanzehogeschool/Voorzieningen+voor+studenten/HanzeMediatheek/Over+de+HanzeMediatheek/Tarieven/

  http://www.rug.nl/bibliotheek/services/lenen/toegang-lenerspas

  Dus die arrogantie van de RuG studenten is zeker ongepast omdat de UB bijna geheel door de overheid bekostigd wordt.

  Toen de UB gebouwd werd eind jaren 80 was het eigenlijk al krap aan.

 2. Op de Hanzehogeschool zijn veel te weinig (stille) studieplekken. Daarbij betalen hbo-ers en wo-ers evenveel collegegeld en wordt de ub geloof ik door de overheid gefinancierd.

 3. sorry hoor pure onzin dat HBO niet in de UB zouden mogen studeren. de UB is een kenniscentrum voor iedereen die studeert ongeacht je niveau. Ik kom al vanaf mijn studie aan het MBO bij de UB mijn kennis verrijken. En ik studeer nu op het HBO en spoedig de universiteit. En hoezo niet genoeg werkplekken ongeacht welk tijdstip ook ik vind altijd wel ergens een stoeltje met een tafel gewoon beter kijken. HEt nieuwe design van de UB is niet echt handig maar ook niet echt mooi. een beetje oudbollig. Mijn tip als een student Interieur Architectuur leg de vraag bij Minerva neer voor ontwerpen. Hogere boeken kasten met kleine trapjes zou al een paar kasten kunnen schelen. En bureau’s met mindere lengtes bijv. 60cm zou ook al ruimte maken. succes nog. En die arrogante studenten van de universiteit die denken dat ze beter zijn dan de rest van de wereld mogen zich wel even achter de oren krabben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *