Categorieën: Nieuws

Stripmuseum in 2017 naar Groninger Forum

Het Nederlands Stripmuseum verkast in 2017 van de Westerhaven naar het Groninger Forum, achter de oostwand van de Grote Markt. Dat is maandagmiddag bekendgemaakt.

De complete zesde verdieping van het Forum, in totaal ruim 500 vierkante meter, wordt ingericht voor het Stripmuseum. Er komen permanente en wisselende opstellingen over strips, animaties en games; ook komt er een stripwinkel. De plannen van het Stripmuseum passen goed bij een aantal kenmerkende functies van het Forum, zoals jeugd, beeldcultuur, nieuwe media en lezen.

Het Stripmuseum hoopt tot 2017 op de huidige locatie aan de Westerhaven te mogen blijven. Daarover wordt nu onderhandeld.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

    • Mocht het Monstrum toch, en tegen elk gezond verstand in, gebouwd worden, dan wordt het met de waanzin van Ceausescu in Boekarest, een van het meest vervloekte bouwsels van het oostelijk halfrond.

      Binnen 25 jaar zullen er de eerste concrete sloopplannen liggen, dat ga ik de voorstanders (lees belanghebbende) van het Monstrum op een briefje geven.

      Goed kauwen, niet roken, weinig alcohol en op de fiets naar Assen voor het aangename winkelen; moet het raar lopen wil ik de sloophamer de uit gestoorde breintjes van NL Architects en Van der Meer voorgekomen bagger niet zien raken.

      Met vriendelijke groet

  • Zeer goeie keuze. Veel betere locatie dan op de hoek van de Westerhaven naast de Mac. Hou toch es op met dat Monstrum gedoe... Beetje kinderachtige zielige vertoning. Ga lekker iemand anders vervelen want niemand die zo serieus neemt. En het Forum komt er niemand die het nog kan tegenhouden.

  • Slimme zet van de gemeente, vloeit de structurele jaarlijkse te verstrekken subsidie aan het Stripmuseum van nu nog 150,000 en straks 200.000 in ieder geval weer terug in de gemeentekas.

    Of het de oplossing biedt? Voor mij blijft dit het Huis van Niets.

  • 1.6 miljoen bezoekers hebben ze ons voorgespiegeld. Misleiding- oplichting zo u wilt. Het wordt tijd - voordat de bouw echt begint- Istha, Nijdam c.s. van hun verantwoordelijkheden te verlossen net als dat het geval was bij hun voorgangers. Het wordt ons gewoon te riskant. Als ze met de VVV en een niet renderend stripmuseum aankomen en een onnodige verplaatsing van een bibliotheek dan zouden we daar niet mee in moeten trappen met hun 1.6 miljoen in het vooruitzicht (de helft zou ik nog niet geloven). Ik zou niet teveel verwachten van die roltrappen.

    • Alleen de bieb haalt al 900.000 bezoekers. 1.6 miljoen is een streven. Wat de daadwerkelijke aantallen worden is van te voren niet in te schatten. Maar ja zwartkijkers heb je altijd en overal. (Het soort wat zichzelf realist noemt)

  • Heel leuk idee. Goed voor stripmuseum en voor het Forum ! Past prima in het Forumconcept.
    Dit is veel beter dan de combinatie met McDonalds.

    • Een kinderhandje lijkt gauw gevuld. Deze gekunstelde move is voor HET MONSTRUM een afgang van de bovenste orde. Tegenstanders van het gedrocht zeggen DAG ISTHI dank daarvoor.

      • Ik weet dat je het heel lastig vindt om het je voor te stellen maar dat Forum staat er toch echt over een aantal jaren. Wat zou in jouw ogen dan een goede invulling zijn?

  • @ Jack je hebt het zelf niet door maar realiseer even wat je vraagt: je vraagt naar een mogelijke invulling voor een gebouw in aanbouw. Laat het even op je inwerken: wat klopt hier niet.

    • Ik had een wat fantasierijker antwoord verwacht. Wanneer je nu met goede ideeen komt dan heb je nog een miniscuul kansje dat die overgenomen worden.

  • 1.6 miljoen per jaar bezoekers. Zo heeft de PvdA zich bij het Monstrum rijk gerekend en dat geloven sommige naievelingen ook nog: 90.000 bibliotheekbezoekers uiteraard niet betalend (abonnement)maar wel mee gerekend- misschien weet u het niet maar bibliotheekbezoek in de toekomst ziet er wat anders uit - als het dan nog bestaat. De boekenleners zijn dan grotendeels uitgestorven. Het is maar even dat u het weet.

Recente berichten

Schapen en lammetjes Stadskudde gevaccineerd tegen blauwtongvirus

De schapen en lammetjes van Stadskudde Groningen zijn vrijdag gevaccineerd tegen het blauwtongvirus. Daarmee zijn…

3 uur geleden

Niet met een kachel maar met zelfgemaakte dekens houdt Oude Groninger Kerken de bezoekers warm

De Stichting Oude Groninger Kerken is een bijzonder initiatief gestart om bezoekers tijdens koude dagen…

3 uur geleden

Verhuizing naar nieuw politiebureau Eenrumermaar in volle gang, bureaus Korreweg en Parkallee definitief dicht

De politiebureaus aan de Korreweg en Parkallee worden dit weekend voor het laatst gebruikt. Vanaf…

4 uur geleden

Zon en wolken wisselen elkaar af tijdens droog weekend, daarna weer kans op een buitje

Net als de afgelopen dagen wisselen wolkenvelden en zonneschijn elkaar komend weekend af. Zaterdag en…

12 uur geleden

Terugblikken met projectleider Guido Roegholt op de megaklus de Grote Markt

De Grote Markt wordt zaterdag 1 juni feestelijk geopend. Bij de verbouwing zijn veel personen…

12 uur geleden

Supermarkt in Ten Borch bijna klaar, maar kan nog niet open door stroomtekort

De supermarkt in Ter Borch is, na jarenlang gesteggel, eindelijk bijna klaar om de deuren…

13 uur geleden