Categorieën: 112

Hennepkwekerij opgerold

De politie heeft vrijdagmiddag aan de Scheltemaheerd in Beijum een hennepkwekerij opgerold.

Het hennepteam Noord Nederland meldt dat het om 128 planten gaat. Het is de eerste kwekerij in de stad die dit jaar is ontdekt.

Vorig jaar werd een recordaantal kwekerijen ontmanteld door het hennepteam van de politie.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het oprollen van hennepkwekerijen is zinloos. Er word er 1 opgerold en er komen er 2 bij. Zolang de wetgeving het legaliseren dus, niet word aangepast is het dweilen met de kraan ver open, zonde van de tijd en het geld.

  • Probleem is dat het Nederlandse strafrecht stamt uit een tijd dat Swiebertje nog een van de grootste schurken was. En tijd die nog eens gevolgd werd door de idiote jaren zeventig, waarin bijvoorbeeld drankgebruik als verzachtende omstandigheid werd aangevoerd (hoe verzonnen ze het?).

    Meer politie en snoeihard straffen van zware criminaliteit als geweld en drugshandel, zorgt zeker voor daling van de criminaliteit.

    Wie aankomt met het argument dat er in de VS ook hard gestraft wordt, en dat er ook criminaliteit is, begrijpt niet hoe ontzettend uitzichtsloos het leven van veel Afro-Amerikanen is.
    Wie denkt dat de Bijlmer qua onleefbaarheid ook maar enigszins in de buurt komt van een ghetto in de VS, zou eens wat artikelen over het huidige Detroit moeten lezen.

    Conclusie: zolang men Europabreed (denk hierbij vooral aan Roemenen) de Nederlandse zittende magistratuur een lachertje vindt, staan wij als burgers en politiemacht tamelijk machteloos tegenover de criminele hufter.

    Met vriendelijke groet

  • Dit is zulk onzin nieuws. Schandalig geregeld. Door het kromme beleid van de overheid zal dit zo nooit stoppen. In Amerika wordt het nu gelegaliseerd. Hier in Nederland zijn we in beleid weer in de jaren terug met onze Yvo Opstelten.
    Wat een onzin dat de politie zich hier druk over maakt. Laten ze betere, transparantere regels gaan maken dan deze energieverspilling.

  • Nee dat is niet waar, maar zolang het zo blijft als het nu is qua wetgeving tbv wietkweken blijft het dweilen met de kraan open.

    • Als de rechter iemand met meer dan tien plantjes gewoon tien jaar cel geeft, is het danzij de Nederlandse situatie, snel afgelopen met de ernstig uit de hand gelopen kwajongensstreken rondom softdrugs.

      Op zich voor gelegaliseerde softdrugshandel, maar niet omdat er een strijd met criminelen niet te winnen zou zijn. In de handhaving van de rechtsorde zitten we met twee bijzonder zwakke schakels; de rechterlijke macht en de wetgevers die voor het overgrote deel zelf nooit dicht genoeg bij de grauwe werkelijkheid van de criminaliteit hebben gestaan.

      Met vriendelijke groet

  • Zo langzamerhand is wel duidelijk dat zwaarder straffen bij ernstige delicten niet helpt, dat onderwerp is nu wel helemaal kapot onderzocht. Even googelen en we weten het allemaal.
    De rest is PVV en VVD-gebral, niet bedoeld om een probleem op te lossen maar om op de onderbuikgevoelens van het dommere deel van het volk in te spelen.

    Het is mij trouwens een raadsel waarom niet iedereen zelf mag weten of hij/zij drugs wil gebruiken. Door het huidige krampachtige gedoe wordt een hoop criminaliteit veroorzaakt,

    • Als volwassenen drugs willen gaan gebruiken, zal mij dat een vreugde zijn. Als men zich psychotisch wil blowen, of zich dood wil spuiten, zal ook dat mij een vreugde zijn, tenminste zolang ik er geen hinder van ga ondrvinden. En daar zit gelijk de crux, het is de overlast, de criminialiteit welke dit met zich meebrengt en welke afgestraft dient te gaan worden.
      Het is het misbruik van sociale voorzieningen en uitkeringen waar ik slecht tegen kan.
      En het gekke is, als het moment daar is, dat een z.g. voorstander slachtoffer is geworden van inbraak en/of beroving, draait gelijk het gedogen en wordt dit omgezet in: pak ze maar aan....

      Maar alle kosten mbt ge- en misbruik ga je die dan zelf betalen, of moet dit zoals alles ook door de overheid/gemeenschap gaan worden vergoed?

      • Die kosten worden betaald doordat het niet meer nodig is op te treden tegen drugscriminaliteit. Dat wordt een gewone winstgevende belastingbetalende bedrijfstak. Op drugs wordt uiteraard ook accijns geheven die deels gebruikt wordt om nadelige neveneffecten te bestrijden. Verslavingshulp en voorlichting.

    • Is er wel eens een welvaartstaat geweest waar hard gestraft werd? Nee! Dus geen enkel empirisch bewijs voor die onderzoekjes die jij hebt gelezen.
      En daarmee is het dus onzin om te stellen dat hard straffen in landen als Zweden, Duitsland of Nederland niet zou helpen.
      Wel kan gesteld worden dat Roemeense bendes - door de lachwekkende vonnissen in Nederlandse strafzaken - Nederland als een Luilekkerland zien.

      Ben er zelf een keer getuige van geweest dat iemand die met een voorwaardelijke gevangenisstraf (hij had eerder met iets teveel geweld een vrouw uit een hachelijke positie ontzet) op rondliep, van een ruziezoeker een klap incasseerde, en niets terug deed.

      Met vriendelijke groet

      • Onzin. Hard straffen leidt slechts tot meer voorcalculatie bij degenen die er over nadenken om de wet te overtreden.

        Geen enkel bewijs dat snoeihard straffen in een landen waar je maag niet hoeft te knorren van de honger, niet zal helpen.

        Stuur de klootzakken maar een paar jaar naar Siberië. Moet je kijken hoe mak we ze terug krijgen!
        En nog veel goedkoper dan het Nederlandse penitaïre gebeuren ook. Denk dat Poetin ze voor tien duizend per jaar best weg wil stoppen.

        Met vriendelijke groet

      • Wanneer je jouw redenering consequent doorzet dan helpt zwaar straffen dus ook niet, net als mild straffen. Je suggereert dat er geen enkel bewijs is dat zwaarder straffen niet helpt...... Ik hoop dat je zelf ook de onzin van je redenering inziet.
        Je kunt natuurlijk ook even googelen, dan merk je dat het allemaal niet zo simpel is als jij stelt.

  • De georganiseerde hennepteelt in dit land zal er geen gram minder om gaan kweken, daar dit voor 95% voor de export wordt gekweekt. De telers zelf kunnen niets anders daar zij een bepaalde levensstijl nalopen welke door het niet meer telen teniet wordt gedaan. Een grote groep thuiskwekers blijken volgens cijfers van justitie uitkeringsgerechtigden te zijn welke naast hun uitkering een leuk inkomen erbij verwerven. Al wordt er meestal geroepen dat het kweken van hennep uit nood is geboren, de meeste thuiskwekers weten wel beter.

    Als er in in dit land legaal geteeld zal mogen gaan worden, dan zal dit er voor gaan zorgen dat er in Nederland wiet komt met een TLC gehalte conform nog te maken wetgeving en minder tot geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddlen/groeibevorderende middelen, dat is dan gelijk ook het enige pluspunt.

    Nu maken wij ons in dit land nog druk over alcoholmisbruik, straks krijgen wij er een probleem bij, drugsmisbruik.

    • Je bent ook nooit te beroerd om een getal uit de lucht te grijpen om je gelijk te halen middenweg.

      • Dat maakt gelijk het verschil tussen jou en mij Marc, ik zoek eerst naar de feiten, waar jij als de wetenschappelijke vazal van Diederik Stapel, getallen uit je hoge hoed tovert.

      • Feiten? Dat zeg je ja. Maar je verzint het gewoon. Als je pretendeert feiten te kennen, doe dan aan bronvermelding. Informatie die niet controleerbaar is, is geen feit. Verzinsels een feit noemen is liegen. (Google het zelf maar is overigens geen bronvermelding).

    • @Middenweg

      Wanneer ik jouw bron raadpleeg dan kloppen de feiten die je presenteert niet. Er wordt 80-90 % van de hennep voor de export geproduceerd, aldus de politie. Jij stelt dat het 95% is, waarom geef je bewust een fout percentage weer?
      Een grote groep kwekers is volgens jou uitkeringsgerechtigde, een bron ontbreekt bij deze bewering. Uit gegevens van o.a. belastingdienst (zie rapport Geldbomen op zolder) blijkt dat 2/3 van de thuiskwekers inkomen uit loondienst heeft of zelfstandig ondernemer is. 1/3 ontvangt een uitkering.
      Over hun financiele situatie is veel te lezen in bovengenoemd rapport. Dat had je beter eerst kunnen lezen voordat je een bijdrage aan dit forum leverde.
      Nu klopt er niet veel van jouw verhaal.

      • Zelfstandige ondernemers kweken niet thuis, maar in hun bedrijfsruimte, dit zijn dus ook geen thuiskwekers.

      • Tja, iedere keer wat anders verzinnen is ook een kunst. Je hebt het zelf over thuiswerkers en hangt daar een hele redenering aan op.
        Kom dan later niet met een kulargument.

  • Dat is nu jou grootste probleem Marc, je blijkt een aardig narcistische persoonlijkheid te bezitten. Waarschijnlijk net niet genoeg boven de ogen ontwikkeld om te kunnen studeren, maar al ratelend heb jij je een aardige plaats in je kennissenkring weten op te bouwen, welke dan wellicht in de kroeg tegen jou opkijken. Maar hier, hier ben je min of meer tot een Lone Wolf verworden, maar dat heb je aan jezelf te danken, door elk en iedereen af te willen branden, mensen openlijk te beschuldigen, enz.enz. Maar beste Marc, van mij ga je het echt niet winnen, ik blijk ook nu weer in deze, net een paar maten te groot voor jou te zijn. By the way, heb je al een beetje gespaard voor het gebouw van Niets gereed is? Ik schat dat je een miljoen of 20 bij moet gaan leggen en Marc, wel echte Euro`s en geen Monopolygeld!

    O ja, je gevraagde bronvermelding o.a.:

    http://www.politie.nl/onderwerpen/illegale-hennepteelt.html

    • Dat was dus voor middenweg bedoelt. Die misselijke vent, die niet eens het respect kan opbrengen niet te doen waar hij mij van beschuldigt. De typische pester. Ik heb geen respect voor mensen zoals hem.

    • Het rekeningnummer van de gemeente Groningen staat wel op hun site, betalingskenmerk: Het Huis van Niets, dhr.Schroor weet er vast wel raad mee.

      En Marc, respectloos dat is het juiste woord voor jou. Mijn respect voor mensen als jij, als dit er uberhaupt ooit al mocht zijn geweest, is lang geleden al verdwenen.

      • Alles geoorloofd?

        Denk dat mensen van OOGTV bepalen wat geoorloofd is op hun site, en niet een reaguurder.

        Wellicht zie ik dit verkeerd?

        Met vriendelijke groet

Recente berichten

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

8 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

9 uur geleden

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

10 uur geleden

Cultuurfonds en provincie zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen,…

11 uur geleden

Deel van Zeeheldenbuurt krijgt geen stempas in de bus

De stempassen voor de Europese Verkiezingen van 6 juni hadden uiterlijk op 9 mei bij…

12 uur geleden

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tot halverwege juli 's nachts binnen…

13 uur geleden