Golfster Dewi Weber wint Sportstimuleringsprijs

nieuws
foto Henk Tammens

Wethouder Sport, Dig Istha, heeft donderdag de sportstimuleringsprijs 2013 uitgereikt aan de 17-jarige golfster Dewi Weber. Ze werd geroemd om haar professionele sportinstelling en zelfredzaamheid.

Dewi Weber golft voor de Noord Nederlandse Golf- en Countryclub in Glimmen. Zij heeft als junior Nederlandse Kampioenschappen gewonnen waaraan ook senioren en profspelers deelnemen. Ze combineert topsport met een opleiding aan het Praedinius Gymnasium en zit in het eindexamenjaar. De veertienjarige Judoka Aniek Norder en taekwondoka Shannon Schaap van vijtien jaar waren ook genomineerd voor de prijs.

Tijdens de bijeenkomst zijn ook een twaalftal sportpenningen uitgereikt aan individuele sporters en teams die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald bij Europese- of Wereldkampioenschappen of aan Groninger sportteams die Nederlands Kampioen zijn geworden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *