Categorieën: 112

Vrouw en zoon mishandeld na burenruzie

Drie mannen uit Groningen hebben woensdagmiddag een buurvrouw en haar zoon in hun woning aan het Wielewaalplein mishandeld. Het gaat om een uit de hand gelopen conflict over geluidsoverlast.

De vrouw had bij haar 47-jarige buurman geklaagd over geluidsoverlast. Die ging met twee vrienden van 43 en 33 jaar naar de woning van de vrouw en trapte de voordeur in. De 57-jarige vrouw en haar 21-jarige zoon werden mishandeld. Beiden raakten licht gewond en moesten door een arts worden behandeld.

De politie heeft het drietal later gearresteerd. Ze stonden behoorlijk onder invloed van alcohol en hadden een ploertendoder, traangas en twee messen bij zich.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Rechterlijke uitspraak:"Dat mogen jullie niet weer doen hoor, stouterikken"

    De moeder en zoon, getraumatiseerd door de ervaring van mishandeld worden op juist die plek waar zij veilig moet worden, hun thuis, zullen met een beetje pech niet verlost worden van hun "dappere" buurman. Die mag er waarschijnlijk gewoon naast blijven wonen.

    Leve de politie, maar dikke vinger naar de rechterlijke macht.

      • @ Marc

        Wedden dat de hoofddader er met maximaal zes maanden, waarvan een paar maanden vanaf komt?

        @ Ronald

        Heren waren zo stoer om bier te drinken, zo stoer om een deur in te trappen en zo stoer om twee mensen (waarvan één vrouw) in hun eigen huis aan te vallen. Dan moeten ze toch ook flink genoeg zijn om een stuk in de open zee, zwemmend te kunnen overbruggen.

  • Er is maar 1 straf voor deze daders. 10 km buiten Texel op de Noordzee dumpen en laat ze maar zien dat ze zwemmend de kust halen. Maar zoals Vorschlaghammer al zegt, ze komen er met een hele milde straf weer vanaf.

  • n ploertendoder is een verboden wapen dat je niet mag bezitten dus dan krygt de buurman daar een boete voor en voor dat is geen lage boete t kan als doodslagwapen gebruikt worden....als hy de boete niet dokt wordt t zitten ...in de nor brommen.

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

15 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden