Categorieën: Nieuws

Steun voor Istha uit PvdA

Wethouder Dig Istha krijgt in zijn eigen partij steun voor zijn strijd om het wethouderschap. Oud-voorzitter Wim Wildeboer heeft een motie ingediend waarin de partij opgeroepen wordt om nog geen keuze te maken voor kandidaat-wethouders. Volgende week is er een ledenvergadering.

Het bestuur van de partij heeft bij het vaststellen van de voorlopige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart ook al vast twee kandidaat-wethouders benoemd. Daar zit Dig Istha niet bij, die wel had aangegeven wethouder te willen blijven. Istha kondigde daarop aan voor zijn politieke loopbaan te zullen vechten.

Wildeboer wil dat alleen Roeland van der Schaaf kandidaat-wethouder is omdat hij de lijsttrekker van de partij is en dat er pas naar andere kandidaten gezocht als de verkiezingsuitslag daar aanleiding toe geeft. De leden van de partij stemmen volgende week donderdag over de motie als de definitieve kieslijst wordt vastgesteld.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Istha wil vechten voor zijn politieke loopbaan. Ons gaat het meer om de stad. Zo heeft Istha kritiekloos een Forum doorgezet wat niemand wil, wat nog steeds geen plan heeft en dat na zijn vertrek grote exploitatieverliezen zal laten zien.

    • Als Dig Istha echt in heeft gezien hoe onfris de lokale PvdA is, dan mag hij inderdaad ook wel eens vraagtekens gaan zetten bij de schandalige manipulaties rondom het Monstrum-referendum.

      Zou mooi zijn als Dig Istha samen met bijvoorbeeld Piet Huisman, Beno Hofman, Amrut Sijbots, Anna Riemersma, Gerard Offerman en andere bekwame en bij stad betrokken persoon snel nog een even een partij opricht voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen.

      Dan kan Dig Istha kan wel eens de Rabenhaupt van de 21e eeuw worden!

      Want zo'n club gaat minimaal acht zetels en twee wethoudersposten! En daarmee de door bouwers, ROEZ, architecten (op wat er in Groninge voor door moet gaan) en Lefier gecorrumpeerde PvdA electoraal een ongenadig pak slaag geven.

      Met vriendelijke groet

      • Denk dat J.H. Burger het inderdaad over het Monstrum heeft. J.H Burger heeft het zeer terecht over de exploitatietekorten.

        Met lege parkeergarage's aan het Boterdiep, Damsterdiep, een toename van winkelen via het internet en een vernietigd historisch centrum, is het nu al zeker dat de bezettingsgraad van de garage ver beneden de begrote bezettingsgraad zal liggen.

        Exploitatie-tekort van het Monstrum zal naar tien miljoen euro per jaar gaan. Wat gaat dit voor ons-mooi-stadje betekenen? Nog meer bezuinigingen op stadsreiniging, sportclubs, cultuur (Oogtv?) en stichting Leergeld (een uiterst effectieve vorm van armoedebestrijding)?

        Met vriendelijke groet

  • Schaamteloos wordt er nu al gestreden om het wethouderschap. Deze verkiezingen zullen historisch zijn. Reden, omdat PvdA de afgelopen 4 jaar continue zijn middelvinger heeft gestoken naar de stadjers mbt het forum. Bovendien was het beleid niet solide. Geld dat nog wel kon worden besteed werd gebruikt om het kapitalisme te bevorderen, waardoor de armoede is toegenomen. Denk daarbij ook aan de huizenmarkt. De sociale huurwoningen zijn enorm in prijs gestegen. Iets was Groningen niet kan hebben. PvdA dat decennialang niets heeft gedaan om de Groningse economie te bevorderen, rekent nu af met averechts beleid. Waar de stadjers nog enigszins konden verwachten beschermd te worden, is het nu een rechtsomkeer. Bovendien speelt de landelijke PvdA daarin eveneens een rol. Voorspelt dan ook een fixe nederlaag voor PvdA. Het is beschamend, dat men in het stadhuis aan de grote markt, nog steeds denkt op een goede afloopt. Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in deze partij verloren.

  • Geen stem voor de vPartij Van De Elite. Laat de de A van Arbeit maar vallen. De Arbeider intreseert ze al jaren niet MEER. Opdonderen met die gasten, maakt Nederland kapot, opde verboden lijst met dat zootje ELLENDE.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

11 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

11 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

12 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

14 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

14 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

15 uur geleden