Categorieƫn: Nieuws

SP verklaart Stad ontslaggolfvrij

De SP hangt vrijdag rond het middaguur op de gemeentegrens Groningen-Haren een bord op dat de gemeente Groningen voor 2014 ontslaggolfvrij verklaart. Dit in verband met veel bezuinigingen in de thuiszorg elders.

Het stadsbestuur heeft in antwoord op vragen van de SP aangegeven dat er geen preventieve ontslagen zullen vallen in de thuiszorg in de stad. In diverse gemeenten wordt momenteel bezuinigd op zorgkosten en dat kost veel mensen hun baan. Voor het jaar 2014 geldt dat nog niet in Groningen.

Landelijk worden in 2015 de thuiszorgbudgetten gekort met veertig procent. Hoe het er daarna in de stad gaat uitzien is nog niet duidelijk.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Na het door Smink en Co gemanipuleerde Monstrum referendum is de SP de PvdA blind gevolgd wat betreft het Monstrum en andere prestigeprojecten. Prestigeprojecten die alle schalen en maten te buiten gingen.

    Na wat verkiezingspraatjes als deze, zal de SP gewoon - en als gevolg van een directief van het politbureau in Amersfoort - weer braaf achter de bouwvrienden van de PvdA aanlopen.

    Als Groninger vraag ik de SP op te houden met bovenstaande poppenkast. Niemand geloofd jullie meer, en het is geen klimaat neutrale actie (Ga ervan uit dat het bord niet per fiets verplaatst wordt).

    Wie voor de door de SP verkwanselde thema's als het behoud van oude panden (waardoor geld van de gemeente niet in de diepe zakken van de baasjes van de BAM of Volkers Wessels belandt) kan nu het best bij de Partij voor de Dieren zijn.

    Met vriendelijke groet

      • Of topic?

        Valt mee.

        Ik zie toch echt het volgende staan:"In diverse gemeenten wordt momenteel bezuinigd op zorgkosten en dat kost veel mensen hun baan".

        Als de SP niet zo lang achter dat financieel en inhoudelijke kwalijke tramplan waren aangelopen, dan had de gemeente zich heel wat geld kunnen besparen.

        Met vriendelijke groet

  • Las op de weblog van Benni Leemhuis (raadslid GroenLinks) dat de SP TEGEN de VERRUIMING van de kwijtschelding op de AFAVLSTOFFENHEFFING heeft gestemd. Dat de SP PvdA achterna loopt lijkt daarmee wel zeker. Bovendien maken ze deel uit van dit toch wel rechtse college, dat meer oog heeft voor meerstad, dan het ontzien van minima. Het forum draagt ook niet bij voor bevordering van de werkgelegenheid. Tegelijkertijd is Groningen overgeleverd aan wetgeving, wat uit Den Haag op ons afkomt. Las vanmiddag al diverse reacties op het besluit van de aardgasbaten, wat oproept tot een revolutie ! Ik doe mee !

  • Hoezo revolutie, wat de aardgasbaten betreft had dat jaren eerder gemoeten. Nu Slochteren bijna leeg is, aardbevingen steeds heftiger worden zie ik eindelijk iets van tegengas, jammer maar helaas te laat. Den Haag heeft de buit binnen en Groningen mag barsten.

    • Tijd voor een Saksische partij!

      Een partij die een einde gaat maken aan het dat de pereferie door Den Haag als halve wingewesten worden gezien.

      En ervoor gaat zorgen dat het Nedersaksisch in Nederland dezelfde staat krijgt als het spraakgebrek genaamd Fries. In Duitsland heeft Plaatt (Nedersaksich) onlangs de status van taal gekregen.

      Met tien zetels keihard tegen de PvdA gaat zeggen dat die enge ijdeltuit van een Plasterk ervoor gaat zorgen dat het Nedersaksisch de hoogste status binnen het Europees handvest krijgt, omdat er anders niets geregeld gaat worden.

      Laten we ons met de Drenthen, Tukkers, Achterhoekers en Stellingwerf-mensen op Duitsland richten.
      Dat land wordt zoveel beter bestuurt. Dresden is bijvoorbeeld gerestaureerd naar de situatie zoals die was voor het beruchte bombardement op die stad. En mooi dat de inwoners en bezoekers het vinden! Het is weer het Venetiƫ aan de Elbe.

      In Nederland bepaalt een weinig democratisch tot stand gekomen polieke klasse, dat bevriende "architecten", met warrige misantropische "visies" en hippe brilletjes historische bebouwing de vernieling in mogen helpen.

      Behalve dat het in Duitsland in zoveel opzichten zoveel beter gaat, vind ik Duitsers doorgaans veel sympathieker/intellectueler dan de platte Hollandse grootbek.

      Met vriendelijke groet

  • De SP zou zich, in plaats van mooie sprookjes voor te spiegelen , maar eens wat meer hard gaan maken tegen de dreigende catastrofe door de onafwendbaar lijkende aanpassing van het Julianaplein. Het is nu al wetenschappelijk aangetoond dat omwonenden daar een grotere kans hebben op kanker.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

8 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

8 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

9 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

10 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

10 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

11 uur geleden