Categorieën: Nieuws

Nieuwe gezichten op lijst Stadspartij

De Stadspartij heeft veel nieuwe gezichten op een verkiesbare plaats gezet voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dat blijkt uit de zogeheten groslijst van De Stadspartij.

Fractievoorzitter Robert Prummel is lijsttrekker. Dan volgt de studente Marjet Woldhuis. Leendert van der Laan staat derde. Van der Laan is lid van de steunfractie. Op de vierde plek staat vakbondsman Arnoud Hoogstreen. Zittend raadslid Jacob Bolhuis staat op vijf.

De overige drie zittende raadsleden keren niet terug. Dit tot ongenoegen van Anne Riemersma, die zegt dat Prummel geen kritische geluiden tolereert. De Stadspartij heeft vijf zetels in de gemeenteraad.  Dinsdagavond wordt de definitieve lijst bepaald.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Die top drie van De Stadspartij is te bespottelijk voor woorden.

    Waar heeft Groningen dit aan verdient? Het eens zo mooie stadje dat zo onder druk staat door machtige krachten van de bouwlobby. Opgscheept met een lokale partij die niets voor Groningen zal betekenen.

    Een bestuur dat vooral uitblinkt in dolkstoten in de rug van kundige en (intern) kritische Stadspartij-raadsleden. Twee gure types die zichzelf mogen feliciteren met het beschadigen van het vertrouwen met medemensen die Riemersa, Sijbolts en Maat heten (Dit is cynisch bedoeld Leendert! Ze dit er even bij omdat Friezen niet bekent staan om hun humor of veelzijdigheid in gebruik van stijlmiddelen)

    Addergebroed dat zichzelf op één en drie durft neer te zetten.
    Prummel die finaal geflopt is als politicus in het algemeen, maar als oppositievoerder in bijzonder, en zich op één durft te zetten.
    Zijn voorkeur voor zware maaltijden, zijn ijdelheid, zijn angst voor cijfers en voor stukken lezen, zijn traagheid van denken, zijn kwetsen van mensen (o.a. Grieken, Veendammers, Harenaars, Venlonaren) die als ze in Groningen wonen misschien wel eens op de Stadspartij wilden stemmen.
    Het is diep triest (grote, maar gemeende woorden) dat deze figuur Groningen moet beschermen tegen klaar staande sloopkogels van BAM en Volkers Wessels.

    De nummer twee heeft als favoriete boek een vodje van Dan Brown. Waarom geen Nescio of Stendhal? Ze kijkt het liefst naar GTST en haar favoriete film is - God beware me - Pearl Harbour.
    Maar omdat ze een symmetrische en geproportioneerd gezicht en een leuke bos haar heef, én omdat ze huiveringwekkend ambitieus (indien mogelijk nog ambitieuzer dan Rebecca Krüders)is, kan iemand met deze interesses en voorkeuren raadslid worden in een gemeente waar ze net woont.

    Leendert van der Laan. Nergens te betrappen op betrokkenheid bij ons-mooi-stadje. Deze man staat eigenlijk alleen bekent om het zijn van verwarde Friese nationalist.

    http://wiismeifryslan.webklik.nl/page/het-friese-probleem-

    En dit is niet op één april geschreven!

    Heeft zich zo maar eens opgeworpen als secretaris, voorzitter en kandidaat raadslid van de Stadspartij. Waren een gore streekjes voor nodig, maar dan heb je ook wat? Of niet Leendert?
    Omdat de Stadspartij met Marjet Woldhuis duidelijk ook voor een leuk plaatje (niet mijn typ)heeft gekozen, mag ook geschreven worden dat ik-zei-de-gek, van iemand met de blik van Leendert, geen tweedehands auto zou kopen.

    Geachte Stadspartijleden:

    Hoge plaatsen voor Sijbolts, Riemersma, Offerman, Bolhuis en Groenewold aub. En raak Van der Laan als bestuurder kwijt.
    Het enige wat ik kan bedenken als reden voor hem om zo gewetenloos en beschadigend tekeer te gaan, is dat hij net als Smink het belang van de Friese bouwwereld wil dienen

    Met vriendelijke groet

    • Ik stel voor gewoon een nieuwe stadspartij op te richten. Namelijk Beno's Stadspartij. Een partij met eerbied voor historische waarden, maar ook voor cultuur en vooruitgang.

      • Ik-zei-de-gek ook.

        Maar dan wel met Sijbolts en Riemersma. Anna alleen al om het feit dat zij het voor een door een machtige vastgoedbende gemangelde/gebroken kapper op neemt.

        Beno zou het prachtige Glaudecomplex (anno 1888) ook laten opknappen. Zou voor iedereen die regelmatig over het Herewegviaduct fietst, al genoeg reden kunnen zijn.

        Met vriendelijke groet

  • En zomaar een tweetje van Remy van Mannekes:

    Zojuist wordt een lid #Stadspartij naar buiten geleid, ze mag geen lid meer zijn van de partij omdat ze 'te veel kritiek heeft op Prummel'.

    • en nog eentje.

      "Prummel weggestemd als lijsttrekker, Sijbolts lijsttrekker Stadspartij lijstduwer Oosterhaven trekt zich terug."

  • Beno zou als eerste de tramplannen weer op tafel leggen, daar heeft hij ook lekker aan verdient met zijn tram propaganda.

Recente berichten

Cultuurfonds en provincie zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen,…

14 minuten geleden

Deel van Zeeheldenbuurt krijgt geen stempas in de bus

De stempassen voor de Europese Verkiezingen van 6 juni hadden uiterlijk op 9 mei bij…

1 uur geleden

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tot halverwege juli 's nachts binnen…

3 uur geleden

Tussenstand gestaakte wedstrijd zaalvoetballers PKC’83/ Team Amoeri ook eindstand

De vorige week vrijdag gestaakte zaalvoetbalwedstrijd tussen GZV Watergras uit Gouda en PKC'83/Team Amoeri wordt…

4 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad werd gedood door haar man

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg is gedood door haar man. Die conclusie…

4 uur geleden

Studenten zijn boos: slechts 1000 euro compensatie voor de pechgeneratie en langstudeerboetes

Studenten en studentenorganisaties zijn niet te spreken over de plannen van het aanstaande kabinet. Zo…

4 uur geleden