Categorieën: Nieuws

Istha: “Politieke PvdA-elite wil mij weg hebben!”

“De politieke PvdA-elite wil mij weg hebben” dat zegt wethouder Dig Istha. Vorige week werd bekend dat Dig Istha niet mag terugkeren na de verkiezingen.

De PvdA-kandidatencommissie noemt wethouder Roeland van der Schaaf en fractievoorzitter Erica van Lente als mogelijke kandidaat-wethouders. Maar Istha gaat vechten, want hij wil na de verkiezingen wèl terugkeren als wethouder. Dig Istha werd anderhalf jaar geleden als troubleshooter gevraagd voor het college. Twee wethouders, de fractievoorzitter en de partijvoorzitter hadden na een rapport van Commissaris van de Koning van Drenthe Jacques Tichelaar over de perikelen in de stadse PvdA het veld moeten ruimen. Al snel werd Istha geroemd om zijn verfrissende optreden. Hijzelf gaf binnenskamers aan, te voelen voor een tweede termijn als wethouder. Maar zijn partij besliste anders.

De leden van de partij vergaderen volgende week donderdag over de concept-kandidatenlijst.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

    • Om niet te zeggen : hardstikke leuk ! Na de verkiezingen is de partij voor een groot deel weggevaagd, dus waar maakt Dag Isthi zich druk om. Trouwens, zoveel te meer onenigheid in de club, zoveel te beter voor de voorspelde ondergang.

  • Dig heeft helemaal gelijk. Willen we vernieuwing of gaan we weer stilstaan in Groningen? Hoop dat de PvdA leden tot een wijs besluit komen. Laat Dig blijven!!!

  • Jammer Dig,

    maar je maakt weinig kans tegen de bouwkliek binnen de lokale PvdA.

    Veel succes!

    Met vriendelijke groet

  • Helemaal eens met Dig. De PvdA heeft helemaal niets geleerd van wat er is gebeurd.
    Ik hoop van harte dat ze in maart echt eens een flink pas slaag krijgen.

  • heel handig van de pvda: zo hou je de eventuele weglopers binnen en trek je nieuwe kiezers aan. als je stemt op dig krijg je toch die andere 'arrogante' hap er bij, hoe zeer je daar ook tegen bent.
    het lijkt me dat dig, als eenoog in het land der blinden, voor die tijd de nodige duidelijkheid zal moeten scheppen.

  • Kan ook wederom een truc zijn om als PvdA de aandacht op je te vestigen. Dus stemmen we uit medelijden straks op Dig Istha plaats 5 van de kieslijst. En wederom hebben we de PvdA aan de macht in de stad. Moet er niet aan denken. Ook Stadspartij houdt opruiming. Met raadsleden van Friese afkomst op een kiesbare plaats ! Tja ! Denk, dat ik maar niet ga stemmen .. De lokale politiek is niks en zal ook nooit meer iets worden. De minima als paria is het enige waar de lokale politiek goed in is, maar om een normaal economie op bouwen ho maar. Er zijn meer werkzoekenden, dan er banen zijn in Groningen. De armoede neemt alsmaar toe, mede door toedoen via deze Mr Forum Dig Istha, dat tegelijkertijd de regelingen voor de minima afbouwt. Alsof het hosanna is in Groningen met de werkgelegenheid !

    • Ja.

      Wat moet die Leendert van de Laan op plek drie van de Stadspartij? Kan nergens een gezonde betrokken met ons stadje vinden. Tis volgens mij een Friesje met hele malle groot Friese fantasieen (te vinden op het web) die probeert de provinciale (PvhN) en lokale partij over te nemen.

      Ze kunnen die knaap beter op een onverkiesbare plek zetten of ik verander van sympathisant van de Stadspartij in een tegenstander. Als vegetarier kan ik wel wat met de PvdD.

      Weet niet wat voor een agenda deze wat onbetrouwbaar uit de ogen kijkende vent er op na houdt, maar ik wil op stadjers met een groen-wit kloppend hart stemmen.

      Met vriendelijke groet

  • MarcS,

    Klein, kleiner, kleinst na de zoveelste wederopstanding? Sowieso moet Dag Isthi meer en meer in verband worden gebracht met Het MONSTRUM en het zal de kiezer duidelijk zijn hoe te stemmen.

    • Niet je strategie uitleggen Arie! Da's een klassieke fout. Bovendien is het Forum een plan van ver voor Dig. Hij voert slechts een plan uit dat door anderen bedacht is. Tegenstanders hebben altijd zo'n kort geheugen...

      • MarcS,
        Strategie niet bekendmaken behoort bij achterkamertjespolitiek. Dat u daar ook een voorstander van bent valt me van u tegen.

  • Adviezen voor de heer Dig Istha:

    1. zorg ervoor dat u zo snel mogelijk in Groningen gaat wonen! Het liefst deze week nog. Wellicht kunt u gaan wonen (als huurder) in het grote singelpand van oud-burgemeester Rehwinkel.

    2. poog om lijstduwer van de PvdA-lijst te worden! Dan wordt u als Stadjer met voorkeursstemmen verkozen. Echt! Met een groot mandaat om wethouder te worden/te blijven.

    In politiek-morele zin kan ik u volledig begrijpen. Het gaat om de verandering van de politieke cultuur binnen de PvdA en binnen het Stadhuis!

    U komt van buiten. Met een frisse wind en dossierkennis. Zeer triest dat de lokale PvdA zo slecht omgaat met een sterk en gepolijst politiek talent.

  • Laten ze elkaar maar de tent uitslaan. Ik heb ook geen flauw idee meer waar deze partij voor staat. Vroeger stonden ze voor de zwakkeren in de samenleving. Tegenwoordig zijn dezelfde mensen paria geworden door PvdA. Weet sowieso op welke partij ik straks moet stemmen. Het klit allemaal bij elkaar. Alleen tijdens verkiezingstijd hoor je de verschillen, maar na de verkiezingen is het weer hetzelfde liedje

  • Kan het niet anders dan met dig istha eens zijn.
    Als je weet wie er aan de macht zijn bij deze partij dan kun je niet anders verwachten.
    Zo zijn er personen die zich volledig ingezet hebben voor de PvdA maar nu aan de kant geschoven worden op een respectloze manier.
    Respect en fatsoen is iets waarvan ze nog nooit gehoord hebben.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

1 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

1 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

3 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

3 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

3 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

4 uur geleden