Drumband vrolijkt treinreis op

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden moesten waarschijnlijk maandagavond even twee keer met hun ogen knipperen: in de trein stapte namelijk een complete drumband in.

De leden van drumband De Marko’s uit Burgum waren op weg naar Leeuwarden. “We hebben de afgelopen week geld ingezameld voor Serious Request”, vertelt één van de slagwerkers. “Het bedrag van 275 euro gaan we vanavond naar het Glazen Huis brengen en het leek ons leuk om dat op een ludieke manier te doen.”

Een drumband blijft natuurlijk een drumband en daarom worden er tijdens de reis verschillende stukken gespeeld. “Dat doen we wel ‘akoestisch’ anders wordt het te luid.” In Leeuwarden aangekomen gaat de band, na het geven van een show op het station, op naar het Wilhelminaplein waar deze dagen het Glazen Huis van radiozender 3FM staat.

Deel dit artikel: