Categorieën: Nieuws

Anne Kuik definitief eerste keus CDA

Anne Kuik is definitief benoemd tot lijsttrekker van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. De partijleden hebben de lijt goedgekeurd.

Tweede op de lijst is René Bolle en derde is Herman Pieter Ubbens. Wethouder Jan Seton is lijstduwer.

De leden hebben ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Het CDA hecht grote waarde aan de leefomgeving, werk, vrijwilligerswerk, zorg en eigen verantwoordelijkheid.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Benieuwd wat jan Seton naartoe gaat na zijn wethouderschap voor zijn onvoorwaardelijke steun aan dit college. Voor wat hoort wat in dat geval. Je ziet dit ook terug in politiek Den Haag en zijn akkoorden. De hoofdrolspelers in die akkoorden zijn vlak made verkiezingen op lucratieve baantjes terecht gekomen. Groningen maakt werkelijk een ruk naar rechts, Ook met het CDA. Jarenlang mochten wij in armoede bivakkeren met een zeer slechte arbeidsmarkt. Nooit heeft politiek Den Haag één vinger naar ons uitgestoken. OOk de lokale politiek heeft zich nooit op een dermate wijze uitgelaten als volksvertegenwoordiging van Groningen. Nu mogen wij alleen in het moeras zinken! Bedankt politiek van Groningen !

  • Dat zogenaamde lijstduwer moeten ze ook afschaffen als je op een lijst staat en je krijgt als lijstduwer voldoende stemmen moet je ook de verantwoording nemen en meeregeren.
    Daarom stem ik ook nooit op een lijstduwer.

  • Anne Kuik.

    Nog zo'n type bij het verzoek Noorderhogebrug op de kaart van Groningen aan te wijzen, probleemloos iets in de buurt van de Aduarderdiepsterweg aanwijst.

    Wat een ellende voor ons-mooi-stadje dat er bij gemeenteraadsverkiezingen mensen stemmen op basis van de partij die landelijke voorkeur.

    Studenten (Mag je iemand die rechten doet een student noemen? rechten moet lager aangeslagen worden dan alle technische HBO opleidingen) die hier een paar jaar wonen, en dan de op verhoging van eigen status gerichte ambities, boven het belang van een stad plaatsen? Dit terwijl de al zo beschadigde Nederlandse binnensteden (Roger Scruton) juist een politieke verdedingslinie tegen de machtige en rücksichtslose bouwwereld nodig hebben.

    • Goh wat ken jij lekker iemand anoniem lekker achter je computertje de grond inboren proficiat hoor , ik zit te wachtten dat je binnenkort ook op een zeepkistje op de Grote Markt gaat staan en dan het zelfde verkondigen wat je hier doet.

      • Geachte Amanda.

        Laten we als burgers (ook inwoner van de stad?) onze peilen richten op de politieke klasse. En niet op mekander (archaïsch).

        Bekijk eens wat foto's van Groningen van de eerste twee decennia na WO II. Het lag er prachtig bij. Voor degenen die voor de sloop van al dat schoons* verantwoordelijk zijn, de lokale politici en de bouwvrienden van de lokale PvdA, ben ik steeds meer weerzin gaan voelen.
        En ook degenen die met hun hoogmoed (waar in de Bijbel toch zo vaak voor gewaarschuwd wordt) en blinde ambitie denken dat ze maar even lijsstrekker moeten worden in een stad waar ze nog maar een paar jaartjes studeren, daar heb ik niet veel aardige woorden voor over.

        En dan maakt het me niet uit of ze bij die club in de Haddingestraat (partijgebouw van de PvdA) aangesloten zijn, of bij één van treurige clubjes die na gemeenteraadsverkiezingen, paringsdansen richting de PvdA laten zien.

        Over anonimiteit. Waarom zou ik mijzelf in de vingers snijden. Ik poog vingers op zere plekken te leggen en spiegels voor te houden. Heb trouwens geen enkele illusie dat het ook maar één zode aan de dijk zet.
        Maar omdat de Grote Oude Grieken het zich al permitteerden om anoniem te hekelen, wie ben ik als provinciaalse pummel dan om vraagtekens bij die manier van doen te zetten.

        Met vriendelijke groet

        *Gisteren weer even bedroefd geworden toen ik in het programma Beno's Stad, de oude fabriek van de Keizer Barbarrossa fabriek (Helperkerkstraat) op een schilderij afgebeeld zag. Nu staat er van die lelijke jaren tachtig woningbouw.

  • Beste Vorschlaghammer

    Ook ik ben het niet altijd eens met de politieke beslissingen zal ook raar wezen als ik dat wel was, maar daarom hoef ik niet iemand persoonlijk de grond in te boren omdat ik het niet eens ben met zijn/haar beslissingen.
    Zal ik je eens wat vertellen zit er wel eens aan te denken mij op te geven als Gast van de Raad.

    • Beste Amanda.

      Het is niet dat ik uit vreugde of genoegen me zo over de lokale politiek opwindt. Het is alleen zo dat als je (zoals ik-zei-de-gek) in het aangezicht van de stad geïnteresseerd bent, je steeds weer herinnert wordt aan de steeds maar verder gaande verlelijking van dit eens zo prachtig stadje.

      De vragen die bijvoorbeeld fietsen/autorijden langs de verschrikkelijk Westerhaven (Die treurige Toscaanse kleurstelling! De lompheid! Het totale gebrek aan detaillering) oproepen zijn ... "Hoe kan dit?", "Welke krachten en mechanismes zitten achter dit gekkenwerk?", "Hebben we niet een gemeenteraad - het hoogste politieke orgaan op gemeentelijk niveau - dat uit betrokken en bekwame burgers bestaat?" en "Waarom is Jurjen van der Meer nog niet met pek en veren deze stad uitgejaagd?"

      Een ander oprijzende vraag is hoe het komt dat er na al die decennia nog steeds niet een raad is geweest die na vernietigende kritiek van Nationale Monumentenzorg* op Frankie Landmarks de Vries zei "en nu is het genoeg!" zei en Frankie wegstuurde?

      De antwoorden hierop stemmen (mij in ieder geval totaal niet vrolijk). Eén van die antwoorden is namelijk dat er relatief veel raadsleden zijn die vooral opvallen door een combinatie van grote ambitie en een nog grotere zelfoverschattig (hoogmoed).

      Typen die net in de stad wonen (en de bepalende zichtlijnen van de stad niet goed genoeg kenden om tegen die idiote Landmarks van Frankie de Vries te zijn), doen voor raadswerk weinig relevante "studies" (HBO Management en Communicatie)en te jong zijn.
      Voor genieën** geldt nog wel vaak dat ze in hun twintiger jaren het beste werk leveren. Maar voor het gewone volk als De Kuikjes, Rookjes, Krüdersjes (voormalig student en stad), Gijsbertsen en Martensen van deze wereld, geldt dat hun beoordelingsvermogen op latere leeftijd gerijpt is.
      De zwakte van de Groninger raad door oververtegenwoordiging van jeugd, wordt ook veroorzaakt doordat jeugdigen vaker aanhangers van de vooruitgangs-dwaalbegrip zijn. Ben het met Sminkieboy eens dat het stadsontwikkeling een gevolg moet zijn van een strijd tussen conservatieve en progressieve krachten.
      Maar omdat de machtige Bouwmaffia (café Wolthoorn)al zo'n ongezonde dynamiek in de stadsontwikkeling brengt, moet de Groninger Raad echt meer naar conservatisme overhangen. En ons, degenen die zij zeggen te vertegenwoordigen, een frase als "stilstand is achteruitgang" bespareb.

      Maar het verstand ontwikkeld zich niet altijd voldoen. Sommigen veertigers in de raad (Inge Jongman) denken dat raadsleden positief moeten zijn. Als raadsleden iets niet moeten zijn is het wel positief. De grondhouding van een raadslid zou moeten opgebouwd zijn uit twee vragen. 1. Is het probleem dusdanig dat het noodzakelijkerwijs opgelost moet worden? 2. En is er echt geen beter alternatief dan er ons door B&W in de vorm van glossy jubelrapporten met zonnige renders?

      Positieve raadsleden komen tot waanzinnige conclusies. Eentje van de Groninger CU meende - en dit is géén grap - dat het goed is om een historisch centrum, via het Monstrum, de doodssteek te geven, omdat de bakkers in de Ommelanden dan meer broodjes kunnen bakken.

      Het is allang bewezen dat depressieve/pessimistische mensen scherper observeren dan mensen met een roze bril. Met twintig azijnzijkers in de raad was ons de grap die Meerstad heet ons bespaard gebleven. Die twintig hadden wel naar de indringende waarschuwingen van professor Heertje (een echte PvdA'er) geluisterd.

      On Topic: als Anne Kuik zich door een reaguursel ook maar één keer afvraagt "wie-ben-ik-in-hemelsnaam dat ik raadslid wil spelen in een stad die door vele anderen duidelijk beter gekend word" dan ben ik al blij.

      Verder kan ik je het Gast-van-de-Raad zijn afraden. Redelijke onthutsende gebeurtenis. Heb tenminste gehoord dat er tijdens de pauze zwaar gedineerd (bloed naar spijsvertering in plaats van naar hersenen) wordt en dat sommige raadsleden wijn zitten te drinken; alsof raadswerk niet ergens over gaat!

      Met vriendelijke groet

      * Bennie Leemhuis, een van degenen die een gebouw uit de wederopbouw vertegenwoordigen in de wedstrijd mbt wederopbouwmonument, maar altijd vol op het orgel is geweest voor de sloop van de Oostwand (Vindt ie die complete "Vindicatbagger" van de Zwarte Hond echter mooier dan het "Springspand" op de hoek Oosterstraat - Poelestraat?)kwam nog voor de camera vertellen dat Groningen het goed deed wb historische stadsgezichten. Het was te grof voor woorden.

      ** Denk dat Zernike het laatste genie was dat in Groningen rondliep.

Recente berichten

Forum organiseert deze zomer weer Rooftop Cinema: “Op 45 meter hoogte onder de sterrenhemel films kijken”

Forum Groningen organiseert deze zomer wederom Rooftop Cinema. Op verschillende dagen in de zomermaanden kunnen…

16 minuten geleden

Arrestatie na schermutseling in Surinamestraat, politie zoekt getuigen

In de Surinamestraat in de Indische Buurt heeft dinsdag aan het einde van de middag…

2 uur geleden

RUG: “Demonstranten Harmoniegebouw staan niet open voor dialoog”

Ondanks meerdere pogingen en uitnodigingen van de RUG om in gesprek te gaan met de…

2 uur geleden

Gesteggel over stoelen Noordtribune FC Groningen: ‘Het is een machtsspelletje’

Veel geschroef, getil en bezwete hoofden. In een snikhete Euroborg mochten supporters vanaf dinsdagmiddag stoelen…

3 uur geleden

Het is verkiezingsweek op de Hanze: ‘Wij werken hier het hele jaar naartoe’

Van 13 tot 17 mei zijn de verkiezingen voor de medezeggenschapsraad van de Hanze. De…

3 uur geleden

Scooterbestuurder gewond naar ziekenhuis na ongeluk met auto op Bornholmstraat

Op de inmiddels beruchte kruising tussen de Bornholmstraat en de Antwerpenweg heeft dinsdagmiddag een forse…

4 uur geleden