Categorieën: Nieuws

´Historische driehoek´ wil samenwerken met Groninger Forum

Het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en de Groninger Archieven hebben woensdag in het stadhuis een manifest overhandigd aan wethouder Dig Istha. Daarin geven zij hun visie op de presentatie van de geschiedenis van de stad Groningen, die volgens hen uitermate belangrijk is.

Tot drie maanden geleden was de Groninger Archieven partner van het Groninger Forum, maar dat is nu afgelopen. In het nieuwe Forum is geen ruimte voor een vaste plek voor de Groninger geschiedenis. Om deze reden zijn de musea gaan samenwerken met de Groninger Archieven. Samen vormen ze de ´historische driehoek´ van de stad. Ze willen graag samenwerken met het Forum. Volgens de driehoek krijgen de Stadjers steeds meer belangstelling voor de geschiedenis van Groningen.

De ´historische driehoek´ nodigt alle andere partijen en particulieren uit om mee te denken over hoe ze de Groninger Geschiedenis het beste kunnen tonen.

Mercelynn Janga

Bekijk reacties

  • Als "HISTORISCHE DRIEHOEK" zou ik me wel drie keer bedenken om te gaan samenwerken met een organisatie die na jaren steggelen nog geen kans ziet om Het MONSTRUM een zinvolle invulling te geven.

    • Er is juist zoveel invulling dat er geen plek is voor permanente aanwezigheid van betreffende organisaties in het forum. Er komt andere invulling die een grotere bezoekersstroom trekt. In januari wordt er meer bekend daarover.

    • Geachte ardien (waarom zonder hoofdletter?).

      Behalve een voedselbank, lijkt me het Monstrum ook uitermate geschikt om te gebruiken als opslag voor de straks in het leven te roepen Burger-Stadsreininging.

      Dankzij de "sociaal democraten" in Groningen en Den Haag gaan we net als het GB van "sociaal democraat" Tony Blair naar een Big Society/participatiemaatschappij achtige samenleving.

      En dat houdt onder andere in dat wij zelf de door asociale medeburgers uitgespuugde kauwgum van de Herestraat verwijderen*. Materiaal hiervoor kan tegen een kostendekkend tarief (leugentje!) gehuurd worden bij Burger-Stadsreiniging in het Monstrum.

      Dit nadat het Monstrum failliet is verklaard.

      De toekomstige exploitatiekosen (inclusief parkeergarage circa 10 miljoen euro per jaar)van het Monstrum, in combinatie met andere buitensporige projecten, en de al drastisch verlaagd Weerstandvermogen, maken dat Groningen nog eens opschakelt in het doel een artikel 12. gemeente te worden.

      Met vriendelijke groet.

      * Ik ben zo'n gekke Henkie die zwerfvuil in de buurt van zijn huis, nog wel eens oppakt en thuis in de vuilnisbak gooit. Maar als Jan Seton denkt dat ik de Herestraat kauwgomvrij ga maken, dan vergist hij zich.

      • VSH,

        Is Het MONSTRUM eindelijk officieel failliet verklaard ? Heb ik onderweg door de storm wat gemist ?

  • Degenen die uit eigen belang medeverantwoordelijk zijn voor de vernietiging van onder andere een prima wederopbouwwand* worden nu keihard uitgerangeerd door het kliekje rondom het Monstrum.

    Boontje die om zijn loontje komt?

    Met vriendelijke groet

    * Wie nu nog twijfelt aan de kwaliteit van de nu gesloopt wordende Oostand, moet eens het pand op de Hoek van de Oosterstraat (waar Springs in zat) met de bijna voltooide bagger van Jurjen van der Meer vergelijken.

  • 't is de opmaat om het handje weer op te kunnen gaan houden voor de nodige subsidie.
    als bv het groninger museum de plaatselijke geschiedenis echt zo belangrijk had gevonden had ze hiervoor wel permanent plaats ingeruimd. zonder die samenwerking heeft blum ook zat zaalruimte en materiaal om tentoon te stellen.

  • Herkent zich niet in dit verhaal. Veel belangrijker, dat politici voor hun burgers zijn cq stadjers. Ipv prestigeprojecten, wat mogelijk exploitatietekorten kan veroorzaken. Wat hebben wij hier aan. De armoede cq werkeloosheid neemt toe en banen zijn er vrijwel niet. Bovendien was het geld wat via de zuiderzeelijn vrij kwam, daarvoor niet bedoelt. Werkeloos zijn door de komst van een forum. Wij worden het slachtoffer, terwijl de politici daaraan ontsnappen door continue baantjes naar elkaar toe te schuiven. Is een vorm van corruptie

  • Slim van deze historische driehoek.Het Forum (Istha, Nijdam) wilde geen geschiedenis (niet leuk genoeg). Mooi wegblijven van die molensteen het Forum waarvoor geen draagvlak is en nog steeds geen plan. Informatie en geschiedenis- zo was het aan de burger verkocht maar net zo makkelijk weer veranderd in wat ? - in nog niets. Laten ze de exploitatieverliezen maar mooi zelf dragen (wij dus).

    • zo slim is die 3-hoek van notoire subsidiejunks niet; deze clubs doen nooit iets anders dan staren in een bodemloze geldput. ze kunnen beter samenwerking zoeken met kapitaalkrachtiger partijen; het scheepvaartmuseum bijvoorbeeld was al goed op weg door de archeologische collectie van de stad peramnent te gaan exposeren.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

4 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

4 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

5 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

6 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

6 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

6 uur geleden