Categorieƫn: Nieuws

Verbazing over opzij zetten Dig Istha

Veel fracties in de gemeenteraad zijn verbaasd over het opzij zetten van Dig Istha. Deze week werd bekend dat Dig Istha niet terugkeert na de verkiezingen als wethouder. De PvdA noemt Roeland van der Schaaf en Erica van Lente als mogelijke wethouders.

Dig Istha werd anderhalf jaar geleden als troubleshooter in het college gehaald. Twee wethouders, de fractievoorzitter en de partijvoorzitter hadden na een rumoerige vergadering het veld moeten ruimen. Al snel werd Istha geroemd om zijn verfrissende optreden. Hijzelf gaf binnenskamers aan, te voelen voor een tweede termijn als wethouder. Hij wilde zijn karwei afmaken. Maar zijn partij besliste anders.

De leden van de partij moeten nog vergaderen over de concept-kandidatenlijst

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Ik ben verbaasd dat men verbaasd is. Dit was vooraf al de bedoeling. Dat had natuurlijk gewoon binnenskamers moeten blijven. Nu gaat men weer zeuren over PvdA-gekonkel. Dit toont wel aan dat het soms goed kan zijn mensen van buiten in te brengen, voor een frisse wind. Het moet niet vanzelfsprekend zijn dat lijsttrekkers ook wethouder worden, je moet ook kijken naar de specifieke kwaliteiten die voor bepaalde posities nodig zijn, anders krijg je zwakke wethouders, waardoor het ambtelijk apparaat te veel invloed krijgt.

  • Helemaal niet vreemd. Deze partij is de weg volledig kwijt en wordt volgens mij geregeerd door de jonge socialisten en voormalige js,ers
    Het is te hopen dat ze eens op hun nummer gezet worden volgend jaar maart. Ik weet al waar ik op ga stemmen. Een partij die nog wel naar de burger luistert

  • Waar ik ook wel benieuwd naar ben of alle personen op de nieuwe lijst wel in Groningen wonen.
    Buiten Groningen wonen en toch raadslid worden mag dat wel? Zou mij niet verbazen als dit niet zo is.

  • Wegwezen deze eveneens Mr Forum ! Voor Groningen ongeschikt ! De minima stevig onderuit halen door het uitkleden van allerlei regelingen, om ze nog ietwat fatsoenlijk leven te gunnen. Dat mensen in de bijstand zitten is geen vrijblijvendheid maar pure noodzaak om te overleven ! Om dan een stelling in te nemen van voor wat, hoort wat om van te walgen ! Dit is de PvdA van Groningen ! De PvdA die nooit iets heeft gedaan om Groningen van goede financiĆ«le impulsen te voorzien om een fatsoenlijk economie op te bouwen, waar mensen om die reden in armoede moeten leven is met dat soort uitspraken en regelingen averechts bezig ! Op naar O zetels in 2014 !

  • Hopelijk heeft de Groninger bevolking genoeg gezond verstand, zodat ze straks bij de gemeenteraadsverkiezingen niet meer op de PvdA zullen stemmen.

  • Ik begrijp de lokale PvdA niet. Wethouder Dig Istha heeft vanaf het bekend worden van dit feit minder gezag en invloed. Ik denk met name aan het Groninger Forum. De hond bijt dus in zijn eigen staart! Hoeveel hoofdrolspelers rondom het Groninger Forum zijn nu al verdwenen of bijna verdwenen? Onlangs ging een zgn. "intendant" weg. Nog steeds is er geen inhoudelijke beleidsvisie op de toekomst van het Groninger Forum. De opening van het gebouw staat centraal; niet wat daarna moet komen!

    Wethouder Istha heeft begin november 2013 uitstekend ingegrepen in de wijk Beijum. Het gaat over Buitenfitness Beijum. Hij floot het NLA-wijkteam Beijum en de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) terug.

    Ik heb Dig Istha steeds gezien als een sterke schaduwburgemeester, gelanceerd vanuit Amsterdam, om een zeer zwakke burgemeester te compenseren.

  • De selecte groep mensen die veel van "Sinterklaas" , m.n. Dag Isthi, ontvangt (direct en/of indirect)wil graag de wethouder behouden.
    Dat's logisch toch ?

Recente berichten

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

8 uur geleden

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

9 uur geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

9 uur geleden

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een kat bevrijd die vast was komen te zitten achter een ventilatierooster.…

10 uur geleden

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De…

10 uur geleden

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het…

10 uur geleden