Categorieën: Wijken

Honden los in Noorderplantsoen

Vanaf vrijdag mogen de hondenbezitters hun viervoeters van de lijn halen in het Noorderplantsoen. De loslooproute gaat dan een jaar lang bij wijze van proef open.

Uit enquêtes is gebleken dat onder buurtbewoners en bezoekers van het plantsoen voldoende animo voor de proef bestaat.

Gedurende het jaar worden omwonenden, hondenbezitters en bezoekers van het park regelmatig gevraagd naar hun mening over de loslooproute. Op basis van de ervaringen met de route bepaalt het gemeentebestuur of de loslooproute blijft of niet.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Mooi voor hun, helaas voor mijn dochter van 8 een reden om niet meer naar het plantsoen te gaan. Die heeft schijt aan opmerkingen als 'hij doet echt niks hoor, je hoeft niet bang te zijn'

  • Nou wordt het Noorderplatsoen toch gewoon een grote schijtbak. Er is al geen toezicht op de reeds bestaande uitlaatgebieden laat staan in het Noorderplatsoen en wie ruimt de rommel op. Lekker op de fiets tussen de keutels takken en bladeren

  • Lekker tolerant die hondenhaters. Je laat je kinderen toch ook niet binnen zitten omdat de buurt last heeft van de herrie. Het zou al een hoop helpen als mensen hun voorkeur voor grote agressief uitziende honden laten varen.

    De route, die loopt vanaf de Kerklaan langs de vijvers tot het losloopgebied bij de Noorderstationsstraat, blijft voor iedereen beschikbaar. Ook mensen zonder hond kunnen hier wandelen, fietsen of joggen. Het uitgangspunt van zo’n loslooproute is gedeeld ruimtegebruik (shared space), waarbij mensen rekening met elkaar houden en geen overlast ondervinden of veroorzaken.

    • Typisch een Marc reactie, ben geen hondenhater integendeel. De honden kunnen er niets aan doen en hebben ook ruimte nodig maar het zijn de baasjes ie ze nog niet lopen met een schepje en zakje (een enkeling daargelaten) dus wie ruimt de shit op

      • Je bent dus een baasjeshater, nog steeds een hater John. Je moet ook niet alle hondenvrienden over een kam scheren. En typisch een Marc opmerking? Als jij een eenzijdige ongenuanceerde, ik kots mijn ongenoegen op internet, opmerking maakt dan kun je mijn kwalificaties keer op keer verwachten. Dan moet je niet boos op mij worden, dan moet je leren op een beschaafde en constructieve manier te reageren.

  • Voor al die mensen die bang zijn dat het nu een en al hondenpoep wordt: ook aangelijnde honden doen hun behoefte en de bazen horen het op te ruimen. Daar verandert dus echt niets aan. Het wordt hoog tijd dat de gemeente het geld van de hondenbelasting gaat besteden aan goede voorlichting aan niet-hondenbezitters zodat al die vooroordelen kunnen verdwijnen.

    • Die poep is mijn zorg niet. Zoals ik al zei is mijn dochter bang voor honden dat gekomen is omdat een loslopende hond op haar af kwam toen zij weerloos in de buggy zat en haar in het gezicht likte en de eigenaar vond het nog grappig ook.

  • Vind het wel een mooi plan. De route ligt in een relatief rustig deel van het plantsoen. Goed voor de hond en misschien levert het ook nog op dat in de rest van het plantsoen er minder honden.

  • Ik zie niet direct iets tegen in dit plan. Ik kom zelf geregeld door het Noorderplantsoen, zowel fietsend als hardlopend. Vooral in het laatste geval zie ik een groot aantal honden gewoon loslopen. Daar heb ik nog niet echt last van gehad..

Recente berichten

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

6 minuten geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

44 minuten geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

2 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

3 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

4 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

5 uur geleden